Mi a véleményetek erről a mondásról, amely állítólag Lao-ce nevéhez köthető: "Az út, amiről beszélsz, nem az, amin jársz. "?
attól függetlenül, ki melyik felekezethez/valláshoz tartozik(vagy nem tartozik)
elvonatkoztatva attól is, hogy esetleg úgynevezett "önigazolási" szándékok közrejátszanak-e abban(és milyen mértékben), ahogy egyes ember esetleg éppen hitét; meggyőződését"fitogtatja"a másik fél előtt(alapozza ezt akár vki Szent Könyvek "ismeretére", saját maga által "formált" Isten-képre vagy egyéb- esetleg - "életkönnyítő"elvrendszerre)
továbbá itt és most attól szintén függetlenül, hogy valaki mekkora mértékben és mi célból azonosítja a hit és erkölcs fogalmát(egyes esetben akár képmutatást eredményezve/ Jézus példaértékű "magatartását" ezzel nem kérdőjelezve meg)
Ez egy ferdítés.
..de kb. igaz.
A kimondott tao (=út): nem tao.
Igaz szavak nem szépek.
Szép szavak nem igazak.
kösz a válaszokat
valójában nem értek a különböző vallási, hitbeli dolgokhoz
és nem is tudom megállapítani egyes dolgok(tevékenységek) jelentőségét, szerepét adott területen/
azt meg végképp nem tudom megítélni és nem is szerettem volna, hogy kinek mit jelent, miben nyilvánul meg a saját hite, vallása, vallásos élete
(törölném a kérdést, de szerintem ezen az oldalon nincs olyan funkció, hogy törölni lehetne egy-egy kérdést)
ettől függetlenül érdekes válaszokat olvashattam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!