Lehetséges az alábbi elmélet?
A biblia azt mondja:
-Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen.
-A halál a bűnnel együtt jött be Földünkre
-A lélek örök de a test múlandó
Tehát valaha örök élet volt!
Elmélet: Létezik reinkarnáció!
Lehet, hogy ez az állítás, egy átlag emberre vonatkozik, de nem olyanra, aki Jézusé:
ján.8.51 Bizony, bizony mondom nektek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált sohasem.
Nyilván nem a fizikai test haláláról beszél, mert azon mindenki átmegy.
Szia Pietrosol!
Légyszi, ne add a hülyét
Mellesleg a vesszõ nincs (elohim atem)
nneddudgi!
Ez egyelőre nem érinti meg a válasz kategóriát. Tudsz te ennél többett is.
"Tudsz te ennél többett is."
Legyen!
A Biblia egyetlen szava sem mond ellent egyetlen másiknak sem. Ha mégis úgy véled, ellentmondást találtál, "a hiba a Te készülékedben van".
Megoldás: fuss neki annyiszor, ahányszor szükséges, hogy megértsd!
nneddudgi!
Nekifutottam!
Idézet tőled: "Az elsõ feltételeddel nem foglalkoznék, mert az, hogy I-ten Fia, a zsidó vallás szerint I-tenkáromlás, bálvanyimádás."
Idézet a Bibliából: "Azt mondtam ugyan, istenek vagytok, a Felséges fiai mindnyájan."
Ha itt nem érzel ellentmondást,-jelesül, hogy a zsidó vallás ellentmond annak a könyvnek, amelyre hivatkozik-, akkor nem egészen biztos, hogy a hiba az én készülékemben van. Másrészt nem azt írtam, hogy a Biblia önmagának mond ellent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!