Hittan házidoga, a karácsony, hogy kapcsolódik a Bibiához?
Az lenne a kérdésem, hogy kaptunk református hittan házifeladatot és foggalmam sincs, hogy hogy kezdjek bele.
Kellene az, hogy hogyan kapcsolódik a karácsony a bibliához(milyen kapcsolat van a kettő között)
Link-oldalak is megteszik, előre is köszi
Vagy én nem értem a kérdést, vagy te egy paradoxon vagy. De megpróbálok segíteni:
Hát elveszem a kedved, mert a karácsony igazán nem kapcsolodik sehogyan sem a Bibliához.
Jézus Krisztus nem karácsony idején született.
Nagyon szoros kapcsolat van a kettő között. Főbb jellemzője mindkettőnek, hogy vannak. Van Biblia is, és van karácsony is. És egy nagyon fontos ellentét is van a kettő között, egy szó sincs a Bibliában a karácsonyól, és karácsonykor javarészt egy szó sem esik a Bibliáról.
Hány szavas fogalmazás kell, ez a néhány sor nem elég? Mivel a kérdés szerintem rossz, a hittantanár inkább azt kérdezte valószínűleg, hogy milyen kapcsolat van Krisztus és a karácsony között. Nem? Mivel a Biblia egy irodalmi mű, történetekkel, próféciákkal, és sok mindennel az emberi történelem pár ezer évéről, a teremtéstől a megváltási terv végéig, főbb mondanivalójáról, Urunkról, Jézus Krisztusról, az Ő első és második eljöveteléről. Gondolom tudod, hogy karácsonykor elvben mire emlékezünk, igaz? Krisztus születése, stb. De szerintem ezt te is tudod, így nem értem, hogy milyen választ vársz a kérdésre.
Ha a wiki-t megtaláltad, akkor tudod: a Karácsony elvileg Jézus születésének emlékünnepe, mert isz. 325-ben így döntött az első nikaiai zsinat.
Hogy a Bibliához hogy kapcsolódik, azt talán úgy tudhatos meg, hogy elolvasod a Bibliából az Evangéliumoknak ( mind a négynek ) Jézus születésére vonatkozó részét ( ez nem olyan sok, néhány oldal ). Abból az is kiderül, mire utal a szokások egy része.
Remélem, nem azért tetted fel, hogy olvassuk e helyetted és aztán írjuk meg, hogy neked csak copy-paste-olni kelljen?
Ha nincs otthon, itt [link] találsz katolikus és protestáns fordítást is. Az ún "Újszövetség" tartalma mindkettõben ugyanaz, csak itt-ott egy-egy szó eltérés van a fordításban.
A Bibliához sehogy nem kapcsolódik, mert nincs leírva, hogy Jézus mikor született. Nem hogy a nap, de a hónap sem, sőt még az évről is különféle vélemények vannak (I.e. 2, I.sz. 1, stb.). Tehát nem kell sokat írni. Leírsz egy szót: sehogy
Kész is a házi, gyors házi lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!