Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek hova kerül az az...

Szerintetek hova kerül az az illető?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy van egy ember, aki véget akar vetni az életének, de előtte megmenti egy társát az öngyilkosságtól. Szerintetek ez elég nagy jó cselekedet ahhoz, hogy ne jusson pokolra, vagy mindenképp oda kerül, ha megöli magát?
2014. jan. 10. 19:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
1 helyre kerül minden ember a halál után, a nagy büdös semmibe. Ugyan oda, ahol születése előtt volt. Sehova.
2014. jan. 10. 19:16
 2/11 anonim ***** válasza:
35%

[link]

Egyébként egyet értek az 1.-vel

2014. jan. 10. 19:21
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Vissza a szemétdombra
2014. jan. 10. 19:43
 4/11 anonim ***** válasza:

És a mazohista hová kerül?

Amúgy meg ne legyél öngyi:(

2014. jan. 10. 20:06
 5/11 anonim ***** válasza:
#4: Az Mazochista és teljesen más eset, mert én úgy tudom az öngyilkosság azért bűn, mert még az úr nem szólított magához és magad veszed kezelésbe az életed, tehét még nem várnak oda fent, de te mégis kopogtatsz. Amúgy nem hiszek az egészben, tuti, hogy ló***sz sincs a halál után a nagybüdös semmin kívűl, csak ezt elfogadni nehezebb, mint kitalálni különféle alternatívákat a halál utáni életre...
2014. jan. 10. 20:12
 6/11 anonim ***** válasza:

Mivel a Vallas kategoriaba irtad, gondolom arra vagy kivancsi, hogy mit mond errol az egyhaz.

A kereszteny hit szerint az kerul a pokolba, aki nem fogadja el Jezust megvaltonak. Vagyis ha nem hisz Jezusban, megmenthet akar egymillio embert is, akkor is a pokolra kerul.

2014. jan. 10. 20:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Lehet ilyen kérdésekkel játszani, néha én ki kiagyalok hasonlót, de azt hiszem nem vezet sehova.

Az életet és önmagunkat kell megismerni először.

Hogy pokol van-e egyáltalán, és hogy az milyen, vagy hogy ki kerül oda, ezek túl nehéz kérdések, nem ezekkel kell kezdeni.

2014. jan. 10. 22:41
 8/11 anonim ***** válasza:

Ezékiel próféta könyve 18.fej.

"20. A mely lélek vétkezik, annak kell meghalni; a fiú ne viselje az apa vétkét, se az apa ne viselje a fiú vétkét; az igazon legyen az ő igazsága, és a gonoszon az ő gonoszsága.

21. És ha a gonosztevő megtér minden vétkéből, melyeket cselekedett, és megtartja minden parancsolatimat, és törvény szerint és igazságot cselekszik: élvén éljen, és meg ne haljon.

22. Semmi gonoszságáról, melyet cselekedett, emlékezés nem lészen; az ő igazságáért, melyet cselekedett, élni fog.

23. Hát kivánva kivánom én a gonosznak halálát? ezt mondja az Úr Isten! nem inkább azt, hogy megtérjen útjáról és éljen?

24. És ha az igaz elhajol az ő igazságától, és gonoszságot cselekszik, minden útálatosság szerint, melyeket a hitetlen cselekedett, cselekeszik, nemde éljen-é? Semmi igazságairól, a melyeket cselekedett, emlékezés nem lészen: gonoszságáért, melyet cselekedett, és az ő vétkéért, melylyel vétkezett, ezekért meg kell halnia."

...ez az IGE, amely az ítéletet kimondja!

2014. jan. 11. 07:32
 9/11 anonim ***** válasza:

"A kereszteny hit szerint az kerul a pokolba, aki nem fogadja el Jezust megvaltonak. Vagyis ha nem hisz Jezusban, megmenthet akar egymillio embert is, akkor is a pokolra kerul."

Ezek szerint valaki kinyírhat milliókat, de ha elfogadta Jézust, akkor a mennybe kerül. Nevetséges.

2014. jan. 12. 11:04
 10/11 anonim ***** válasza:
#9: Én az egész keresztény hitről ezt gondolom, meg a többiről is. Nekem sok ember, aki követi ezeket az eszméket, kicsit butának tűnik, bocs, ha valakit megsértek ezzel, de ez a véleményem.
2014. jan. 12. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!