Akkor most ki lesz a király?
Zakariást olvastam és szembetűnt egy ige:
Zakariás próféta könyve 14:9
Az ÚR lesz a király az egész
földön. Azon a napon az ÚR lesz
az egyetlen Isten, és neve az
egyetlen név.
Kíváncsiságból rámentem a jehovisták oldalára, hogy megnézzem, náluk hogy szól ez az ige?
Jehova pedig király lesz az egész föld felett.
Azon a napon Jehova egy lesz, és a neve is egy.
Oké. Tehát Zakariás azt mondja, amit a jehovisták is, hogy Isten király lesz. De akkor miért állítják, hogy Jézus lesz a király, ha egyszer tagadják azt, hogy ő maga az emberré lett Isten?
Isten Királysága egy kormányzat, melyet Jehova Isten
hozott létre, és amelynek Ő jelölte ki a Királyát. Ki Isten
Királyságának a Királya? Jézus Krisztus.
Azt meg már meg sem kérdezem, hogy ha majd akkor lesz Jehova egy, ahogy írják, akkor most három? :)
Szervusz
Röviden a kérdésedre, Isten Királyságában Krisztus lesz a király, mivel őt kente fel Jehova királlyá.
Bővebben.
A jobb tájékozódásért keresd ki légy szíves az idézett verseket.
Jézus, mint „az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét”, fel fogja használni az áldozatának értékét, hogy eltörölje az emberiség bűneit (János 1:29). Amikor a földön volt, és egy személynek megbocsátotta a bűneit, azzal bizonyította ezt, hogy meggyógyította az illetőt (Máté 9:1–7; 15:30, 31). Ehhez hasonlóan Krisztus Jézus, Isten Királyságának égi Királya csodálatosan meg fogja gyógyítani a vakokat, némákat, süketeket, mozgássérülteket, értelmi fogyatékosokat és azokat, akiknek valamilyen más betegségük van (Jelenések 21:3, 4). Minden engedelmes személynél el lesz törölve a ’bűn törvénye’, így a gondolataik és tetteik megnyerőek lesznek nemcsak önmaguk számára, hanem Isten számára is (Róma 7:21–23). A Millennium végére elérik az emberi tökéletességet, és meg fognak felelni az egyedüli igaz Isten ’képének és hasonlatosságának’ (1Mózes 1:26).
Miután Krisztus tökéletessé teszi az emberiséget, visszaadja Atyjának a hatalmat, amelyet kapott ennek a munkának az elvégzéséhez: „átadja a királyságot Istenének és Atyjának, miután semmivé tett minden kormányzatot és minden hatalmat és erőt. Mert addig kell királyként uralkodnia, míg lába alá nem vet minden ellenséget az Isten” (1Korintus 15:24, 25). A Királyság millenniumi uralma teljes mértékben be fogja tölteni a célját, így nem lesz többé szükség arra, hogy egy kiegészítő kormányzat maradjon Jehova és az emberiség között. Mivel a bűn és a halál teljesen megszűnik, és az emberiség meg lesz váltva, nem lesz többé szükség Jézusra Megváltóként. A Biblia megmagyarázza: „a Fiú is aláveti magát Annak, aki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenkinek” (1Korintus 15:28).
Most sok isten van.
Amikor ezek el lesznek tavolitva ,mert hamisnak fognak bizonyulni,csak egy fog maradni.
Na O lessz Jehova Isten ,mivel O az egyeduli Igaz Isten,az osszes tobbi emberi agyszulemeny es,babonak vagy mas ertelmetlen kepzelgesek eredmenyei.
Akkor ujra kiraly lessz a fold felett,az eredeti szandekanak megfeleloen.
Jezus pedig csak az ezer ev vegeig lessz kiraly,aztan visszaadja a kiralysagot az attyanak,akitol kapta.
Azt pedig ,hogy harom teves tanitas,ugyanis most is egy,csupan meg nem jott el az ido amikor szamonkerje a fold lakoit.
Bar az ido naprol -napra csokken.
Ezt írja a Biblia az ezer év uránról:
Jelenések 22:3 Nem lesz többé
átok a városon, hanem az Isten
és a Bárány trónusa lesz benne:
szolgái imádják őt,
Mert egy az Isten és ugyanaz a Bárány, "szolgái imádják ŐT. Egyesszám harmadik személy.
Még ezt is írja azután, hogy ígéri: imádjuk a Bárányt:
Jelenések 22:9 De ő így szólt
hozzám: "Vigyázz, ne tedd, mert
szolgatársad vagyok neked és
testvéreidnek, a prófétáknak, és
azoknak, akik megtartják e könyv
igéit: az Istent imádd!"
Ergo angyalt nem lehet, a Bárány tehát nem lehet angyal, hisz őt imádni fogjuk, de egy valakit lehet imádni csak: Istent.
Ha tovább megyünk, ezt is látjuk:
Jelenések 22:16 Én, Jézus
küldtem el angyalomat, hogy
ezekről bizonyságot tegyen
nektek a gyülekezetek előtt. Én
vagyok Dávid gyökere és új
hajtása, a fényes hajnalcsillag"
Jelenések 22:12 Íme, eljövök
hamar, velem van az én
jutalmam, és megfizetek
mindenkinek a cselekedete
szerint.
Jelenések 22:13 Én vagyok az
Alfa és az Ómega, az első és az
utolsó, a kezdet és a vég".
Jelenések 21:5 A trónuson ülő
ezt mondta: "Íme, újjáteremtek
mindent". És így szólt: "Írd meg,
mert ezek az igék megbízhatók
és igazak!"
Jelenések 21:6 És ezt mondta
nekem: "Megtörtént! Én vagyok
az Alfa és az Ómega, a kezdet és
a vég. Én adok majd a
szomjazónak az élet vizének
forrásából ingyen.
Tehát Jézus ott ül a trónon. A Bibliában nincs szó arról, amit leírtatok.
Komolyan sajnálom "TANÚKAT"mivel nagyon ott szeretnének lenni Jehova Királyságába,csak nem jó belépő jegyet választottak,mivel nem a Jehova név által kerül be valaki,hanem az Úr Jézus Krisztus neve mellett tett vallástétel.
Kzitusnak szép a gondolat menete,még biblikus is ,hiszen a Bibliábol idéz,csak az alapokkal van baj .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!