Az lopás, ha anyukámtól elvettem egy szál cigarettát? /Vallási szempont/
Fizikailag szerencsére nem bántanak, a belémrúgást lelkileg értettem, de azok a lelki dolgok, amiket elszenvedek sokkal rosszabb.
"viccből" fotózgatnak. van aki ráncigál, ordít velem, van aki csak kinevet, van aki levegőnek néz, van akinek CSAK velem nagy a szája, mással jó pofizik
van aki engem kevesebbnek tart magánál(macskaboncolós)
és még otthon is ezt kapom, hetek óta anyukám mást se mond csak, hogy undorítóan nézek ki és hogy ha rám néz a toprongyot látja és, hogy ez nem állapot ahogy kinézek, hogy úgy nézek ki mint egy tehén, hogy dagadt vagyok és egyebek.
150 cm magas vagyok 50 kilóval
"Az Úr azonban monda Sámuelnek: Ne nézd az ő külsőjét, se termetének nagyságát, mert megvetettem őt. Mert az Úr nem azt nézi, a mit az ember; mert az ember azt nézi, a mi szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van." (1Sámuel 16:7)
"Akkor monda Sámuel Isainak: Mind itt vannak-é már az ifjak? Ő pedig felele: Hátra van még a kisebbik, és ímé ő a juhokat őrzi. És monda Sámuel Isainak: Küldj el, és hozasd ide őt, mert addig nem fogunk leülni, míg ő ide nem jön.
Elkülde azért, és elhozatá őt. (Ő pedig piros vala, szép szemű és kedves tekintetű.) És monda az Úr: Kelj fel és kend fel, mert ő az." (1Sámuel 16:11-12)
Mi ebből a tanulság? Hogy Isten nem az ember külseje alapján állapítja meg az ember értékét, hanem a belső tulajdonságai, főként a szívállapota alapján. Ma a világban elsősorban a külső kinézet alapján ítélnek, ahogy kinéz az ember, úgy értékelik. De ez felületes ítélet, mert a belső értékek igazán a hasznosak, a megbízhatóság, a kitartás, a céltudatosság, a kedvesség, a tapintatosság. Egy értékes ember szeme visszatükrözi a belső értékeit, mert a szem a lélek tükre. Sokan megszólalnak, és süt belőlük a lenézés, az önzés, a fennhéjázás tulajdonsága, amely értéktelen Isten szemében. Aki lekezelően nyilatkozik rólad, az azért teszi, mert képtelen meglátni benned a jót, mert nem azt nézi, ami a szívben van, hanem ami a szeme előtt, vagy azt sem, és csak azért kritizál, mert a saját egyéniségének az értéktelensége csupán ennyire predesztinálja, ilyen lekezelő vélemény megfogalmazására készteti. Az értékes emberek meg fogják látni benned az értéket, amennyiben azokat szépen kimunkálod magadban. Illetve ha kimutatod azt, ami már most is benned van. A primitív véleményeket a primitív emberek nyilvánítják ki, de te annyival már most légy okosabb náluk, hogy ne vedd figyelembe a papagáj módra történő pampogásukat.
[Piros vala, szép szemű és kedves tekintetű]
Te is tartózkodjál sokat a tiszta levegőn, végezzél rendszeres testmozgást, vedd észre az Isten körülötted lévő aranyos és hasznos teremtményeit, és érezd ki belőle Isten törődését az ember iránt. Az Ő számára te nagyon értékes vagy, mert érzékeny a lelked és ő az érzékeny lelkűekkel érez együtt, nem a durvákkal. Keresd az Ő társaságát, öntsd ki neki a szívedet, ha mélységes bánatod van, és meglátod, hogy végtelen nyugalommal fogja elárasztani a lelkedet. A 'beszólásokat' meg meg kell tanulnod elengedned a füled mellett. Mert ez esetben valóban igaz, ha minden kutya miatt kiborulsz, amelyik megugat, akkor nem jutsz messzire. Viszont neked célod kell hogy legyen, hogy messzire jussál, az érzékeny lelked mellé hasznos tulajdonságokat fejlesszél ki magadban. És majd azok fognak olyan lelki magasságokba röpíteni, hogy az ilyen papagáj pampogásokat észre sem fogod venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!