Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves keresztény hívők! Mi...

Kedves keresztény hívők! Mi erről a véleményetek?

Figyelt kérdés

A minap olvastam egy nagyon érdekes kérdést itt, amiben egy elég tudatlan hívő próbálja az ateistákat szidni. Nos ezen felbátorodva én is kitaláltam egy "feltevést".

Így szól:

A biblia szerint Ádám és Éva voltak az első emberek a Földön. Addig minden rendben is van, de ha az ő gyermekeik is nemzettek gyermekeket, akkor azoknak a gyermekeknek a vérfertőzés miatt elvileg valamilyen rendellenességgel kellett volna születniük és így tovább minden generáción át. Tehát elvileg minden embernek valamiféle fogyatékosság nehezítené az életét a vérfertőzés miatt és mindenki rokona lenne mindenkinek, tehát lehet, hogy pl. a feleséged valamelyik ágról unokatestvéred. Magyarázzátok el, hogy lehet, hogy mégis minden ember különböző?

2013. dec. 15. 14:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"...Isten vízözönt zúdított a Földre és ezt Noé egy bárkában úszkálva vészelte át, mellette a világ összes növény és állatfajával?"

Mutasd meg nekem hogy mikor és hol kapja parancsba Noé hogy a világ összes növényét és állatát vigye a bárkára!

2013. dec. 17. 20:20
 12/13 Béla7 ***** válasza:

A Bibliát nem mindenhol kell szó szerint érteni, nem az a célja, hogy mindenütt pontos történelmi tájékoztatást adjon. Hát itt sem...

A héberben az 'adam' embert jelent, így kis betűvel írva, az 'eve' pedig asszonyt. A fordításokban lett belőlük tulajdonnév. Senki nem mondta, hogy Isten csak 2 embert teremtett :)

2013. dec. 28. 09:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A héberben az 'adam' embert jelent, így kis betűvel írva, az 'eve' pedig asszonyt. A fordításokban lett belőlük tulajdonnév. Senki nem mondta, hogy Isten csak 2 embert teremtett :)"

Ezen héber szavaknak van olyan alakja is amely többes számot fejez ki?

2013. dec. 28. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!