Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bibliai fejezetek a tovább...

Bibliai fejezetek a tovább lépésről?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudok tovább lépni a múlton, mindig rágódom rajta. Szeretnék ehhez egyfajta útmutatást a Biblia által. Ehhez hasonló fejezetek?

2014. jún. 8. 22:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az emberek szeretettel ontják egymás vérét, főleg a keresztények a többiekét. Lásd keresztes hadjáratok, eretneküldözés, inkvizíció, újvilági hittérítés erőszakkal. Ők végig a Bibliát olvasták, és arra hivatkoztak tetteiknél. A Szakállas pedig ezt hagyta és nézte.
2014. jún. 9. 10:44
 12/14 A kérdező kommentje:

Vallás ás vallás között is van különbség :)

PL megnézed a görög katolikusoknál volt divat a boszorkányüldözés vagy ott vannak a Jehova tanúi.. :)

De szerintem felesleges ez az eszmecsere :)

Én nem hiszek a mély elvakult vallásban, de néha találok egy kis megnyugvást a Bibliában :)Most is ezt keresem, te/ Ön pedig abszolút nem s hülyeségnek tartja. Én ezt meg tiszteletben :)Mindenkinek szíve joga

2014. jún. 9. 10:48
 13/14 anonim ***** válasza:

Hát, én nem igazán nevezném keresztényeknek azokat, akik másokat megölnek, mégha annak is nevezik magukat.

Télapónak se nevezzük azt, aki annak mondja magát, de mégis fekete ruhában jön bankrabló zsákkal, ajándékok nélkül, igaz? :)

Sokan a Bibliára alapozzák azokat amiket tettek ez igaz, de egy félszemű, félagyú ember (ha olvassa a Bibliát), azt láthatja, hogy az Újszövetség nem tanít olyat, hogy másokat meg kellene ölni, épp ellenkezőleg.

Levonva a következtetést azt mondhatjuk, hogy aki a Bibliára alapozza rémes tetteit az vagy bolond és nem ismeri a Krisztusi tanításokat, vagy pedig saját maga is gyűlöli a Bibliát és azon van, hogy azt minél rosszabb hirnévbe hozhassa.

Említetted a kereszteseket. Csak azt tudom rájuk mondani és az akkori egész katolikus mizériára, hogy csupán vallásosak voltak, nem pedig keresztények. Azt tették, amit mondott nekik a főgóré, csupán emberi parancsolatokat követtek, de Isten világosan megmondja, hogy ne ölj! Egy hívő pedig meg is fogadja és meg is cselekszi mindazt, amit a Mestere (Jézus Krisztus), mondott neki.

Ami pedig ellent mond a Krisztusi tanításoknak, az nem Igei! Az nem Istentől van, csak ennyit tudok mondani.

Tehát leginkább arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy markáns különbés van a keresztény HÍVŐK, és a múlt illetve jelen VALLÁSOSAI között.

2014. jún. 9. 10:59
 14/14 anonim ***** válasza:

Én ezt a videót ajánlom, nekem segített:

[link]

2014. jún. 9. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!