Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha megáldom a Sátánt az...

Ha megáldom a Sátánt az erősíti vagy gyengíti?

Figyelt kérdés

Mert ha gyengíti, fenn lehetne tartani egy különítményt, aki folyamatosan áldja a Sátánt, nem?

Amúgy komolyan érdekel a véleményetek :D

#sátán #alkalmazott teológia
2013. nov. 28. 12:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Persze, feltéve, hogy nagyobb vagy nála, mert mindig a nagyobb áldja meg a kisebbet.
2014. jún. 22. 21:31
 12/21 anonim ***** válasza:

"Nem vagy erősebb mint Krisztus volt itt a földön, és ő azt mondta Sátánnak:"„Eredj el, Sátán! "Máté 4:10"

Krisztus azt mondta,csinálhatunk nagyobb dolgokat is őnála.Egyébként pedig amit idéztél,az a kísértésre vonatkozik,arra,hogy Jézus hátat fordított a kísértésnek.Az áldás megint egy más dolog,megáldhatja,ez nem jelenti azt automatikusan,hogy szövetséget is köt vele,ha tisztában van önmagával,és a céljaival,mint ahogy Jézus tisztában volt vele.

2014. jún. 23. 04:59
 13/21 anonim ***** válasza:
Én értem a kérdésedet, bennem is felmerült már. Azt mondta Jézus, hogy áldjuk azt, aki bánt minket. Ez egy jó kérdés, de látom nem mindenki ismeri Jézus tanításait.
2014. nov. 10. 08:34
 14/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ha áldod akkor erősödik!

"Áldjátok az Urat, mert jó, mert irgalma örökkévaló! Áldjátok az istenek Istenét, mert irgalma örökkévaló!"

Még annyit hogy szerintem nem jó, ha foglalkoztatnak a sátánnal kapcsolatos dolgok, még ebből a szempontból sem!

Szeretné maga felé fordítani a figyelmedet mindegy hogy hogyan, csak foglalkozzál vele.

2016. jan. 16. 19:58
 15/21 A kérdező kommentje:

Miért ne lenne jó? Nem értem az agymosott keresztény bagázst. Lefektettek egy kvázi-logikus elméleti rendszert, a Teológiát. Hogy most baromságból indul ki az érvrendszer (van-e Isten) vagy nem, az mellékes. De a logikai rendszert miért ne feszegethetném? Kíváncsi ember vagyok, így születtem, most tudós vagyok. Mindenem a kérdezés.

Szóval válaszoljatok, agymosottak, vagy ha nem tudtok, gondolkozzatok el ezen:

Mi az a végső, mindent eldöntő érv, amely meggyőz benneteket arról, hogy inkább van Isten, mint nincs?

És a bibliára hiába hivatkoztok, mivel azt "Isten által sugalmazott", így ha nincs Isten, a Biblia is hiteltelen, ezért a biblián kívüli érvet mutassatok!

2016. jan. 16. 20:04
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerintem Te is agymosott vagy csak a másik oldalon!

Minek foglalkozol a kérdéssel, ha nem hiszel Istenben?

Vagy csak a sátán létezik szerinted?

Egyébként Te is elgondolkodhatsz egy-két dolgon, pl. azon hogy mitől van benned ez a gyűlölet!

Esetleg már áldod is régóta a sátánt?

2016. jan. 16. 20:37
 17/21 KZitus ***** válasza:
"ha nincs Isten, a Biblia is hiteltelen," - ha a Biblia hiteltelen, te honnan veszed azt, hogy létezik Sátán?
2016. jan. 17. 15:13
 18/21 anonim ***** válasza:
hogy ez a kérdés miért nem egy középkori skolasztikusnak jutott eszébe? XDXDXD
2016. jan. 17. 18:00
 19/21 anonim ***** válasza:
Sátán nem rossz. Sátán jelenti a földi életet, Isten pedig a túlvilágit, amire nincs garancia, a földire viszont van, mert itt vagyunk. Az élet élvezetét képviseli az Istenért való fölösleges szenvedéssel szemben
2016. ápr. 22. 20:18
 20/21 anonim ***** válasza:
A Biblia természetesen Isten létezése nélkül is hiteltelen, egy emberi agymenés. Ha valóban létezik isteni lény, az nem különbözik a sátánitól, mert bennünk él, ahogy az emberi lélek sem csak jó vagy rossz. Előző voltam.
2016. ápr. 22. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!