Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek kell felvenni a másik...

Kinek kell felvenni a másik fél vallását?

Figyelt kérdés
Ha egy nő és egy férfi házasságot köt, de különböző a vallásuk, kinek kell áttérnie?

2014. jan. 6. 23:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Annak aki akar.
2014. jan. 6. 23:56
 2/12 anonim ***** válasza:
41%

Ömm... miért kéne áttérnie bárkinek? Lemaradtam valamiről? A vallása mindenkinek a magánügye.

Egyébként sosem értettem, amikor úgy beszélnek a vallásról, mintha az valami államilag szabályozott kötelezettség lenne. Én abban hiszek, amiben akarok. Ha akarom, akkor akár a görög istenekben. Mi köze van ehhez bárkinek? Miért kéne ezt bárki kedvéért megváltoztatnom? A vallás önmagában a hitről szól, és szerintem nem is szabadna, hogy másról szóljon. Amikor vallásháborúkról, vallási fanatizmusról van szó, ott valójában mindig vagy föld, vagy pénz, vagy valamilyen más világi javak állnak a háttérben, amikre kiváló ürügyként ráhúzzák a vallást. Ez ostobaság.

2014. jan. 7. 00:08
 3/12 A kérdező kommentje:
Egyet értek azzal, hogy a hitemet nem lehet csak úgy megváltoztatni. Viszont nem nagyon értem, hogy működik ez az egész, azért is tettem fel a kérdést, hogy mi van a házasságkötéssel. Milyen vallásban fog nevelkedni a gyerek?
2014. jan. 7. 00:18
 4/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk aki tényleg komolyan veszi a vallását, az eleve a saját vallásába tartózó embert választ társnak.

(esetleg kisebb eltérésű vallásokban pl. katolikus+református ott szerintem megoldható, hogy mindkét vallási irányzatba bevezetik a gyereket)

2014. jan. 7. 00:35
 5/12 anonim ***** válasza:

Annak, aki az erről szóló, egymás közötti vitában alulmarad.

De annak van igaza, hogy aki komolyan veszi a hitét, az eleve a saját vallásából keres házastársat magának.

2014. jan. 7. 02:23
 6/12 anonim ***** válasza:
Egyiknek sem kell. Igaz nem tudom, hogy milyen vallásról van szó, de katolikus házasságkötéshez elég, hogy az egyik fél katolikusnak legyen keresztelve, a másiknak nem kell áttérnie.
2014. jan. 7. 12:14
 7/12 A kérdező kommentje:
római katolikus és pravoszláv :)
2014. jan. 7. 12:56
 8/12 anonim ***** válasza:

"Milyen vallásban fog nevelkedni a gyerek?"

Amelyikben akar. Szerintem legcélszerűbb semmilyen vallásban sem nevelni, hogy majd felnőttkorában, érett fejjel eldönthesse, miben szeretne hinni. A TE hited a TE személyes dolgod - miért akarnád átörökíteni a gyerekedre? Hagyj neki szabad választást!

2014. jan. 7. 13:11
 9/12 anonim ***** válasza:
Római katolikus házasságkötéskor úgy tudom, ígéretet tesz, hogy a gyerekét is ebben a hitben neveli. De jó lenne megkérdezni egy jártasabb személytől is. A plebania.net oldalon pl. lehet kérdéseket is írni.
2014. jan. 7. 16:54
 10/12 anonim ***** válasza:
A gyereket ne neveld vallásosan. Ennyi. Az majd legyen az ő saját döntése/magányügye, hogy akar-e vallásos lenni.
2014. jan. 7. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!