Milyen vallású lehet ez a hölgy akit láttam vagy miért jár így?
szerintem szimplán beteg
ettől persze még lehet valamilyen valláshoz tartozó is, de nem a külseje miatt
Sok-sok pszichiátriai kezelésre szoruló beteg van az utcákon. A Keletiben pl sokáig volt egy piros kabátos férfi, aki az oszlopok mögül ugrott ki és ijesztette meg az embereket, majd elfutott.
A Határ úton mind a mai napig ott van egy férfi, aki minden arra járónak odaordítja aktuális politikai véleményét. Az 52-es villamos vonalán szokott garázdálkodni egy "rém", aki ugyancsak a társadalomról alkotott véleményét osztja meg "áldozataival". Oda-vissza utazik végállomástól-végállomásig. Ezeknek az embereknek orvosi segítség kellene, de azt nem kapják meg, mert nincs rájuk kapacitás. Jó esetben nem közveszélyesek. Rosszabb esetben...
Újra láttam ezt a hölgyet tegnap, és volt bátorságom megkérdezni tölle hogy miért jár mezitláb télen - nyáron - fagyba - sárban, a válasz csak annyi volt hogy ő SZENT FERENCET KÖVETI.
Mire én mondtam neki hogy dehát jeruzsálembe "viszonylag" meleg volt mezitláb járkálni, de itt... :)
Szent Ferenc nem Jeruzsálemben élt.
Egyébként tényleg mindenhol vannak a szociális ellátórendszerben is pszichiátriai betegek. Idős otthonban, értelmi fogyatékosok között, hajléktalan ellátásban. Na, és persze az utcákon is.
A héten én is láttam ezt a hölgyet a Lehel téri piacon, a postán adtam fel csekket és ott állt. A postásnő mondta, hogy minden nap ott van náluk. Azt, hogy mit ad fel vagy miért van ott, azt nem tudom.
Az tévedés, hogy a megszűnt OPNI betegek ott vannak a szociális ellátó rendszerben. Egy részt nincs szociális ellátó rendszer, mert azt, ami van, nem lehet rendszernek nevezni. Más részt a pszichiátriai betegek otthonaiban nagyon kevés a hely, ezért gyakran más intézményekben helyezik el őket, idősek között, értelmi fogyatékosok között, ahol ők is szenvednek és a többiek is szenvednek tőlük. Az állami intézményekben lévő helyek száma viszont nagyon kevés.
A Szent Ferenchez való ragaszkodás vagy nem tudom, hogy nevezzem is sántít, mert a Szent Ferenc tanai alapján élő nők a Klarisszák, Klára volt Szent Ferenc női követője, lelki társa a hitben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!