Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell gyónni, mit kell...

Hogyan kell gyónni, mit kell mondani?

Figyelt kérdés

Persze magát a gyónás menetét tudom, értem, de hogy hogyan milyen szavakkal kell elmondani bűneimet, milyen bűnöket?

Köszönöm

2014. febr. 26. 12:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
59%

"A biblia azt írja: sírva, böjtölve térjetek meg."

Hol is írja ezt a Biblia?

2014. febr. 26. 13:01
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Jóel könyve 2:12

12. De még most is így szól az Úr: Térjetek meg hozzám teljes szívetek szerint; bőjtöléssel is, sírással is, kesergéssel is.

13. És szíveteket szaggassátok meg, ne ruháitokat, úgy térjetek meg az Úrhoz, a ti Istenetekhez; mert könyörülő és irgalmas ő; késedelmes a haragra és nagy kegyelmű, és bánkódik a gonosz miatt.

2014. febr. 26. 13:14
 13/20 anonim ***** válasza:
58%

"12. De még most is így szól az Úr: Térjetek meg hozzám teljes szívetek szerint; bőjtöléssel is, sírással is, kesergéssel is. "

Nem hiszem, hogy mindenki kesereg, aki megtér az Úrhoz. Vagy Isten a depressziót tartja alapkövetelménynek és önmarcangolást? Szerintem itt a lényeg a teljes szíven van. (és ha kell, akkor sírással, kesergéssel és böjtöléssel is, de csak ha szükséges a teljes szívhez)

Fura beavatás lenne, ha az lehetne keresztény, aki 40 napig nem eszik előtte. A bűnben kell böjtölni nem?

2014. febr. 26. 13:24
 14/20 Szeressük egymást ***** válasza:
62%

Az #1-nek igaza van.

És a #14-nek is.

2014. febr. 26. 13:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon súlyosak voltak a bűneim és mikor "rám szakadt"

sírva könyörögtem a bűnbocsánatért és enni is alig tudtam.

2014. febr. 26. 13:47
 16/20 anonim válasza:
Elméletben Istent nem a kimondott szavak érdeklik, hanem a szíved, tehát elrontani nem tudod, őszinte legyél és elméletileg ennyi.
2014. febr. 26. 13:56
 17/20 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

[link]

Hogy azért választ is kapj arra, amit kérdeztél.

2014. febr. 26. 15:50
 18/20 Andizsuzsi ***** válasza:
És olyan bűnöket, amikre emlékszel. Nem kell részletezni, hogy a meggyóntakat hol, hogyan követted el, csak felsorolás-szerűen.
2014. febr. 26. 15:56
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Igyekszem az akarva és akaratlanul elkövetett bűnöket helyre hozni, ezért sem szoktam gyónni. Én is azt gondolom sokkal hasznosabb megbánni és helyre hozni mint magamban elhadarni x imát, amit az atya kiszab. De most olyan helyzet van, hogy kötelező gyónnom,és ott valamit mondanom kell, ezért tettem fel a kérdést.

Köszi

2014. febr. 28. 08:09
 20/20 anonim ***** válasza:

Katolikus imakönyvben megtalálod a választ. Szerezz be egyet.

Járj hittanra és ott személyesen segítenek neked.

Jó utat.

2014. márc. 2. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!