Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek egy magát kereszté...

Szerintetek egy magát kereszténynek mondó országban miért áldoznak a tenger istenének?

Figyelt kérdés
most láttam, mindegyik hírműsorban benne volt, hogy brazilában a tenger istenének mutattak be áldozatot, ezt minden év végén megteszik, és akinek a hullámok elviszik az ajándékát, annak teljesíti egy kivánságát a tenger Istene. összeegyeztethető ez a bibliával?
2009. dec. 30. 12:32
 1/10 anonim ***** válasza:

Nyilván azok a személyek akik ezt csinálják, azok maguk nem keresztények, hanem valami new ages, okkult mittom milyen mozgalom tagjai.

Csúnya összemosás ez, burkolt kollektív bűnösséggel.

2009. dec. 30. 12:34
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

Nem feltétlenül.

A latin-amerikaiaknál jellemző, hogy a kereszténységet nem tartják kizárólagosnak az ősi vallások mellett. Sok helyen a kettőt együtt "művelik".

Hisznek az egy igaz Istenen, hisznek Jézus Krisztusban, hisznek a Mennyben és a Pokolban, de hisznek pl. a Tenger istenében is.

Nem tudom hogy ezeket hogyan egyeztetik össze, de ha a szemükre vetnéd, nem értenék, hogy mi vele a problémád

2009. dec. 30. 12:37
 3/10 anonim ***** válasza:

Nyilván ők helytelenül teszik.

De ez csak ilyen népi babona.

És ebből kár lenne levezetni valami szektás hülyeséget.

2009. dec. 30. 12:40
 4/10 A kérdező kommentje:
igen az nem volt, hogy ők keresztények, ez igaz. elég sokan voltak, meg volt egy nagy női alakú szobruk, én mária szoborra tippeltem. arrol volt szó, hogy valamilyen hagyomány.
2009. dec. 30. 12:41
 5/10 anonim ***** válasza:

a biblia szerint minden más vallás rosz,tehát ha keresztények,ez nincs megírva a bibliában,tehát nem helyes!

Én mint emberi lény,nem a biblia szerint élek,hanem a szeretet szava szerint,tehát én kedves dolognak tartom ezt a kis hagyományt..

2009. dec. 30. 12:45
 6/10 A kérdező kommentje:
értem. de nyílván Isten szemében nem helyes más isteneknek áldozni, miközben egyben hiszel. természetesen csak olyanokra gondolok, akik a biblia szerint élnek.
2009. dec. 30. 13:17
 7/10 anonim ***** válasza:
szerintem ez egyszerű néphagyomány...Magyarországon is van rengeteg olyan néphagyomány, melyet a keresztények is megtartottak, csak maximum új jelentéssel ruházták fel...
2009. dec. 30. 14:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Tudtommal Brazíliában nem államvallás a kereszténység, és nem hiszem, h minden polgára 100%-ban hívő keresztény, ugyanúgy , ahogy nálunk sem.Biztos vannak Brazíliában is ún. sátánisták, utóbbi még kevésbé egyeztethető össze a Bibliával.

Megjegyezném, h nálunk, ill. Európa többi részein is előfordul, h pogány elemek keverednek a kereszténységgel.

Csak néhány példa erre: a karácsonyi fenyőfaállítás eredetileg egy pogány hagyományon alapszik.

A Boldogasszony eredetileg nem volt azonos Szűz Máriával, hanem a Magyar (pogány) mitológia egyik alakja.....és még sorolhatnám, de szerintem nincs ezzel semmi baj.

2009. dec. 30. 18:58
 9/10 anonim ***** válasza:

12:45

Te, mint emberi lény, előbb próbálj meg a helyesírási szótár és egy nyelvtankönyv szerint élni....egyszerűen értelmezhetetlen, amit írtál!

2009. dec. 30. 19:02
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm, én el tudtam olvasni, és értettem.
2010. jan. 1. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!