Írnátok nekem valamit, amitől jobban érezhetem magam?
Mivelhogy minden ember más, így nem tudom neked melyik lenne jelen esetben a megfelelő ige... csak ajánlani tudom, hogy olvasgasd a zsoltárokat, de lehet az sem ártana, ha egy atyafival (hitben testvérrel) összeülnél egy kicsit beszélgetni.
...
De amúgy sok embernél beválik, ha csak úgy kinyitják egy helyen a Bibliát majd egyszer csak rápillantanak egy igeszakaszra, amit aztán elolvasva, mondják: "Isten adott egy verset!"
Próbáld ki te is :)
Kérd Istent, hogy mutassa meg, hogy jelen esetben számodra melyik az az igeszakasz, ami tudna rajtad segíteni.
"Ne aggodalmaskodjatok a holnap felől, mert a holnap majd
aggodalmaskodik a maga dolgai felől.Elég minden napnak a maga baja."
"...Az Istennek a békessége,amely minden értelmet felülhalad,
meg fogja őrízni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.
..továbbá atyámfiai, csak ami igaz,csak ami tisztességes,ami szeretetreméltó,ami jó hírű, ami erény és dicséretre méltó, azokról gondolkodjatok..."
Szia!
A Biblia szerint az élet Isten ajándéka. Az élet azonban inkább teher, mint ajándék, ha boldogság nélkül való. Ezért Isten megtanítja az embert arra, miként lehetne életöröme a jelenlegi küzdelmek, szomorúságok közepette. A keresztény nem gyászos, komor hangulatban rója életútját, csak az eljövendőben reménykedve, hanem tudatosan törekszik Isten országának törvényei szerint élni már ebben az életben is, és örömet, boldogságot találni az igazság útjának megismerésében és követésében:
„E földön lakozzál és hűséggel élj... Az igazak öröklik a földet... Ügyelj a feddhetetlenre, nézd a becsületest, mert a jövendő a béke emberéé.” (Zsoltárok 37,3. 29. 37)
Jézus mondta egyik példabeszédében, amelyben önmagát jó pásztorként, követőit pedig az Ő juhaiként mutatta be: „Én azért jöttem, hogy életük legyen és bővelkedjenek.” (János 10,10) Ez tehát az isteni szándék. Ugyanezt juttatta kifejezésre Jézus a Hegyi beszéd híres boldogmondásai által is. Pál apostol egyik levelében található ez a felhívás: „Örüljetek az Úrban, ismét mondom, örüljetek!” (Filippi 4,4) Más helyen is hasonlóképpen szól: „Mindenkor örüljetek!” (1Thesszalonika 5,16)
Üdv. Péter
Szia!
Azért van rossz kedved, mert azonosulsz a gondolataiddal. Vedd észre, hogy képes vagy megfigyelni a gondolatokat és az általuk keltett érzelmeket! Figyeld őket és maradj pártatlan, kezdd magadon a "nem ítélketzést"! Figyeld meg, hogy ezek a gondolatok milyen érzéseket, esetleg testi reakciókat váltanak ki. Ne fordulj el tőlük, de ne engedd, hogy eluralkodjanak rajtad!
Pl:Hallgathatsz zenét,olyat ami ép most a lelkedhez közel áll,ami felvidít,vagy jól kisirod magad,én szoktam,és megkönnyebbülök.Vagy egy jó könyv,film.
Vagy körül nézel hátha valakinek tudnál segíteni valamiben.Ha észre vesszük mások nehézségét akkor a miénk már könnyebbé válik.Lényeg az,hogy magadtól is fogadd el,hogy most ilyen tudsz lenni,és kész..)
Ezt mondd is ki hangosan! :-))
Zsolt 27:10 Ha atyám és anyám elhagynának is, az Úr magához vesz engem.
5Móz 33:25 Vas és réz legyenek a te záraid; és élteden át tartson erőd.
5Móz 33:26 Nincs olyan, mint a Jesurun Istene! Az egeken száguld segítségedre, és fenségében a felhőkön.
5Móz 33:27 Hajlék az örökkévaló Isten, alant vannak örökkévaló karjai; elűzi előled az ellenséget, és ezt mondja: Pusztítsd!
A János írása szerint való Szent Evangéliom » 16. fejezet
20
Bizony, bizony mondom néktek, hogy sírtok és jajgattok ti, a világ pedig örül: ti szomorkodtok, hanem a ti szomorúságtok örömre fordul.
21
Az asszony mikor szűl, szomorúságban van, mert eljött az ő órája: de mikor megszűli az ő gyermekét, nem emlékezik többé a kínra az öröm miatt, hogy ember született e világra.
22
Ti is azért most ugyan szomorúságban vagytok, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a ti szívetek, és senki el nem veszi tőletek a ti örömeteket.
23
És azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom néktek, hogy amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja néktek.
Zene:
Szervusz
A Biblia a következőkről biztosít minket: „Közel van az Úr a megtört szívekhez, és megsegíti a sebhedt lelkeket” (Zsoltárok 34:19). Igen, az Istenhez fűződő kapcsolat minden másnál jobban segíthet, hogy elviseld a mindennapok nehézségeit. Segíthet a küzdelmedben, ha Isten tanácsait betartod.
Azonkívül nem szabad az ima értékét lebecsülni. A Biblia így buzdít minket: „Vessed az Úrra a te terhedet, ő gondot visel rólad” (Zsoltárok 55:23). Ha segít, amikor egy együtt érző baráttal beszélsz érzéseidről, mennyivel inkább segít, ha szívedet a „minden vígasztalás Istenének” öntöd ki! (2Korinthus 1:3).
Az imától nem csupán jobban érzed magad. A „könyörgést meghallgató” azt ígéri, hogy szent szellemet ad szolgáinak, akik azt őszintén kérik (Zsoltárok 65:3; Lukács 11:13). Isten szent szelleme vagy hatékony ereje pedig „rendkívüli erőt” adhat, hogy az egyik napot a másik után túléld (2Korinthus 4:7). Ne feledd: Isten minden esetben segíteni tud hűséges szolgáin, hogy ki tudjanak tartani, bármilyen nehézséggel is kerüljenek szembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!