Van itt olyan Jehova tanúja, aki eljönne velem megnézni: Az őrtorony című filmdrámát, a moziban?
Vidiripi
Na pont ezért! Előítélet! S a tanúk ezt el is hitték. Nem győződtek meg róla hogy miről is van szó.
Vannak erdeklodok akik ma, vagy tegnap, netan nem tul regen tanulmanyoznak,esetleg csupan erdeklodnek.
Oket egy ilyen kerdes konnyen mas iranyba terelheti;ugy gondoltam a Tanuk szemelyesen tanitanak,kerdezhetnek,
aztan jol ossze lennenek zavarva.
Ennek szerettem volna elejet venni,fuggetlenul attol ki nezi,ki nem.
Nincs bennem eloitelet,es ezt a szot nem is szeretem,mert ha igy lenne,nem lennek Tanu,hogy megosszam masokkal a jo hirt amirol Jezus beszelt.
Szep napot.
Vidiripi
sandor76!
Egyvalamit meg kell értened Sándor. Itt az oldalon az esetek többségében megmarad az amit írsz. S mint ilyen visszakereshető.
Ami a 12. kommentben írt válaszodat illeti azzal szemben fenntartásaim vannak.
Milyen érdeklődő az aki nem kérdez attól akivel tanulmányoz?
Pont mint téged. Te is teljesen más írányba terelődttél pedig te nem is vagy tanulmányozó.
Akkor hogy is van ez?
Ha öszinte vagy akkor bevallod hogy utána sem néztél annak hogy pontosan miről is van szó.
"Nincs bennem eloitelet,es ezt a szot nem is szeretem,mert ha igy lenne,nem lennek Tanu,hogy megosszam masokkal a jo hirt amirol Jezus beszelt."
A 2. kommentedben amiket írsz azt minek a függvényében teszed?
Neked is szép napot!
Igazad van nem lattam,pedig megnezhetnem de nem fogom,hogy miert azt en tudom.
Ettol meg nem,tudom miert lennek eloitelettel.
2,valasz .ez egy teny,itt olvashatod,HEBEREK,11;32-40.
Tudom ,hogy sokan haltak mas vallasu emberek kozul is.ami szomoro.
A fenti felsorolasban,maga Isten emlekezik meg roluk,mert benne van a szavaban.Isten akaratat cselekedtek.
Az egyhazak haboruinak semmi koze ezekhez az esetekhez,[az okat illetoen].
Mindig hatalomert,penzert,es emberi erdekek huzodnak meg mogotte,amit meg mi sem latunk at.
Ebben a csapdaban vasztegel az egesz vilag.
1,Janos,5;19.Az egesz vilag a gonosz hatalmaban van.
Ez a hatalom es befolyas oly nagy amit sokan el sem tudnak kepzelni,sot lehetetlennek tartanak,gondolok itt az emberi befolyasra,amit ha szamon kernenek nem lenne gazdaja.
A tanulmanyozo pedig nem mer ,vagy akar kerdezni,visszakerdezni,mert szegyelli,,mit szolnak masok hogy o ezt nem tudja.[en is igy voltam a motoszka esttel,ugye ismeros?]Vegul megtudtam de nem azert mert kerdeztem.
Pal azt mondta;mindenkinek mindenne lettem..
En halas vagyok hogy engem ovtak,es en is igy szeretnek tenni mindenkivel,ez a szeretet az ismertetojele Jehova Tanuinak[sok mas kozott].
Ezen az oldalon is vannak komoly kerdezok ,meg sincs mogotte ember,[szemtol szembe].
Vidiripi
sandor76!
Nem azért vagy előítélettel mert nem láttad a filmet. Ami azt illeti én sem láttam de utána néztem hogy még is milyen jellegű ez a film. S kiderült hogy semmi köze az Őrtorony társulathoz. A lényege ennyi és nem több.
Az előítélet arra vonatkozott hogy nem voltál tisztában azzal hogy miféle film ez hanem egyből elkezdted írni hogy a tanúk milyen atrocitásokat szenvedtek el. De teljesen értelmetlenül mert a filmnek nincs köze ahhoz hogy mi történt a tanúkról csupán két szerencsétlen ember történetét meséli el.
Az hogy magát a filmet nem nézted meg az nem változtat semmit a dolgon. Mert én sem néztem meg mint ahogyan már írtam is nem ez a lényeg. Ami neked a "vörösposztó" az az a szó hogy őrtorony. S erre te egyből elkezdtél asszociálni. Lényegében ez egy provokatív kérdés volt és te úgy bedőltél neki ahogy kell. Ahelyett hogy tájékozódtál volna. Meggyőződés ez a keresett kifejezés.
Az hogy leírod az egyházakkal kapcsolatos álláspontodat az nem értem hogyan kapcsolódik a filmhez de te tudod.
Nézd a hívő embereknek ez nem újdonság hogy a világ a gonosz hatalmában van. Hogyan tudta volna Sátán felajánlani Jézusnak a világot ha nem az ő hatalmában lennének.
Persze hazudhatott volna na de pont Jézusnak. Ugyan már. :)))
"A tanulmanyozo pedig nem mer ,vagy akar kerdezni,visszakerdezni,mert szegyelli,,mit szolnak masok hogy o ezt nem tudja.[en is igy voltam a motoszka esttel,ugye ismeros?]"
Hát ezt szomorúan olvasom. Pedig még Ádám is kérdezett bár ő tökéletes volt.
Könyörgöm akkor miért hívják tanulmányozónak? Minek tanulmányoz? Hát nem azért hogy tudja a dolgokat? Mert aki tudja az már nem tanulja hiszen tudja. Ezt annyira értelemszerű.
Motoszka est! Igen ismerős. Bár akkor én még nem voltam a gyülekezet tagja. A szomszédok csak annyit láttak hogy néhány ember összegyűlik egy magánházban és be vannak húzva a függönyök. Mivel nem tudták hogy mi történik így elkezdtek találgatni és mi volt ami megmaradt. Hát persze hogy ez az ötlet. Az én gyülekezetem tagjait is illették ezzel a "váddal". Nincs ebben semmi meglepő. Ha beszélhetnél más felekezetek tagjaival akkor elmondhatnák neked hogy bizony ők is tapasztaltak ilyesmit s ez sem csak Jehova tanúinál történik meg.
Most akkor menjünk végig a klasszikusokon? Keresztelkedéskor lenyomnak a víz alá ,elszedik a pénzedet ,kihasználnak ,stb.
"En halas vagyok hogy engem ovtak,es en is igy szeretnek tenni mindenkivel,ez a szeretet az ismertetojele Jehova Tanuinak[sok mas kozott]."
Itt az oldalon akarod óvni az érdeklődőket? Hát ez nonszensz. Milyen neked a világképed? Ha valódi eredményeket akarsz elérni akkor azt személyesen tedd meg ne itt az oldalon. Hogyan tudod szabályozni hogy mit olvas el az az ember és mit nem?
Mi van akkor ha nem is olvassa el a válaszodat akkor mi van?
Tényleg ez lenne a szeretet. Mert én erősen kétlem.
"Ezen az oldalon is vannak komoly kerdezok ,meg sincs mogotte ember,[szemtol szembe]."
Ha csak ezen múlik ,ismerkedjünk meg! Nem zárkózom el. De azt tudnod kell hogy én nem vagyok tanú!
Kedves Vidiripi.
Gondoltam,hogy nem vagy Tanu.
Azt is gondoltam,hogy beugratos kerdes az elso felebol,hogy miert,azt nem irom,ugyse ertenenk egymast,ezen a teren.
[A Tanuk tanitasa].
Masreszrol,a kerdezo,mas oldalakon szokott tanulsagos valaszt adni,es magyarazatot,es nincs osszhangban ezzel a kerdessel.[irtam ,higy nem lattam,de utannaneztem,szinten irtam ,de megnezhetnem].
A tanitasrol legyen igazad,en maradok azoknal akikrol irtam.[Jezus oket is hivja].
Nincs mogotte ember;szerinted mindenki aki az oldalra ir,vallalja magat,mint a Tanuk.[ nevuk sincs].
En is benne vagyok egy jo kis beszelgetesbe,meg egy kaveba,talan valamelyikunknel lessz Palfordulo.
Szep napot neked,es mindenkinek.
Vidiripi
"Azt is gondoltam,hogy beugratos kerdes az elso felebol,hogy miert,azt nem irom,ugyse ertenenk egymast,ezen a teren."
Lehet hogy meglepődnél. Ugyan is van amivel egyet értek.
"Masreszrol,a kerdezo,mas oldalakon szokott tanulsagos valaszt adni,es magyarazatot,es nincs osszhangban ezzel a kerdessel."
Erről én nem tudtam.
"A tanitasrol legyen igazad,en maradok azoknal akikrol irtam.[Jezus oket is hivja]."
Nem egészen értem hogy miről van szó. Maradj azoknál. Hm...?????
"Nincs mogotte ember;szerinted mindenki aki az oldalra ir,vallalja magat,mint a Tanuk.[ nevuk sincs]."
Igen erről már volt szó regében. Nézd ez egy anonim oldal. Bár akinek van nick neve azt könnyebb azonosítani ez igaz. De ez akkor is egy anonim oldal.
"En is benne vagyok egy jo kis beszelgetesbe,meg egy kaveba,talan valamelyikunknel lessz Palfordulo."
Nem lesz! Ha akarod megindoklom privátban. Tapasztalat csere valószínűbb. Oké legyen kávé. :))) Itt élsz kis hazánkban vagy erdélyi vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!