Jézus meg teremtetett, meg született, vagy örökkévaló?
Akkor nem kérdezgetek, csak olvasd el párszor:
23. Mindenki pedig a maga rendje szerint. Első zsenge a Krisztus; azután a kik a Krisztuséi, az ő eljövetelekor.
24. Aztán a vég, mikor átadja az országot az Istennek és Atyának; a mikor eltöröl minden birodalmat és minden hatalmat és erőt.
25. Mert addig kell néki uralkodnia, mígnem ellenségeit mind lábai alá veti.
26. Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál.
27. Mert mindent az ő lábai alá vetett. Mikor pedig azt mondja, hogy minden alája van vetve, nyilvánvaló, hogy azon kívül, a ki neki mindent alávetett.
28. Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben.
Amúgy a Tanú háromságromboló igehelyeivel sem tettetek semmit. Hogyan lehet Isten fia, ha egy vele? Jézus azt mondta, hogy szeretné, ha a tanítványok is egyek lennének, és a tanítványok is egyek lennének Vele.
Jn 17,21 Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.
Én apám fia vagyok. Ha apámnak vagy egy birodalma, akkor én vagyok az örökös. Ha apám birodalmában vagyok, és apám házában, akkor az van, amit apám mond. Ha apám a birodalmának a királyává tesz, akkor Ő tett azzá, de attól még Ő nagyobb nálam. Ha összhangba vagyok apámmal, akkor azt teszem még királyként is, amit Ő akar. Minden alattvaló, aki a birodalomban van, éppen úgy alázattal, és tisztelettel tartozik nekem, akárcsak az apámnak. De a birodalom feje (istene) az apám. Ő szerezte a birodalmat, és Ő a feje annak. Ha elolvassátok a fáraó és József történetét, szépen kivetíti az Atya és Jézus szerepét. József teljhatalmú, teljes királlyá tétetett a Fáraó által. De fáraó csak egy volt. Nem volt senki, aki József felett lett volna, csupán a Fáraó.
Jézus uralma örökké való, nem úgy, ahogy a Tanúk mondják, hogy csupán 1000 évre kapta meg. Ebben tévednek, de ne legyen nagyobb bajuk.
Szia,
Ezért dicséret jár neked, mert a felismerésed jó csak egy pici hiba van benne.
Ha nem csak ezer évre kapta volna, akkor nem lenne oda írva, hogy a millenium után vissza adja a királyságot.
De benne van, így nem lehet tévedés az ami írva van.
Ahogy az Éden kertben sem Jézus volt az Isten mindenben, hanem az Atyja, úgy lesz akkor is, és nem fog egyenrangú szereplővé válni a teremtőjével, ugyan úgy vissza vonul amint akkor volt.Bár tudni fogjuk, hogy az atya után Ő a legnagyobb, mint ahogy József esetét is említetted, a Fáraó házában.
Katy Weaver
"De a birodalom feje (istene)
az apám. "
Te itt csak arról beszéltél, hogy tekintélyben az apád feletted áll, de arról már nem, hogy "Te" nem egy kutya-macska-ló vagy, hanem ember vagy mint az apád. :-) Kihagyod a lényeget.
"Amúgy a Tanú háromságromboló igehelyeivel sem
tettetek semmit. "
Nem kell vele semmit se tenni. Az üdvösséget senki nem kapja meg érvekből és azáltal ha én azt mondom: Krisztus Isten.
Viszont ha Isten jelenti ki valakinek a Fiút, az rákerül a szegletkőre, amin Isten építménye készül.
Jézus az emberré vált Isten. Soha senki nem állította, hogy isteni mivoltában volt a Földön. Csak ember vehette le rólunk a bűnöket és egy teremtett lény soha nem lehet tökéletes, aki képes erre, csakis Isten.
Mivel Jézus megmaradt emberi mivoltában a megdicsőült testében, ezért ő a láthatatlan Isten képmása. Miért is nem tud Isten emberré válni? Aki teremtette a világot, az ne lenne képes ilyen kicsinységre, amire még az angyalok is?
De a legfontosabb információ az az, hogy csakis Isten lehet tökéletes mindenben, amivel a bűnt emberré eltörölte annak, aki kéri. Egy ember hozta be, egy ember váltja meg. Mert szeret minket.
Én tudom, hogy Jehova tanúinak az nem fér a fejébe, hogy miért hívják akkor Isten fiának, de erre csak kéne keresniük nyitott szívvel.
Kedves 15/15-os!
Jezust azert nevezik "Isten fianak", mert Isten Ot egyedul alkotta meg. Ezert is nevezik a vallasokban "Isten elsoszulott, vagy egyedulnemzett Fianak".Minden mast mar egyutt teremtettek.
Olvasd el ha teheted, a Peldabeszedek 8:22-31-ig tarto verseket, ott megkapod a valaszt.
Ha Jezus azonos lenne az Atyjaval, akkor nem ulhetett volna Isten jobbjan, ahogy a Jelenesek konyveben olvashatod.
Rengeteg idezet van, ami bizonyitja, hogy ket kulon szemelyrol van szo. Udv: Judit!
Példabeszédek 8 a bölcsességről ír, nem Krisztusról.
"Én bölcsesség lakozom az eszességben, és a megfontolás tudományát megnyerem..."
Katy Weaver!
Az, hogy átadja, nem jelenti azt, hogy elvétetik.
"és nem fog egyenrangú szereplővé válni a teremtőjével, ugyan úgy vissza vonul amint akkor volt."
Jel 21,23 És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne; mert az Isten dicsősége megvilágosította azt, és annak szövétneke a Bárány.
Ejj, de visszavonult...
"És templomot nem láttam abban: mert az Úr, a mindenható Isten annak temploma, és a Bárány."
Az új világban ilyet??? Micsoda visszavonulás...
"E világnak országai a mi Urunkéi és az ő Krisztusáéi lettek, a ki örökkön örökké uralkodik."
" A királyiszékben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké."
"27. Mert mindent az ő lábai alá vetett. Mikor pedig azt mondja, hogy minden alája van vetve, nyilvánvaló, hogy azon kívül, a ki neki mindent alávetett.
28. Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben."
Ki mondta, h egyik Isten ne vethetné magát az alá aki szülte és ettől ne lehetne Isten?
Ezek emberi okoskodások.
Sajnos nem lélekből való a felfogás "Jehova tanúitól" hanem emberi ésszel.
Jézus Istenből való és nem emberektől.Emberi testben megfogant Isten ,aki önmagát megalkotja emberi formában.Jézus pedig visszatér Isten jobbjára(kereszthalála után) ,nem jobb oldalára.Jézusnak hatalma volt az emberi életre és hatalma volt visszavenni.Isten az ERŐ ,FORRÁS ,LÉLEK,ATYA.
Nem ember....
Szerintem sem ember, sem nem az Isten, még ha Isten is. Jézus az élő Isten fia. Bűnösök barátja, az Atya akaratának és szavának kinyilatkoztatója, az örökös, a világ feletti tejes hatalmú Úr.
Az, hogy Isten jobbjára, az azt jelenti, hogy Isten akaratának cselekvője, Ő a mennyei Atyának a jobb keze, ki cselekszik. De egyfajta egy lényben lévő különálló lények, kik adott esetben ki be ténferegnek egymásban? Hát ez olyan nem-tudom-megmagyarázni-de-elmondom-a-frankót álláspont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!