Milyen szerepet játszik az életedben a vallás?
Elsősorban arra lennék kíváncsi, h hogyan nyilvánul meg a mindennapjaitokban a vallás, amennyiben egyáltalán jelen van. Minden álláspont érdekel.
Kort, nemet és felekezeti hovatartozást is írjatok, ha nem gond :)
én katolikus suliba járok, mielőtt még nem ide jártam, el se tudtam volna képzelni, hogy templomba járjak.
de azóta beiratkoztam külön hittanórára is:D
14/L
A hit átszövi a mindennapjaimat. Az egyházakhoz semmi közöm.
56/nő/katolikusnak kereszteltek
Egy problémát jelent a vakon hitbuzgók kikerülése.
Mert tudod, a vallás az egy szilárd pont. De a tengeren azt zátonynak hívják.
A hit pedig természetes, mindenki hisz valamiben, legalább saját magában.
Reményt ad sok dologban, és ha hibázok vagy valami rosszul sikerül, tudom, hogy ez Isten részéről egy kisebb fajta büntetés. Ez arra ösztönöz, hogy jobb legyek mint eddig. Így jöhet létre egy tökéletes társadalom.
Egy római katolikus 14/F
Központi helyet foglal el az életemben. Gyakorlatilag erre épül minden. Hit nélkül úgy érzem csak egy üres zsák lennék, így viszont érzem az Istent, aki mindenkor velem van, és teljes lelkemből, és teljes elmémből hiszek őbenne, s bármikor, bárkinek megvallom ha kell. Rendszeresen járok templomba, hiszen a szentségekben való részvétel roppantul fontos, mert azokat a bűneink bocsánatára, és az örök életre vesszük magunkhoz. Krisztus valóságos teste nyilvánul meg az oltári szentség által, amely megvilágítja emberi utunkat a jó irány felé. Aki megérti az Isten tökéletes titkát, az boldog ember, és örök élete lesz. Aki ezt nem tudja megérteni, és nem keresi az Istent, annak élete soha nem teljesülhet ki igazán, a boldogság látszatát élheti csak át.
Egyszóval a vallás maga az élet. És nem mind. egy, hogy melyik vallás, mert az igaz, tévedhetetlen tanokat a Katolikus Egyház tanításiból tudhatjuk meg.
Egy 18 éves Görög Katolikus fiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!