Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosok! Ti ezt, hogy és...

Vallásosok! Ti ezt, hogy és mikor mondanátok el?

Figyelt kérdés

A tisztaságról lenne szó...

Ismerkedek valakivel (én vagyok a nő) és nem tudom, hogy mikor illendő ezt felhozni. Tudja, hogy keresztény vagyok (ő nem az, de nem is idegenkedik tőle), de még nagyon friss a dolog, tehát ez még távolról sem került szóba. Így az elején "fél idegenként" nehéz lenne beszélni róla, de sokáig húzni se szeretném. Ti mit gondoltok, mikor alkalmas ezt elmondani, és miképp? Utóbbi inkább költői, mert nem vallási meggyőződésből tartom magam a tisztasághoz, vagyis ezt figyelembe véve fogom alakítani a "monológot". Voltatok már hasonló helyzetben? Hogy alakult, és főként, mikor?

2014. márc. 31. 13:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a férfinak is el kéne jutni arra a hitre, hogy a bűn az bűn és akkor nem is kell mondanod semmit.
2014. márc. 31. 14:21
 12/16 A kérdező kommentje:

11-es. Nem szeretném téríteni, úgy gondolom, ezt neki kell éreznie, külső segítség nélkül. Én őt elfogadom így, a kérdés, hogy ő elfogadna-e engem ezzel együtt. Tartok a beszélgetéstől és az első válaszolót leszámítva még mindig nem kaptam javaslatot.

Ti az "alig várom" kifejezést is szó szerint értelmezitek?

Ezek közül nem találkoztatok semelyikkel még? [link]

Komolyan nem értem, hogy egy gyakorló hívő hogy nem találkozott még ezzel a kifejezéssel. Nálunk a pap havonta egyszer biztosan említi. Ezek szerint csak nálunk...

2014. márc. 31. 14:37
 13/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, azt gondolom, más probléma lesz itt. Tudod, minden dolognak megvan a maga helye. Ha nem a helyén van, disszonáns. A vallás gyakorlására kitalálták a templomokat, esetleg a magányba vonulást. Aki egész nap másra sem tud gondolni, azok számára kitalálták a kolostorokat/zárdákat.

Aki viszont normális hétköznapi életet akar élni, az az emberi normák szerint teszi. Én sok mindenről gondoltam, hogy valakivel meg kéne beszélni, de hogy mikor és miképpen kezdjek/éljek szexuális életet, azzal elég jól elboldogultam. Azzal is, hogy mikor kell erről beszélni, milyen módon, milyen körülményeket kell hozzá megteremteni, egyszóval megadtam a módját, elvégre emberek volnánk.

De akkor arról volt szó és nem másról. Főképpen nem vallásról, és a vallás által diktált elvekről, viselkedésről. Ettől van itt a sok félreértés.

2014. márc. 31. 16:06
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia

A lehető leghamarabb, hiszen akkor kiderül, hogy szeret és tiszteletben tart vagy sem.

Egy alkalommal amikor sétáltok beszélgettek, kedvesen említsd meg neki, hogy egy nagyon komoly dologról szeretnél vele beszélni, ami számodra fontos.

S ekkor elmondhatod neki.

Katy Weaver

2014. márc. 31. 18:45
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egyetértek Katyval. Egy kereszténynek egyébként sem ajánlott párkapcsolatra lépni hitetlen emberrel. Jó ezeket a dolgokat a legelején tisztázni.

Üdv. Péter

2014. ápr. 1. 08:45
 16/16 anonim ***** válasza:
Voltam már hasonló helyzetben. Szerintem legjobb akkor tisztázni, mikor már szóba kerül, akár utalás szintjén ilyen téma. Arra számíts, hogy nem fogja megérteni. Pár hétig, hónapig még lehet húzni, de nekem az a tapasztalatom, hogy nem tudják ezt véglegesen elfogadni..
2014. ápr. 1. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!