Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Karizmatikusok! Tanácsot...

Karizmatikusok! Tanácsot tudnátok adni?

Figyelt kérdés
Nagyon el vagyok szomorodva.Úgy érzem Isten személyválogató,mert van a gyülibe egy két nagyképű ember csufolódnak ,hogy ráznéznek egy emberre és azt mondják te átok alatt vagy meg csak olyanokra néznek fel akik be vannak látható módon telve Szent Szellemel.És rájuk nézek a gyülibe és azon veresenyeznek mejik tudd jobban betőltekezni Szent Szellemel úgy ,hogy alig állnak a lábukon.Anyukám teljes elnyomotnak érzi magát e miatt.És kéri a Szent Szellemet és nem kapja meg a nagyképűek és a csufolódók meg igen?

2014. márc. 12. 13:37
 1/10 anonim ***** válasza:

[link]

A farizeus és a vámos rész például pont erről szól.

Illetve Márk 12-ben olvasható:

38. Ő pedig monda nékik az ő tanításában: Őrizkedjetek az írástudóktól, akik örömest járnak hosszú köntösökben és szeretik a piacokon való köszöntéseket.

39. És a gyülekezetekben az előlüléseket, és a lakomákon a főhelyeket:

40. Akik az özvegyeknek házát fölemésztik és színből hosszan imádkoznak: ezek súlyosabb ítélet alá esnek.

Válaszolhatod nekik (Máté 23-ból):

25. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megtisztítjátok a pohárnak és tálnak külsejét, belől pedig rakvák azok ragadománynyal és mértékletlenséggel.

26. Vak farizeus, tisztítsd meg előbb a pohár és tál belsejét, hogy külsejük is tiszta legyen.

27. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlatosak vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépeknek tetszenek, belől pedig holtaknak csontjaival és minden undoksággal rakvák.

28. Épen így ti is, kívülről igazaknak látszotok ugyan az emberek előtt, de belől rakva vagytok képmutatással és törvénytelenséggel.

Mást nem tehetsz. Elmehetsz vagy beszélsz velük, hogy nagyon rossz úton járnak.

2014. márc. 12. 13:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem kell velük foglalkozni. Anyukád is van olyan értékes ember, mint ők. Otthon is be tud töltekezni. Nem szabad azt nézni, hogy a másik jobb, vagy több. Nem ez a lényeg, inkább a személyes közösség Istennel, ha ez megvan, akkor lesz minden. A csúfolódók olyan hülyék, mint szódás a lovát!

A betöltekezés nem minden. Anyudat puszilom.

2014. márc. 12. 13:58
 3/10 A kérdező kommentje:
Értem kicsit jobban érzem magam köszönöm.
2014. márc. 12. 14:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Olbasd el a Korintus 13-at. Szerintem az pont ide tartozik, illetve van az a példázat, ahol mondják majd Jézusnak, hogy de hát mi ördögöket is űztünk a nevedben, Ő pedig azt feleli: nem ismerlek titeket.
2014. márc. 12. 14:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Jézus mondta is, hogy szegények mindig lesznek veletek, úgy látszik bunkók is. De nem baj, mert ők is megváltozhatnak. Anyud ülhet máshova is. Jézus sem csúfolódott, hanem megoldotta a problémát. Beszéljen anyud olyan emberrel, aki figyel rá, akiben megbízik, lesz szabadulás, bármi is hátráltatja. 91-es zsoltárt olvassa el, vagy ezerszer.
2014. márc. 12. 14:54
 6/10 anonim ***** válasza:

"Úgy érzem Isten személyválogató..."

Nem az:

"Mert nincsen Isten előtt személyválogatás."

Róma levél 2:11

"Ti is urak, ugyanazt cselekedjétek ő velök, elhagyván a fenyegetést; tudván, hogy a ti Uratok is mennyben van, és személyválogatás nincsen Ő nála."

Efézusi levél 6:9

------------------

Isten ajándékba adja a Szellemet. Ez egy olyan ajándék amelyet nem von vissza, ha vissza vonná akkor nem lenne ajándék, hanem csak egyfajta "kölcsön" lenne.

"...az Isten nem mérték szerint adja a Lelket."

János 3:34

Szerintem nem helyes dolog felfuvalkodni és versenyt csinálni ebből.

----------------------------------------

"...Ha valaki első akar lenni, legyen mindenek között utolsó és mindeneknek szolgája."

Márk 9:35

"Aki pedig megbotránkoztat egyet ama kicsinyek közül, akik én bennem hisznek, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakára, és a tengerbe vetik."

Márk 9:42

Máté 24:

48 Ha pedig ama gonosz szolga így szólna az ő szívében: Halogatja még az én uram a hazajövetelt;

49 És az ő szolgatársait verni kezdené, a részegesekkel pedig enni és inni kezdene:

50 Megjő annak a szolgának az ura, amely napon nem várja és amely órában nem gondolja,

51 És ketté vágatja őt, és a képmutatók sorsára juttatja; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

"Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást."

János 13:34

"Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én szerettelek titeket."

János 15:12

"Ezeket parancsolom néktek, hogy egymást szeressétek."

János 15:17

"Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert aki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte."

Róma levél 13:8

"Lelketeket az igazság iránt való engedelmességben képmutatás nélkül való atyafiúi szeretetre tisztítván meg a Lélek által, egymást tiszta szívből buzgón szeressétek"

I. Péter levél 1:22

A szeretet nem fuvalkodik fel, nem verseng, hanem alázatos, megértő, segítőkész és megbocsájtó.

---------------------------------

Anyukád miatt pedig ne aggódj, minden meg fog történni a maga idejében. A Szent Szellemet pedig ha jól tudom kétféleképpen tudjuk venni; az első és legelterjedtebb módja ennek a kézrátétel:

"És mikor Pál reájok vetette kezét, szálla a Szent Lélek ő reájok; és szólnak vala nyelveken, és prófétálnak vala."

Apostolok Cselekedetei 19:6

"...az apostolok kézrátétele által adatik a Szent Lélek..."

Apostolok Cselekedetei 8:18

A másik módja pedig, amikor az igének hallgatása útján történik a Szellem vétele:

Apostolok Cselekedetei » 10. fejezet:

44 Mikor még szólá Péter ez ígéket, leszálla a Szent Lélek mindazokra, akik hallgatják vala e beszédet.

45 És elálmélkodának a zsidóságból való hívek, mindazok, akik Péterrel együtt mentek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szent Lélek ajándéka.

46 Mert hallják vala, hogy ők nyelveken szólnak és magasztalják az Istent...

-----------------------

Annyit tudnék ajánlani kedves kérdező, hogy bocsájts meg nekik és imádkozzál értük.

Ha még lenne kérdésed, nyugodtan szólj, vagy írj privát üzenetet.

Isten áldjon!

2014. márc. 12. 15:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia !

A gyülekezetetekben lévő probléma nem egyedi sajnos más gyülekezetekben is előfordul.

Ez a jelenség akkor alakul ki amikor az emberek a Szellemi megnyilvánulásokat, élményeket (elesés,szabadulás,nevetés, stb stb) teszik előtérbe, eltévesztik a célt mert egy idő után nem Istent kezdik el keresni hanem az élményeket, egyik oka ez amiért minket karizmatikusokat kritikával illetnek valamint hiteltelenek nem legálisnak tartják ezeket a kisegyházakhoz tartozó keresztények.

Az én véleményem az jó ha vannak szellemi élmények ajándékok,gyógyulások és szabadulások, nevetés.

De ezek nem vehetik át az Isten helyét a szívekbe ha vannak is ilyen élmények tudjuk honnan származik ki a forrásunk.

Ezek a szellemi élmények után fontos a gyümölcstermés és nem a testi módon való viselkedés a gyülibe.

Az anyukádnak javaslom olvassa el:

Kenneth E. Hagin:Szent Szellem keresztség című könyvét ami talán a Sorsfordító könyvesboltban kapható valamint

Marlyn Hickey: Szent Szellem a te segítőd amely fent is van a neten ezért bemásolom:

[link]

Üdv:Alex

2014. márc. 12. 19:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Úgy látszik nem jó a link próbálj így rákeresni:

Marlyn Hickey: Szent Szellem a te segítőd

Alex

2014. márc. 12. 19:43
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat anyukám nagyon szereti Kenneth E Hagin tanításai.Isten Áldjon benetek:)
2014. márc. 12. 21:15
 10/10 anonim ***** válasza:

A Szent Szellem az IGAZSÁG Szelleme. Nem lehet teljes valaki úgy Szent Szellemmel, hogy közben igazságtalan. A Szent Szellem a SZENTSÉG Szelleme. Kizárt dolog, hogy valaki teljes legyen Szent Szellemmel úgy, hogy közben bűn van az életében. A Szent Szellem az ENGEDELMESSÉG Szelleme. Nem lehet valaki teljes Szent Szellemmel úgy, hogy közben engedetlen Jézusnak.

Ne hallgass tanításokat, ne hallgasd a hazug tanítókat! Menj Jézushoz, hallgasd Őt, és legyél az Ő tanítványa, és tedd azt, amit Ő mond neked!

"Ez az Én szerelmes Fiam, ŐT HALLGASSÁTOK!"

Isten áldjon!

2014. márc. 12. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!