Van még valaki aki a görög többistenhitet támogatja (Zeusz, Poszeidón, Athéné stb. )?
Figyelt kérdés
2014. máj. 2. 09:52
1/7 anonim válasza:
Előre leszögezném, hogy ateista vagyok, teljes mértékben. Viszont logikusabbnak tartom a politeista mitológiákat, mint az egyistenhitet, legyen az görög, római (ami bár ugyanaz), azték, kelta, bármi... És nagyon szeretem a görög és a kelta mitológiát egyébként is :) Azt is tegyük hozzá, hogy Zeusz neve maga azt jelenti, isten, a demosz szóból származik, és az ősi, közös proto-indoeurópai vallás legfőbb istene volt, innen vették át aztán a görögök az alakját a saját későbbi történeteikbe.
Egyébként nem támogatok semmiféle vallást, tapasztalataim szerint a vallás inkább árt, mint használ, legyen bármilyen is.
2/7 anonim válasza:
Én is ateista vagyok ,de nagyon érdekesnek találom a görög mitológiát :D
3/7 anonim válasza:
Csak érdekel a mitológia. Amúgy a görögök a hettitáktól koppintották a legtöbb istenséget és mítoszt, akik pedig az akkádoktól. A görögökről aztán lekoppintották a rómaiak is.:D
4/7 anonim válasza:
Az ember az istenhitet (akár egy, akár több) nem támogatja, hanem vallja. Akinek meg nincs erre szüksége, az nem.
5/7 anonim válasza:
Különben igen,nagyon kis létszámban,de vannak még na is,és nem tudom mikor,de el is "zarándokolnak" az ókori görög szent helyekre.
6/7 anonim válasza:
én az ókori görög istenekben hiszek ezen felül Hekátéban (Hecate)
7/7 anonim válasza:
Én ki nem állhatom az egyistenhitet, a görög mitológiát imádom, sokkal emberibb és logikusabb szerintem. Szóval egyértelműen a görög többistenhitet támogatom. A történetet és akultúrájukat is imádom, nagyon logikusnak és okosnak tartom az akkori emberek döntéseit. Fantasztikusnak találom ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!