Kinek kell felvenni a másik fél vallását?
Ömm... miért kéne áttérnie bárkinek? Lemaradtam valamiről? A vallása mindenkinek a magánügye.
Egyébként sosem értettem, amikor úgy beszélnek a vallásról, mintha az valami államilag szabályozott kötelezettség lenne. Én abban hiszek, amiben akarok. Ha akarom, akkor akár a görög istenekben. Mi köze van ehhez bárkinek? Miért kéne ezt bárki kedvéért megváltoztatnom? A vallás önmagában a hitről szól, és szerintem nem is szabadna, hogy másról szóljon. Amikor vallásháborúkról, vallási fanatizmusról van szó, ott valójában mindig vagy föld, vagy pénz, vagy valamilyen más világi javak állnak a háttérben, amikre kiváló ürügyként ráhúzzák a vallást. Ez ostobaság.
Mondjuk aki tényleg komolyan veszi a vallását, az eleve a saját vallásába tartózó embert választ társnak.
(esetleg kisebb eltérésű vallásokban pl. katolikus+református ott szerintem megoldható, hogy mindkét vallási irányzatba bevezetik a gyereket)
Annak, aki az erről szóló, egymás közötti vitában alulmarad.
De annak van igaza, hogy aki komolyan veszi a hitét, az eleve a saját vallásából keres házastársat magának.
"Milyen vallásban fog nevelkedni a gyerek?"
Amelyikben akar. Szerintem legcélszerűbb semmilyen vallásban sem nevelni, hogy majd felnőttkorában, érett fejjel eldönthesse, miben szeretne hinni. A TE hited a TE személyes dolgod - miért akarnád átörökíteni a gyerekedre? Hagyj neki szabad választást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!