Jehova Tanúi! Mi a helyzet a tíz parancsolattal? ( Csak Tanúk válaszoljanak)
A tíz parancsolat az még mindig érvényes nem de? Jézus a halálával eltörölt mindent, de ez megmaradt. Viszont a tíz parancsolatban benne van az hogy a sabbatot meg kell tartani. Az egyik kiadványban pedig benne van, hogy a sabbatot nem kell tartani a mai keresztényeknek. Akkor hogy is van ez?
Hozzá teszem nem belekötni akarok, mivel én is tanulmányozok és járok a gyülekezetbe. :) Csak ezt nem értem.
Nem akarom hogy rossz néven vegyék a nem keresztény emberek ezt, de sok olyan ember van aki jönne most itt a sok pletykával és hogy agymosás stb az egész, erre viszont nem vagyok kíváncsi.
Akkor az nem normális Biblia.
Ugyan is Jézus itt a Mózes könyvéből idézte az egyik parancsolatot, és arra hívta fel a figyelmet, hogy Jehovát kell szeretni, imádatot bemutatni neki, és nem saját magára gondolt.
Az pedig hogy az atyjától Jehovától átmeneti Királyi hatalmat kapott, attól még ne lett egyenlő a Teremtő Istennel aki nagyobb nála, mert Jézus is Istenének nevezte az Atyát,
az tény, hogy Jézusnak mint Jehova kinevezett királyának szót kell fogadni, de az imádatot, és a teljes lelkű szeretetet Jehovának kell bemutatni, nem Jézusnak.
Ami nem azt jelenti, hogy Jézus le van fokozva, hiszen Királyi hatalma mindenek felett van , kivétel ez alól az Atya Jehova
Mivan Zitus ?? nem ismered a Bibliát??
miaz hogy átmeneti királyságot kapott,
..Az pedig hogy az atyjától Jehovától átmeneti Királyi hatalmat kapott,
Hát nincsen meg írva ,Jézusrol : A Te Királyi pálcád örökké meg áll??PONTASABBAN:HÉBEREKHEZ ÍRT LEVÉL,:
Ámde a Fiúról így: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálczája a te országodnak pálczája.
Gondolkozz Zitus ! ez Isten írása,írott szava .
MiJEN BIBLIÁT OLVASOL ÉS MIJEN EVANGÉLIUMOTT FOGADTÁL EL ,ZITUS ?? csak nem a tévtanító "Jehova Tanúit"??
Valami nagyon nem jó a te hited nél.
Drága kedves előttem szóló!
Nem gondolnám azt,hogy a Zitus Bibliája lenne a rossz.
Nagyon sokféle Bibliából ellenőriztem már nagyon sok dolgot,és úgy gondolom,hogy a Zitus Bibliája a helytállóbb és nem a tied.
De,megjegyezném azt is ,hogy mindenkinek saját szíve-joga eldönteni,hogy melyiket fogadja el,és ezért nem illik másokat szekálni!
Azt azért érdemes lenne észrevenni, hogy Jézus állandóan hülyítette a népet és még a tanítványai sem tudták sokszor, hogy miről beszél.
És azt is, hogy egyszer sima emberként szól, mint egy egyszerű zsidó, máskor meg Istenként. ezért is vannak sokszor két különböző állításai, de mindkettő igaz.
Pl:
és amit csak kértek majd az én nevemben, megteszem, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban; ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem.
hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
Jézus a halálával nem törölt el semmit a Tórából, egy nem zsidónak nem is kellett megtartania sohasem.
A Szeresd az Urat... nem a Tízparancsolat része, hanem a Tóráé, a S'máé és Jézus a zsidókkal beszélt, mikor erről szólt. Más kérdés, hogy általánosságban minden emberre vonatkozik ez.
""Drága kedves előttem szóló! ""
Nem szekálni akarom Zitust ,hanem felnyitni a szemét,hátha rá ébredne ,hogy nem csak neki lehet igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!