Igaza van Paul Verhoevennek?
"Jézus mitologikus alakja saját vágyunkból született: szeretnénk Isten képmását felismerni valakiben."
"Jézus emberi alakját számos "földi" vonásától megfosztották. Így ma már az egykori valóságnak csak lecsupaszított részletei állnak a rendelkezésünkre: amit ma készen kapunk, az jó, ha 10% információ Jézus egykori alakjáról. Ebből a 10%-ból aztán gondolatban egy teljes, félig-meddig isteni alakot extrapolálunk. Így születik meg egy sosem létezett ember alakja."
Paul Verhoeven filmrendező, író
A Názereti Jézus, az ember fia c. könyv írója.
Ez a tipikus emberi gondolkodásmód egyik példája: ha ÉN így gondolom, akkor így is van, mert ÉN nem tudom Istenről elképzelni a mindenhatót, hogy képes a Biblia szavát megőrizni évezredig tisztán, így aztán ha ÉN nem vagyok képes rá, akkor más sem.
Megszokott.
Valószínûleg igaza van.
Mindenesetre kb 3500 éve le van írva, hogy
"Nem láthatod színemet, mert nem láthat engem az ember, amíg él." ( vagy, más fordításban: ... , hogy élve maradjon. )
Szóval, az, hogy az Örökkévaló - áldott Õ - ember képében közöttünk mászkáljon, a Biblia szerint TELJESEN ELKÉPZELHETETLEN. A ki mégis elképzeli, Biblia szerint CSAK tévesen teheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!