Jehova Tanúi! Olvastátok már Raymond Franz - Lelkiismereti válság című könyvét? Mi a véleményetek a Jehova Tanúi Vezető Testületének egykori tagjának írásáról?
Kedves kérdező! :D
Kár a tintáért...erre a kérdésedre a tanúk biztos nem fognak válaszolni.
Vagy ha mégis megerőlteti valaki magát akkor "kézmosás" lesz a vége. :)
"...bármilyen néven nevezzenek minket az emberek, nem számít nekünk; mi nem fogadunk el más nevet, csak ami „egyedül adatott az ég alatt az embereknek”
- Jézus Krisztusét. Mi egyszerűen KERESZTÉNYEKNEK
nevezzük magunkat és nem emelünk kerítést, hogy elkülönítsük magunkat bárkitől, aki hisz az épületünk
alapkövében, melyet Pál említett, hogy „Krisztus meghalt
a bűneinkért az írások szerint”; azoknak pedig, akiknek ez
nem elég, nincs joguk a keresztény névhez.
Ez jó. :) Bár az itteni jehovisták bizonyára nem olvassák ezt a pár sort, de azért valaki másolja be nekik valahova, hogy ezt bizony Jehova Tanúi központi tanítása volt. :))))
Na nem megmondtam! :D :D
Egyébként aki azt írta,hogy ott van nekik az Őrtorony az nagyon jól írta. :)
Aki nem akar, az nem is érdemel mást...
nézzétek, gyermek korom óta ismerem a Tanúkat.
Azt is tudom, hogy ugyanolyan tökéletlen emberek, mind bárki más. De ha komolyan veszik a hitüket igyekeznek dolgozni magukon, abba hagyják a dohányzást, a drogizást az alkoholizmust, az erkölcstelen viselkedést a káromkodást stb. Bár idönkénként megbotlanak, de ujra igyekeznek felállni és menni tovább
Akik el akarnak menni a szervezetböl hát elmennek. Az ö szabad elhatározásuk.
Nézd ez nem új dolog, hogy valaki tanu volt és elment és gyalázkodik. Ez volt már elsö századi keresztények között is.
Ha olvasod a Pál apostol irásait, akkor tudod miröl írok.
Személyesen ismerek olyanokat, akik köztünk voltak, elmentek és gyalázkodnak. Mond minek kéne nekem ekkora butaságokkal elpazarolni az idömet? El sem tudod képzelni, milyen hazugságokat, féligazságokat hordanak össze.
Az, hogy gyermekkorod óta ismered a tanúkat, az mit számít? Van, aki gyerekkora óta ismeri a bűnt, a drogot, a gyalázatot és csak öreg korára tér meg. Akkor az a normális, amit egész életében ismer?
Bemásoltam az első célirányt, amit a tanúk követtek, pontosan ugyanaz, amit a keresztények is követnek. Hol változott ennyire meg????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!