Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaza van Paul Verhoevennek?

Igaza van Paul Verhoevennek?

Figyelt kérdés

"Jézus mitologikus alakja saját vágyunkból született: szeretnénk Isten képmását felismerni valakiben."

"Jézus emberi alakját számos "földi" vonásától megfosztották. Így ma már az egykori valóságnak csak lecsupaszított részletei állnak a rendelkezésünkre: amit ma készen kapunk, az jó, ha 10% információ Jézus egykori alakjáról. Ebből a 10%-ból aztán gondolatban egy teljes, félig-meddig isteni alakot extrapolálunk. Így születik meg egy sosem létezett ember alakja."

Paul Verhoeven filmrendező, író

A Názereti Jézus, az ember fia c. könyv írója.

#Jézus #Paul Verhoeven
2014. febr. 3. 22:30
 1/7 anonim ***** válasza:
61%

Ez a tipikus emberi gondolkodásmód egyik példája: ha ÉN így gondolom, akkor így is van, mert ÉN nem tudom Istenről elképzelni a mindenhatót, hogy képes a Biblia szavát megőrizni évezredig tisztán, így aztán ha ÉN nem vagyok képes rá, akkor más sem.

Megszokott.

2014. febr. 3. 22:34
 2/7 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudom, hogy igaza van-e(mondjuk senki más nem fogja tudni), de tetszik, hogy van egy önálló elképzelése.
2014. febr. 3. 22:45
 3/7 anonim ***** válasza:
17%
Lehet vagy nem. De tetszik, hogy még nem mindenki olyan agymosott, mint az ide kommentelő hívők többsége.
2014. febr. 3. 22:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyon értelmes kérdés, köszönjük. Szerinted egy hívő keresztény mit gondol erről? Ha egyet tippelhetnél?
2014. febr. 3. 22:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Az a 10%, viszont elég ahhoz, hogy a 90%% -ot tökéletesen ki lehessen szűrni:)
2014. febr. 3. 23:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Valószínûleg igaza van.

Mindenesetre kb 3500 éve le van írva, hogy

"Nem láthatod színemet, mert nem láthat engem az ember, amíg él." ( vagy, más fordításban: ... , hogy élve maradjon. )

Szóval, az, hogy az Örökkévaló - áldott Õ - ember képében közöttünk mászkáljon, a Biblia szerint TELJESEN ELKÉPZELHETETLEN. A ki mégis elképzeli, Biblia szerint CSAK tévesen teheti.

2014. febr. 4. 15:04
 7/7 Mark Fifth válasza:
jezus eleve egy fiktiv szemely... ahogy a biblia 95%-a, kitalaltak, hogy kizsakmanyoljak, es tudatlansagban tartsak az emberiseget, megfelemlites, a tudas (mind spiritualis, mind tudomanyos, mind emberi) amortizalasa volt a cel, sikerult. csak gratulalni tudok nekik ;)
2014. febr. 4. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!