Kedves keresztény hívők! Mi erről a véleményetek?
A minap olvastam egy nagyon érdekes kérdést itt, amiben egy elég tudatlan hívő próbálja az ateistákat szidni. Nos ezen felbátorodva én is kitaláltam egy "feltevést".
Így szól:
A biblia szerint Ádám és Éva voltak az első emberek a Földön. Addig minden rendben is van, de ha az ő gyermekeik is nemzettek gyermekeket, akkor azoknak a gyermekeknek a vérfertőzés miatt elvileg valamilyen rendellenességgel kellett volna születniük és így tovább minden generáción át. Tehát elvileg minden embernek valamiféle fogyatékosság nehezítené az életét a vérfertőzés miatt és mindenki rokona lenne mindenkinek, tehát lehet, hogy pl. a feleséged valamelyik ágról unokatestvéred. Magyarázzátok el, hogy lehet, hogy mégis minden ember különböző?
Vidiripi
"...Isten vízözönt zúdított a Földre és ezt Noé egy bárkában úszkálva vészelte át, mellette a világ összes növény és állatfajával?"
Mutasd meg nekem hogy mikor és hol kapja parancsba Noé hogy a világ összes növényét és állatát vigye a bárkára!
A Bibliát nem mindenhol kell szó szerint érteni, nem az a célja, hogy mindenütt pontos történelmi tájékoztatást adjon. Hát itt sem...
A héberben az 'adam' embert jelent, így kis betűvel írva, az 'eve' pedig asszonyt. A fordításokban lett belőlük tulajdonnév. Senki nem mondta, hogy Isten csak 2 embert teremtett :)
Vidiripi
"A héberben az 'adam' embert jelent, így kis betűvel írva, az 'eve' pedig asszonyt. A fordításokban lett belőlük tulajdonnév. Senki nem mondta, hogy Isten csak 2 embert teremtett :)"
Ezen héber szavaknak van olyan alakja is amely többes számot fejez ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!