Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Magyarországon vannak követői...

Magyarországon vannak követői valamelyik ókeleti egyháznak, ill. vannak-e követői, a főleg nyugaton elterjedt, ókatolikus egyháznak?

Figyelt kérdés
Tudom, h gyakorlatilag két külön kérdés egyben, de nem láttam értelmét külön-külön kiírni.
2009. dec. 29. 21:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Mi az hogy ókeleti?
2009. dec. 29. 21:50
 2/6 anonim ***** válasza:
A buddhizmus 2500éves és keleti. Az ókeletinek számít?
2009. dec. 29. 21:51
 3/6 A kérdező kommentje:

[link]

ezek az ókeleti egyházak.

2009. dec. 29. 21:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Tudom, h Magyarországon bejegyzett felekezet a Kopt ortodox valamint az Örmény apostoli egyház, de arra lennék kíváncsi, h tud-e valaki valamit arról, h gyakorlatilag is vannak-e követői, létezik e ilyen jellegű hitélet ma Magyarországon. Az ókatolikus egyház tudomásom szerint nem bejegyzett felekezet Magyarországon, ettől függetlenül érdekelne, h van e valamilyen közösségük nálunk is.
2009. dec. 29. 22:01
 5/6 anonim ***** válasza:

pont ezt a 2 bejegyzett egyházat akartam írni... :)

tudtommal mindkettőnek van is hitélete Mo-n, az örmények Bécsből hoznak néha papot, hogy bemutassa a liturgiát

egy pár éve Debrecenben is misézett, én is ott voltam

a kopt liturgiára is szeretnék egyszer eljutni :)

ha jól emlékszem, valahol azt olvastam, hogy egy Pest környéki településen szoktak tartani, hogy milyen időközönként, nem tudom

ókatolikus hitéletről nem igazán tudok Mo-n, bár úgy rémlik, ez is bejegyzett egyház

2009. dec. 29. 22:20
 6/6 Diakónus válasza:

Ami késik nem múlik! Figyelmébe ajánlom:

www.okatolikus.hu

Rengeteg információt lehet olvasni, hogy tulajdonképpen mi rejlik tulajdonképpen az újraéledő magyar ókatolikusoknál.

2011. nov. 29. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!