Milyen bibliai próféciák vannak amelyek legalább kétszer teljesedtek be?
Van egy vallás amely előszeretettel építi tanításait néhány bibliai prófécia "második beteljesedésére".
Akárhogy gondolkodok és keresgélek, nem találok máshol forrást ilyen próféciákról (a fentebb említett vallás irodalmát kivéve).
Jah és mégvalami :D Melyik az a vallás, amely véleményed szerint "amely előszeretettel építi tanításait néhány bibliai prófécia "második beteljesedésére"."?
Jézus Krisztus eszkatologikus beszédéről például a katolikus teológia is elismeri, hogy többszörösen teljesedik, igaz, én magam nem vagyok katolikus.
Csatlakozom
Példának okáért Jeremiás idézett Mózes könyvéből, aminek két beteljesedése is volt.
Jeremiás megismételte Mózes szavait, miszerint akik figyelmen kívül hagyják Jehovát, vagy ellene szegülnek, még a saját ’fiaik és leányaik húsát’ is megeszik majd (5Móz 30:19, 20; Jer 19:9; 3Móz 26:29).
S meg is történt, hogy Jeruzsálem első pusztulásakor sajnos az anyák megették a született gyermekiket, olyan éhség volt, és i.e. 607,-ben és ugyan ez megtörtént Jézus jövendölésekor is amikor a Rómaiak 70-ben lerohanták Jeruzsálemet, akkor is ember húsra vetemedtek , és megették a gyerekeket.
Néhányan talán azon gondolkodtak, hogy tényleg megtörténhet-e ilyen szörnyűség. Nos, a babiloni ostrom idején, amikor nem volt élelem a városban, pontosan ez történt! „Irgalmas asszonyok saját kezükkel főzték meg gyermekeiket – számol be a történtekről Jeremiás. – A vigasz kenyerévé lettek azok népem leányának összeomlásakor” (Sir 4:10). Megrendítő!
Sőt vannak aminek hármas beteljesedése van.
Köszönöm! Jézus beszéde az Olajfák hegyén tényleg ilyen.
A többit szerintem nem lehet egyértelműen többször teljesedőnek ítélni.
Vannak még ilyenek?
(A vallás nevét nem említettem, mert abból mindig szájkarate lett és eltértünk a témától :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!