Szerintetek egy magát kereszténynek mondó országban miért áldoznak a tenger istenének?
Nyilván azok a személyek akik ezt csinálják, azok maguk nem keresztények, hanem valami new ages, okkult mittom milyen mozgalom tagjai.
Csúnya összemosás ez, burkolt kollektív bűnösséggel.
Nem feltétlenül.
A latin-amerikaiaknál jellemző, hogy a kereszténységet nem tartják kizárólagosnak az ősi vallások mellett. Sok helyen a kettőt együtt "művelik".
Hisznek az egy igaz Istenen, hisznek Jézus Krisztusban, hisznek a Mennyben és a Pokolban, de hisznek pl. a Tenger istenében is.
Nem tudom hogy ezeket hogyan egyeztetik össze, de ha a szemükre vetnéd, nem értenék, hogy mi vele a problémád
Nyilván ők helytelenül teszik.
De ez csak ilyen népi babona.
És ebből kár lenne levezetni valami szektás hülyeséget.
a biblia szerint minden más vallás rosz,tehát ha keresztények,ez nincs megírva a bibliában,tehát nem helyes!
Én mint emberi lény,nem a biblia szerint élek,hanem a szeretet szava szerint,tehát én kedves dolognak tartom ezt a kis hagyományt..
Tudtommal Brazíliában nem államvallás a kereszténység, és nem hiszem, h minden polgára 100%-ban hívő keresztény, ugyanúgy , ahogy nálunk sem.Biztos vannak Brazíliában is ún. sátánisták, utóbbi még kevésbé egyeztethető össze a Bibliával.
Megjegyezném, h nálunk, ill. Európa többi részein is előfordul, h pogány elemek keverednek a kereszténységgel.
Csak néhány példa erre: a karácsonyi fenyőfaállítás eredetileg egy pogány hagyományon alapszik.
A Boldogasszony eredetileg nem volt azonos Szűz Máriával, hanem a Magyar (pogány) mitológia egyik alakja.....és még sorolhatnám, de szerintem nincs ezzel semmi baj.
12:45
Te, mint emberi lény, előbb próbálj meg a helyesírási szótár és egy nyelvtankönyv szerint élni....egyszerűen értelmezhetetlen, amit írtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!