Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn elégetni egy Bibliát...

Miért bűn elégetni egy Bibliát? Az csak egy könyv, mint a többi!

Figyelt kérdés

A suliban kaptunk kis méretű bibliákat. És vízálló lapból vannak.

Megszólal az osztálytársam: "vízálló? És vajon tűzálló-e? Haza megyek, meggyújtom egy öngyújtóval!"

És a tanár azt mondta, hogy "Elégetni egy Bibliát? Ilyet nehogy megmerj csinálni! Ezért le is csuknának, de ha nem, egy pap/hívő biztos eltörné a kezed!"

Nem értem! Mi a különbség egy Biblia és egy angol szótár között? Mind a kettő lapok, amiken szavak/betűk szereplenek!

Igen, tudom mi a Biblia, és mit jelképez... jelképez valamit egy vallásos, hívő embernek! De egy afrikainak mondjuk semmit!

Mégis mi lesz, ha eléget az ember egy Bibliát? Az Isten megkínoz?

Miért lett ideges a tanárom?

2014. jan. 23. 19:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
15%

Szia kérdező.

A Biblia azt írja saját magáról:

(2Timóteusz 3:16) 16 A teljes Írás Istentől ihletett, . . .

Vagy is a Biblia Isten szava, amit emberekkel íratott le a Teremtő. Az Ő gondolatait, tartalmazza, illetve üzen az embereknek. S ez nem egyenlő egy angol szótárral.

Ha pl:

A Te apud, vagy anyud ír neked egy levelet, akkor elégetnéd?

Vagy emlékül eltennéd, és vigyáznál rá, és amit olvastál, igyekszel megfogadni, mert tele van hasznos tanácsokkal.

S néha elővennéd, egy szóval tiszteletben tartod azt.

Ha a bibliát elégeted, nem fognak börtönbe csukni, mert ilyen törvény nincs,

De tiszteletlenség az életforrásával szemben, mert ezt mindenkinek, így neked is íratta.

2014. jan. 23. 20:55
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem bűn jogilag, viszont nagy taplóság. Kapnál egy könyvet xy-tól, akkor az orra előtt feszegetnéd ezt az égetés témát?
2014. jan. 23. 21:21
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Olyasmi ez, mint zászlót égetni. Miért bűn az is? Hiszen csak egy szövet, senkinek nem fáj.. Mégis mélyen meg vagyunk sértve, mikor románok magyar zászlót égetnek. Ez ebben az esetben a megalázásunkat jelenti. Ha Bibliát égetnek, akkor ugyanaz a helyzet, ráadásul könyvnél ez nagy barbárságra és intelligenciahiányra vall..
2014. jan. 23. 22:46
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
mert a biblia isten szava
2014. jan. 24. 10:08
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem bűn, jogi értelemben nem. Inkább úgy fogalmaznék, hogy erkölcsi bűn.

Attól függetlenül, hogy hiszel-e vagy sem, a probléma oka nem a papír és tinta elégetése, hanem annak a szellemiségnek az "elégetése".

[link]

2014. jan. 24. 18:51
 16/18 anonim ***** válasza:
meg egyebkent is, egy konyvet minek egetnel el? ahogy a biblia, ugy a konyv elegetesenek sincs semmi ertelme, kiveve ha egy olyan helyen elsz ahol tuzelore van szugseg. Masreszrol meg eleg nagy bunkosagra vall egy ajandekot elegetni, es igen, azzal hogy a bibliat elegeted, olyan mintha az o hitukat nem tartanad tiszteletben. pl. en se vagyok kereszteny es kaptam egy minibibliat meg valakitol meg egy meghivast is a templomukba, hogy nezzem meg. viszont egyiket sem egettem el, vagy vagtam ilyet a kepukbe, hogy vajon tuzallo-e, mert tudtam hogy csak a jo szandek vezerelte oket, mert szerintuk igy volt a helyes hogy ugymond "segitsenek" rajtam, megha nincs is ra szugsegem. Egyebkent meg nem ertem, te angol szotarakat vagy konyveket szoktal egetni szabadidodben?
2014. febr. 9. 19:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Röviden csak annyit,hogy sokan megtettek és csúnyán végezték.

Nézz utána egy kicsit és magádtól is rájössz.

2014. febr. 14. 12:34
 18/18 szp72 ***** válasza:
Egy papírt elégetni vagy akár leköpni önmagában még nem bűn. Ha azonban azért égeted el és azért köpöd le, mert azon a papíron van valami és így akarod kifejezni megvetésedet az már lehet bűn. A Szentírás megvetése a szememben bűn, de adott esetben az elégetése például elrongyolódás esetén nem feltétlenül az.
2016. jan. 14. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!