A miskolci Mindszenti Templomban a szentmisék max. Félórásak? Olyan rövidek?
Figyelt kérdés
Miserend
Mindszenti templom
Vasárnapokon és főünnepeken: 7:00, 8:30, 10:00, 11:30, 18:30
Hétköznapokon: 7:00, 7:30, 18:30
Elsőpénteken: 6:30, 7:00, 7:30, 18:30
A kezdési időpontokból gondolom, hogy max. félórás egy mise.
Valóban csak olyan rövid?
2014. máj. 4. 09:53
1/3 anonim válasza:
A rovid vagy hosszu relativ, viszonylagos. Es lenyegtelen. A melyseget vizsgald inkabb. Az a fontos, hogy mennyire elmelyulten imadkozunk es veszunk reszt a miseben ...
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
De szerintem félreértetted a kérdésemet (lehet, nem jól fogalmaztam azt meg).
Most mégis az időkeret is lényeges számomra.
Ugyanis nem miskolci vagyok, viszont szeretnék munka előtt elmenni misére. Így nem mindegy, hogy valóban "csak" félórás, vagy mégis hosszabb. :)
2014. máj. 5. 06:20
3/3 anonim válasza:
Hát ha fél óra múlva kezdődik a következő, akkor nyilván vége is lesz addigra. Gondolom úgy csinálja a pap, hogy az 1. mise záróéneke már a 2. mise kezdőéneke, így egybekapcsolja, illetve nem mond prédikációt, keveset énekelnek, így lemegy bőven fél óra alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!