Volt-e valakinek közületek ökumenikus egyházi esküvője, illetve vettetek-e már részt ilyen esküvőn?
Én is voltam katolikus-református esküvőn és katolikus templomban. Ez tőletek is függ, hogy mit szeretnétek.
Meg kell beszélni a katolikus pappal és a református lelkésszel az elképzeléseteket. Akiknél én voltam, ők mindketten vallásukat gyakorlók voltak, nagyon szép és színvonalas volt az esküvő
2 eset sajaát tapasztalatból:
A bátyám református lányt vett feleségül. Mivel ő nem tartotta a hitét, így a családi beszédek ellenére csak katolikus esküvő volt.
Ugyancsak a bátyám exsógornője katolikus sráchoz ment hozzá. A lánny falujában református esküvőt tartottak, a fiújéban katolikust.
Minálunk (szlovákia) az egyházi esküvő egy szinten van a polgári házassággal. Tehát elég csak egy templomi esküvőt tartani. De úgy rémlik, hogy mikor mindkét templomban volt szertartás, akkor csam az egyiket lehetett bejelenteni polgárilag hivatalosnak. Hogy az a kettő közül melyik volt, arról fogalmam sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!