Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valószínűleg nem ez az én...

Valószínűleg nem ez az én utam, igaz?

Figyelt kérdés

Érdekelnek a vallások. Kettő amibe jobban belemélyedtem eddig,az a kereszténység és az iszlám. Kiskoromtól kezdve hittem valamiféle Istenben,de nem úgy,nem olyanban ami a Bibliában le van írva. Az iszlám több pontjával jobban szimpatizálok egyébként,mint a kereszténységgel.

De mikor sok vallási dolgot olvastam rendesen rosszul éreztem magam,mint akinek " leszívták az agyát".

Vannak mindkét vallásban jó dolgok,1-2,de az egészet nem tudom magaménak érezni.

Akkor én most mi vagyok?,hiszek valamiféle felsőbb dologban,de nem a nagyobb vallások Istenében.:D

2014. júl. 8. 11:17
 1/10 anonim ***** válasza:
51%

Saját tapasztalat:

amíg nem tértem meg, addig nem értettem a Bibliát, úgy voltam vele, ahogy te. Gondolom az Ószövetséggel kezdted.

De Isten nem hagyta, hogy elvesszek, mindig adott egy kicsit önmagából, aztán jött egy nagy bumm és az addigi életem megváltozott, úgy döntöttem befogadom Jézust a szívembe. Nem könyv alapján, nem tanítás alapján, semmiféle külső tényező nem játszott szerepet.

Tehát befogadtam és úgy éreztem nem történik semmi, mert az ember mindent azonnal akar, rögtön. :D

De elkezdődött az átformálásom, szépen lassan folyamatosan, nem fáj. :) A kérdéseimre, mert volt rengeteg, megkaptam a választ mindig, most már tisztább a kép.

Az utadat én, ahogy más sem, nem járhatom be helyetted, ezt neked kell tudni. Ha Isten hív, akkor az egyértelmű lesz, ne aggódj és akkor kell majd dönteni, de ne siettesd. Bízz benne.

2014. júl. 8. 11:33
 2/10 anonim ***** válasza:

Amíg a vallást keresed, nem fogod megtalálni Istent.

Ez nem úgy megy, hogy egyes pontokkal itt szimpatizálok, másokkal meg ott. Vagy elfogadod a Biblia Istenét vagy a Korán vagy más írások alapján keresel magadnak egy istent. A kettő nem fér össze, és nem mixelhető.

Van egy érzésem, hogy nem is a Bibliában leírt Istennel van bajod, mert valószínű nem ismered elég mélyen a Bibliát, legfeljebb másoktól (pap, lelkész) kaptál egy rossz képet, és azt gondolod, az a Bibliában leírt Isten.

Egy dolgot tarts szem előtt: ha létezik szellemvilág, (szerintem igen), akkor nem csak a pozitív (jó) oldal létezik, hanem a negatív (rossz) is. Ez pedig teljes erővel azon van, hogy elbizonytalanítson, és úgy érezd magad, mint akinek "leszívták az agyát" - ahelyett, hogy megtaláld Istent. Ha jobban utána nézel, ezt a Biblia teljesen alátámasztja.

Egyébként meg egy keresztyén ének szövegével válaszolnék: "Ki kétkedőn boncolja őt, annak választ nem ád.

De a hívő előtt az Úr, megfejti önmagát."

Ez "sajnos" az igazság. Ha hittel keresed, akkor meg fogod találni. Ha csak "bizniszből" keresed Istent, akkor nem valószínű, hogy sikerül célba érjél - bár kizárni akkor sem lehet; volt már aki így szaladt bele... :)

2014. júl. 8. 12:17
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nézegesd mindkét vallás "kissebb" irányzatait. Ahol nem kell a pápát sem követned, de a napi 5 arabul elrebegett imát sem várják el :)

Én is hasonlóan voltam, mint te. Azóta rátaláltam az iszlámban egy olyan irányzatra, amiről szinte hallani sem lehetett. És ez nagyon megtetszett. Logikus volt.

2014. júl. 8. 12:17
 4/10 anonim ***** válasza:

",hiszek valamiféle felsőbb dologban,de nem a nagyobb vallások Istenében.:D"

Kérdező!

Itt nem arról van szó hogy amelyik szimpatikusabb abban hiszel.Isten nem egy mese amelyet olvasol a Bibliában .Tetszik vagy nem tetszik,a Biblia (Szentírás)teljes valójában Igaz.Isten akarja hogy megismerjük a Szent könyvből.És ha hiszed hogy Igaz ,hited által magadhoz engeded őt .Tanulnod kell hogy megértsed az Igazságot.Itt a földön növekedünk hitben és szeretetben,és a kísértések ellen Jézusban kellene maradnunk.Az utat pedig te választod ....

2014. júl. 8. 13:15
 5/10 A kérdező kommentje:

Kiskoromban jártam hittanra,voltam első áldozó. Érdekes,de én nem akartam,lehetett választani,hogy ki szeretné a hittant,mindegyik osztálytársam ment,így mentem én is.. Ugyanez a kettősség érzése volt bennem,egyrészt érdekelt másrészt viszolyogtam. Aztán úgy hozta az élet,hogy egyházi suliba járok jelenleg,de a vallásosság kimerül pár félévnyi biblia,meg egyházismeretben.

A bibliát túl jól nem ismerem az igaz,mármint mindig csak elkezdtem olvasni,de kompletten az egészet nem olvastam.

3. Melyik azaz irányzat?

2014. júl. 8. 13:17
 6/10 anonim ***** válasza:
Úgylátszik, a megvilágosodás közelében vagy. Alapíts egy vallást a te szád íze szerint.
2014. júl. 8. 15:03
 7/10 A kérdező kommentje:
:D Nem áll szándékomban.
2014. júl. 8. 15:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Kérd meg Istent hogy adjon neked jelet aztán nyisd ki a Bibliát egy véletlen helyen és kezdd el olvasni ott ahova a szemed néz éppen.
2014. júl. 8. 16:06
 9/10 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

A koranita. Magyarul egy mondatnyi infó van csak fent a neten, angolul viszont lehet jó oldalakat találni (quranist).

2014. júl. 9. 04:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Jézus szavai:Én Vagyok az Út ,az Igazság,és az Élet.

Na látod!! csak Jézus Krisztusra van szükséged,és nem valami vallásos maszlagra.

Jézus nélkül ,nem ismered az utat,amin járnod kellene ,nélküle nem tudod mi az igazság(megigazulás),Jézus nélkül csak vegetálsz ,nem tudod mi az igazi élet értelme.

Ő érted halt meg.Érted?

2014. júl. 9. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!