Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehovák tényleg nem borotválko...

Jehovák tényleg nem borotválkoznak/szőrtelenítenek?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam hogy tiltja a vallásuk

2014. jan. 7. 16:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%
Jehova TAnúi közt nem látsz egy szakállast sem. MÉg borostásat sem. Ennek az az oka, hogy bár leírva nem tiltják a szakáll viselését, de a jó szellemiségű testvér az borotválkozik, öltönyt hord, és nyakkendőt. Ötven fokban is. :o) Egy olyan szabály, amire azt mondják, hogy lelkiismereti kérdés, ám ha jól ki van iskolázva, akkor nem viselsz szakállt, ha nincs jól kiiskolázva, akkor megpróbálkozol vele, de ekkor majd szelíden helyreigazítanak, hogy iskolázd ki a lelkiismereted. :D
2014. jan. 8. 17:35
 12/15 anonim ***** válasza:
17%

Kedves 11-es! Ezzel te is magadat, a tájékozatlanságodat minősíted. És ezzel nem hülyéztelek le, nehogy ez legyen a vád megint... :) Nem, szó sincs róla, csak azt nem értem, hogy ha valaki valamit nem ért, akkor miért okoskodik, mintha értene hozzá?!! Minthogy inkább pontos, biztos forrásból tájékozódni az okokról, miértekről.

A szakáll, vagy a borotvált arc épp olyan külsőség, mint az öltözék. Mint a lezser vagy hétköznapi viselet, vagy az elegáns ruha, mint pl. a nálunk is használt öltöny. Ha nem terjedt volna bizonyos okok miatt jobban el a borotvált arc kb. 100 éve, akkor ma is a legtöbben szakállasan szaladgálnának az utcákon, és akkor a Tanúk is ezt részesítenék előnyben. De ma éppen fordítva van. De ez elsősorban nem "lelkiismereti" kérdés, ez nagy tévedés!!! De ezt is leírtuk már itt is többször.

2014. jan. 8. 18:09
 13/15 anonim ***** válasza:
Te kérdezö valld be, nagyon a pohár fenekére néztél amikor írtad ezt a kérdést ugye ?
2014. jan. 9. 16:45
 14/15 anonim ***** válasza:
A borotválkozás része az ápoltságnak. Persze otthon miért ne lehetnék borostás. De más a helyzet, ha az ember pl. olyan összejövetelre megy hol Istent imádják. Ez nem csak a lelkiismereten múlik, etikett kérdése is.
2014. jan. 13. 18:43
 15/15 anonim válasza:
Èn már az elejèn, az első szembe jövő dolgon fenn akadtam, ami ez volt, az arc szőrzet. A törtènetem az, hogy nem tanú lètemre lett egy tanú barátnőm. Hosszú törtènet, és nem akarok nagyon bele menni, de igen, össze jöttünk, annak ellenère hogy tanú csak hite belivel lehet, csak az Úrban házasodhat. Nem jártam gyülekezetbe, de egy hosszabb idő elteltèvel odáig jutottam hogy elmentem, mert rászedtek. Barátnőm ugye hogy mindig járt, egy idő után felhozta hogy csak nèzzem meg milyen, és cseppet sem bánom mert így legalább saját tapasztalataim lettek. Jó ideig jártam, és azelőtt tudni illik barátnőm nagyon szerette ha már kicsit borostás is voltam. Oda volt érte. De mikor már mentem vele, akkor már ha csak mm-nyi is volt, azt mondta hogy hogy nèzek ki, hát vágjam le. Már az első dolgon fenn akadtam szóval. Ezen is látszik hogy milyen előírásaik vannak, mert nem hiszem hogy ha valaki szakállasan megy el akkor Isten kevèsbè szereti őt. Persze èrtem én az ápoltság dolgot, de ők is azt mondják hogy Isten nem a kűlsősègeket nèzi, akkor meg? Már itt is van az első szabáj, rögtön az elejèn. De mi lett volna ha ezt nem fogadom el, nem borotválkozok meg, nem veszek fel inget? Előbb utóbb oldalra hívnak hogy ne jöjjek többet? Mondom mèg egyszer, értem én az ápoltság dolgot, hogy szèp ruhában, normális megjelenès, stb, de akkor ha valaki szakállas az nem járhat a gyülekezetbe?! Isten a jó embereket szereti. Lehet valaki nem jól öltözött, nem jár hirdetni, vagy templomba, gyülekezetbe, de Isten lássa a szívèt, hogy ő igaz szívből csinál mindent, nem muszájból. Mindenki tudja hogy a mai világban nagyon nagy divat lett a hit. Rengeteg kétszínű ember van. Van aki csak azèrt jár ilyen helyekre, hogy lássák hogy ő milyen hívő ember. És akárki akárhogy mondja én tanuknál is láttam ilyet, hogy nem szívből csinálja hanem valamièrt, mert ezt kell, és van aki nem jár, nem jár hirdetni, de mègis jó ember és oszintèn hisz. Vissza tèrve a kèrdèsre, a szőr, hát, a nőknèl, ők is csak nők, ugyan úgy borotválják a lábukat, hónaljukat, én akiket ismerek azok csinálják, de gondolom ez nem hittől hanem embertől függ. De az intim rèszen biztosan nem művelnek ilyet, akármilyen fiatal lány is lehet az illető, mert ennek nem szánnak fontosságot. Mai világban is rengeteg ember van aki ezzel nem foglalkozik, vagy a termèszetessèg híve.
2018. okt. 1. 01:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!