Keresztények! Hogy is van ez?
Azt mondjátok, hogy Isten hatalma végtelen, és ő maga is végtelenül jó. A keresztények azt is mondja, hogy Isten nem akarja a rosszat. De nem is tesz ellene.
Akkor ezen az alapon ha pl. megyek haza, és megtámadnak valakit, és én tudnék segíteni neki, de nem segítek, akkor én nem sem vagyok bűnös? Hiszen én nem akarom, hogy bántsák, csal épp nem teszek semmit..
Azt mondod, hogy nem hiszek benne. Akkor kit akarnék számon kérni? Azt, akiről nem hiszem el, hogy van? Mi vagyok én, valami skizofrén?
Amúgy én egy szóval nem mondtam, hogy nem hiszek Isten létezésében, nem tudom, hogy ezt honnan sikerült megállapítani.
Én csak egy kérdést tettem fel mert érdekel, hogy a keresztények mit gondolnak erről. Nyilván nem az ateistákat fogom kérdezni..
én olvastam most amit írtál kérdezö.
Most mondok neked egy példát. Ha a szomszédod téged meggyalázna, hogy rosz ember vagy, aki nem törödik a családjával, aki rosszat akar nekik, mit tennél? Megvernéd, lekiabálnád? Mit lenne az eredmény?
Ugye mindenki azt gondolná, hogy no most aztán jól megmondták neki az igazat.
Hogy lenne okosabb ezt elintézni? Mit gondolsz, ha idöt hagynál arra, hogy bebizonyosodjon, hogy az ellened hozott vád alaptalan, a saját gyermekeid bizonyítanának be hogy ez nem igaz.
Igy volt az Édenben Istennel is. Most képzeljül el, hogy abban a pillanatban amikor a Sátán becsapta az elsö emberpárt, Isten mindjárt elpusztította volna, mit gondolt volna az a sok millió angyal, vagy a késöbb megszületett ember?
Azt ugye, hogy likvidálja azokat akik, megmondják neki az igazat.
Pontosan ekkor keletkezett egy nagy vitakérdés, amire Isten idöt hagyott. Be van bizonyítva, hogy bizony ha nem Isten törvényei, utasítasai szerint élünk, katasztrófális.
Nézzünk csak szét magunk körül? Boldogtalan, ideges, beteges halandó embereket látunk. Háborúk, írígységek, a Föld, az állatok pusztítása az önzö emberiség által.
Szennyezett levegö, szennyezett tengerek...egyre csökkenö öserdö területek.... ezt tudja az ember sajnos.
De nem mindenki ilyen. Isten ezt nem sokára megváltoztatja, elolvashatod a verseket, amiket elöbb írtam.
Még ennyit: Tudjuk, hogy a dohányzás veszélyes. Nem is tetszik Istennek, mert beszennyezik vele az emberek a testüket, és veszélyeztetik a mások egészségét is. Ha most Isten kivenne a kezükböl a cigarettát, vajon mit mondanának? Hagy békén, ez az én dolgom? De ha meghal tüdörákban, vagy a gyermeke súlyos beteg lesz miatta, akkor megintcsak mit fog mondani? Ha volna Isten, miért engedte meg, hogy a családapa családanya meghalt rákban, hisz kisgyermekei maradtak itt?
Katy
Kezdjük azzal, hogy ha a gyerekemet megvádolná valaki, hogy nem szeret engem, akkor nem az volna a normális, hogy bebizonyítom a vádlónak, hogy de igen: szeret minden ellenére! (tehát eltöröm a lábát, nem adok neki vacsorát, eltiltom a barátaitól stb..).
Magyarul tönkre próbálom tenni a családot, csak hogy egy idióta lássa, hogy a gyerek vagy meggyűlöl vagy megbolondul.
Szomor, hogy sokaknak ez nem evidens, hogy ez beteges viselkedés.
Sokkal normálisabb felfogás az, hogy az ember lett megvádolva illetve az ember bizonyít, hogy mire képes.
Az embernek van döntési képessége és felelőssége.
Vagy akkor már mondjuk, hogy a Sátán lett az emberrel próbára téve, az ember pedig a Sátán oldalára állt.
ellenkező esetben igaza van a kérdezőnek, hogy Isten egy nagy marha.
"Magyarul tönkre próbálom tenni a családot..."
Rosszul látod, ugyanis Isten nem teszi, nem is "próbálja" tönkre tenni az emberi családot, csupán IDŐT HAGY a vádolónak az aljas rágalmai és feltételezései bizonyítására. Pontosan ez az egyetlen mindenki számára elfogadható, megnyugtató eljárás ebben az esetben. Sátán azt állította, hogy egyetlen ember sem hajlandó Istent szolgálni, az Ő oldalán maradni, csak érdekből. A történelem a Sátán hatására fellázadt, Isten ellen szegülő, mindenféle társadalmi rendszert kipróbáló ember szánalmas próbálkozása a túlélésre. De Isten ennek a jelek alapján rövidesen véget vet.
Jakab Apostol levele 4. fejezet 17. rész:
"A ki azért tudna jót cselekedni, és nem cselekeszik, bűne az annak."
utolsó, szerintem félreértetted..
Én ezt Isten példájára mondtam.. nyilván tudom, hogy helytelen, és a lelkiismeretem nem is hagyná, hogy ne segítsek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!