Hány nevet tulajdonítanak Jézusnak a Jehova tanúi? Nem titulust hanem nevet.
Szia. Érdekes a kérdésed.
a válaszom a mai időnkre szól és nem a régen használt névre.
Jelenleg Jézust, Jézusnak nevezzük,
Nincs írás arról, hogy más néven kellene elismerni Jehova kinevezett királyát.
Katy Weaver
Köszönöm Katy W. a választ. :)
Akkor máskép fogalmazok.
Hány név illette(ti) hitetek szerint Jézust?
Az is érdekel ami a jövőt illeti,vagyis a jövőben lesz más neve vagy megmarad örökre az emberi neve?
Remélem így már érthetőbb az amit tudni szeretnék.
Köszi! :)
Mint írtam volt, Jézus nem hagyott hátra más nevet, és a bibliában egyedül ebben, vagy is Jézus nevében intézhetjük az imánkat, vagy imádatunkat Jehovának, egyébként nem elfogadható, mert Ő az egyedüli közben járó Isten és az emberek között.
Hogy a jövőben lesz-e más neve, vagy más kép fogják hívni arról sem ír a szent írás, azt majd akkor lehet megtudni.
Katy Weaver
Kedves Katy W. :)
Látom kerülöd a témát,akkor adok egy kis segítséget ha nem veszed rossz néven.
A földre születése előtt a mennyben Mihálynak hívják,igaz?
Ti ezt tanítjátok,igaz?
A földön megkapja a Jézus nevet.
De mikor vissza tér a mennyben akkor Jézus ként vagy Mihály ként emlegetik?
Mit ír a Biblia erről?
És állítólag azt is hallottam,hogy Abaddon-ként is emlegetitek.
Mi az igazság, és,hogy tudunk mi "tanú"-latlanok kiigazodni ebben a név kavalkádban?
Segíts kérlek megérteni,hogy mire jó és főként mire használ ez a sok név ami Jézus Krisztus személyét körülveszi.
Én visszaemlékszem,hogy kb 6 éves lehettem amikor megismertem a Jézus nevét és azóta (pár évtizede) én Őt Jézusnak is fogadom el.
Mi emberek Jezusnak ismerjuk,igy is fogadjuk el.
Mas nevei a hatalmara ,poziciojara,paratlansagara utalnak.
Azt pedig ,hogy az angyalok hogy hivjak egymast kozt azt nem tudom.
Jezus,Emberfia,Mihaly,Arkangyal,Kezdet es veg,elso es utolso,Elsoszulott,A Szo,Barany,
Szia.
Nem kerülöm a Témát,
A Földön Jehova Máriának meghagyta, hogy a Jézus nevet adja a messiásnak.
Igen Jézust a földre születése előtt Mihálynak hívták s mint az angyalok egyetlen fejedelme az arkangyal rangra jogosult.
Visszatérésekor lehetséges, hogy újra a Mihály arkangyal néven hívják az angyalok, de itt a földön Jézus nem mondta, hogy más néven kell szólítani
János a jövőre vonatkozóan látomásban részesült
A jelenések könyvében Héberül Abaddonak, görögül Apollüonnak nevezi, ami azt jelenti, hogy : pusztulás, vagy pusztító.
De ezek nem Jézus személyes jövőbeni nevei,
azért nevezi így János mert Ő fogja Isten ítéletét végre hajtani az angyalaival, és mivel a mélység kulcsát a kezében tartja azt jelenti, hogy neki van egyedül hatalma Sátánt a mélységbe vetni, amit ezzel a kulccsal le is zár ezer évre.
(Jelenések 20:1–3) 20 Majd láttam egy angyalt lejönni az égből a mélység kulcsával és egy nagy lánccal a kezében. 2 És megfogta a sárkányt, az őskígyót, aki az Ördög és Sátán, és ezer évre megkötözte. 3 És a mélységbe vetette, bezárta és lepecsételte azt fölötte, hogy ne vezesse félre többé a nemzeteket, míg véget nem ér az ezer év. Ezek után el kell hogy oldozzák egy kis időre.
ez a vers is azt írja hogy egy angyalnak a kezében a mélység kulcsa volt, és sátánt a mélységbe veti és bezárja. Ki lehet hát ha nem Isten Kinevezett királya Jézus, másnak nincs hatalma erre.
Katy Weaver
Köszönöm a válaszokat! :)
Ennyit szerettem volna tudni.
Érteni meg mindig nem értem,de nem is akarom feszegetni a témát mert számomra Ő nem lesz soha se Mihály se Abaddon se Apollion,hanem megmarad annak akinek megismertem, Jézus Krisztusnak.
"Hogy a jövőben lesz-e más neve, vagy más kép fogják hívni arról sem ír a szent írás..."
jel.3.12... felírom rá az én Istenem nevét, és az én Istenem városának, az új Jeruzsálemnek a nevét, amely a mennyből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!