Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallású lehet ez a...

Milyen vallású lehet ez a hölgy akit láttam vagy miért jár így?

Figyelt kérdés
A minap láttam egy hölgyet a Lehel téri aluljáróba, az öltözete - Egy barna bő szövetkabát a nyakában egy csomo nyaklánc ami keresztet ábrázol és Mezitláb jár, ja és kopasz a hölgyemény, ebből gondoltam hogy valamilyen vallású lehet. Vagy Nem??? És miért jár mezitláb?
2009. dec. 2. 11:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

szerintem szimplán beteg

ettől persze még lehet valamilyen valláshoz tartozó is, de nem a külseje miatt

2009. dec. 2. 11:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Sok-sok pszichiátriai kezelésre szoruló beteg van az utcákon. A Keletiben pl sokáig volt egy piros kabátos férfi, aki az oszlopok mögül ugrott ki és ijesztette meg az embereket, majd elfutott.

A Határ úton mind a mai napig ott van egy férfi, aki minden arra járónak odaordítja aktuális politikai véleményét. Az 52-es villamos vonalán szokott garázdálkodni egy "rém", aki ugyancsak a társadalomról alkotott véleményét osztja meg "áldozataival". Oda-vissza utazik végállomástól-végállomásig. Ezeknek az embereknek orvosi segítség kellene, de azt nem kapják meg, mert nincs rájuk kapacitás. Jó esetben nem közveszélyesek. Rosszabb esetben...

2009. dec. 2. 11:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mióta bezárták az OPNI-t, sok pszichiátriai beteg kénytelen az utcán élni.
2009. dec. 3. 22:00
 4/9 A kérdező kommentje:

Újra láttam ezt a hölgyet tegnap, és volt bátorságom megkérdezni tölle hogy miért jár mezitláb télen - nyáron - fagyba - sárban, a válasz csak annyi volt hogy ő SZENT FERENCET KÖVETI.

Mire én mondtam neki hogy dehát jeruzsálembe "viszonylag" meleg volt mezitláb járkálni, de itt... :)

2009. dec. 4. 20:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szent Ferenc nem Jeruzsálemben élt.

Egyébként tényleg mindenhol vannak a szociális ellátórendszerben is pszichiátriai betegek. Idős otthonban, értelmi fogyatékosok között, hajléktalan ellátásban. Na, és persze az utcákon is.

2009. dec. 6. 20:21
 6/9 anonim ***** válasza:
81%
bolond azért
2009. dec. 6. 22:20
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Segíts neki, hogy szakemberhez jusson...
2009. dec. 6. 23:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Azért ez elég szomorú, hogy amióta nem kapnak az ilyen emberek megfelelő kezelést, azóta szabadon mászkálnak az utcán :S Nem bántásból, meg bunkóságból, de tényleg elkeserítő :S
2009. dec. 7. 16:11
 9/9 anonim ***** válasza:

A héten én is láttam ezt a hölgyet a Lehel téri piacon, a postán adtam fel csekket és ott állt. A postásnő mondta, hogy minden nap ott van náluk. Azt, hogy mit ad fel vagy miért van ott, azt nem tudom.

Az tévedés, hogy a megszűnt OPNI betegek ott vannak a szociális ellátó rendszerben. Egy részt nincs szociális ellátó rendszer, mert azt, ami van, nem lehet rendszernek nevezni. Más részt a pszichiátriai betegek otthonaiban nagyon kevés a hely, ezért gyakran más intézményekben helyezik el őket, idősek között, értelmi fogyatékosok között, ahol ők is szenvednek és a többiek is szenvednek tőlük. Az állami intézményekben lévő helyek száma viszont nagyon kevés.

A Szent Ferenchez való ragaszkodás vagy nem tudom, hogy nevezzem is sántít, mert a Szent Ferenc tanai alapján élő nők a Klarisszák, Klára volt Szent Ferenc női követője, lelki társa a hitben.

2009. dec. 7. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!