Hogy van képe bárkinek azt állítani, hogy a becsületes és jó szívű emberek rosszak, mert esetleg nem egyezik a világnézetük a másikkal?
Miért baj, ha mást hiszünk a világról, ha az nem visz minket negatív viselkedésbe?
Miért baj, ha olyan dolgokat teszünk, ami senkinek sem árt?
Csak a hiszékenység és a másik nyalása tehet jobb emberré?
Én nem állítom, hogy a hívők ilyenek, de ha valaki nem hisz, arra miért kell ráerőszakolni a hitet?
Vagy miért nem hívja a tévleygőket el maga Isten?
Sokan nyúlnak okkultizmus és ezotériához, nem feltétlen őrültségből vagy csalásból.
Hanem mert gyógyítani akarnak és érdekli ezeket az embereket egy titkozatos spirituális világ például.
A gógynövények egyébként sem konzerválják a betegségeket, mint ahogy napjainkban szokás, mert az ember is csak tömegtermék.
Na jó a második kommentet kicsit eltúloztam.
De lassan már az ember van a rendszerért, minden elvont fogalomért, mutatóért és nem fordítva....
Nem én voltam! o_O Én sosem állítottam, hogy a becsületes, jó szívű, de nem keresztény emberek rosszak lennének.
Egyedül az ezotériával nem vagyok kibékülve... túl sok ott a hülyeség, az emberek meg beveszik, sajnos több olyan ismerősöm is van, aki képes rengeteg pénzt kiadni ilyen-olyan hatástalan(!) gyógymódokért, tárgyakért... de ő dolga. Nem ítélem el, aki ebben hisz, csak engem ne zaklasson vele.
Engem minden taszít, ami "szent" vagy okkult...
Valóban igazad van, hogy az önbecsapás nem jó. De amíg valaki egy egészséges szinten érdeklődik egy téma után, nehogy már bűn legyen.
Tök értelmetlen a kezemmel próbálkozni, hogy meggyógyítsak valakit, de nehogy már megbélyegezzenek, hogy Sátánt szolgálom meg ilyenek....
Ja és tudom, hogy te nem vagy ilyen. Akinek nem inge, ne vegye magára...
Ha. pl. hogy xy tevékenység miatt amputálni kell majd a lábam, akkor nem az a megoldás, hogy a nővér egy fűrésszel vigyorog, hogy majd a doktor bácsi vérfürdőt rendez. (főleg ha nincs is bizonyíték rá, hogy amputálni kell miatta és teljesen ésszerűtlen az állítás).
Nem a hit számít, hanem az, hogy ki vagy!!!!!
Aki szerint nem így van, azok szerint hit nélkül nem lehet becsületesnek lenni....
Rossz ember vagyok, mert nem berregek össze-vissza nyelveken?
Mert nem őrjöngök és fetrengek a földön?
Rossz ember vagyok, mert nincsenek látomásaim, nem voltam a pokolban, nem hallok hangokat és nem szídtam hülyére a másik vallasát vagy neveztem ki antikrisztusnak?
Rossz vagyok, mert elítélem Jézus kivégzését?
Rossz vagyok, mert nem tartom magamat bűnösnak Ádám és Éva miatt és nem vágok le állatokat?
Mert szeretem a sonkás sajtos megszenyát és a művészetet vagy a kemény zenét ill. elítélem a homofóbiát és a raszizmust?
Rossz vagyok, mert nem üldözöm az embereket, hogy vegyenek ki magukból minden ékszert és műtessék le a tetoválsát ill. nem fenyegetem őket, hogy kirúgom (ansaját érdekükben).
Nem zaklatom őket a lakásukban....
Nem mondom azt a másik embernek, hogy bűnös, undorító, parázna, akit gyűlöl Isten, csak mert nem aszexuális?
Nem várom el ereklyék nyalogatását, nem gondolom, hogy bármelyik vallási vezető több lenne másnál, nem gondolom, hogy a dogmák vezetnek el Istenhez.
A hit cselekedet nélkül halott. Aki nem szereti felebarátját, Istent sem szereti, hiába ül előre a templomban dárga ruhákban vagy fizet tizedet.
Na meg ott vannak a fataléistább hívők...
Isten irányít minket, mint a bábukat.
És ez a világ számára a dicsőség :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!