Jehova tanúja asztalosként dolgozhat e katolikus papnak? Illetve dolgozhat e templomban?
A Jehova Tanúinak, az a nézőpontjuk (és szinte minden vallásnál ugyan ez a helyzet), hogy aki nem az ő vallásuknak megfelelően él, az nem az igaz utat követi.
Legyen az másmilyen vallású, vagy akár ateista.
Nos, ha úgy gondoljuk, hogy más vallásúaknak nem végezhetnek munkát (beleszámítva a hitetleneket is), akkor tkp. senkinek sem dolgozhatnak, csak ugyanolyan vallásúaknak, mint amihez ők tartoznak.
Ha meg akarnak élni, akkor ez nem éppen kivitelezhető!
Továbbá, még az is lehetséges, hogy a munkavégzés közben egy esetleges beszélgetés olyan irányt vesz, hogy szóba kerül a valláskülönbség és akár még meg is térítheti a megrendelőt!
Ez csak az én véleményem és nem hivatalos álláspont!
A 2. válaszoló rövid és tömör!
Egyértelmű.
Első, szerintem itt a hangsúly azon van, hogy papnak templomban dolgozhat-e. Vagyis támogathat-e munkájával közvetlenül egy másik vallást/felekezetet.
A hivatalos álláspontot nem ismerem, de nem hinném, hogy a gyülekezet jó szemmel nézné.
Szervusz
Nem szeretnék konkrétan igennel, vagy nemmel felelni a kérdésedre. Inkább leírom, milyen bibliai alapelvek vezetnek egy keresztényt, amikor a kérdésedben elhangzott döntést kell hozni.
Pál apostol adott erre vonatkozó irányelvet.
2Korintusz 6:14-17
Ne kerüljetek felemás igába nem hívőkkel. Mert mi közössége van az igazságosságnak és a törvénytelenségnek? Vagy mi részessége van a világosságnak a sötétséggel? 15 Továbbá miféle összhang van Krisztus és Beliál között? Vagy mi része van a hithűnek a nem hívővel? 16 És mi egyezsége van Isten templomának a bálványokkal? Mert mi egy élő Isten temploma+ vagyunk; mint ahogy az Isten mondta: „Közöttük fogok lakozni, és közöttük fogok járni, és Istenük leszek, és ők népem lesznek.”17 „»Így tehát jöjjetek ki közülük, és különítsétek el magatokat — ezt mondja Jehova —, és ne érintsétek többé a tisztátalant«”; „»és én befogadlak titeket«”.
Ha versről, versre figyelmesem elolvasod ezt az utasítást, te magad is tudod majd a választ.
A keresztény tanításban a bibliai alapelvek, és az Isten szerinti gondolgodás elsajátítása az alapvetően fontos. Ha ezeket ismerjük, akkor ez határozza meg a döntéseinket és az egész életünket
Üdvözlettel.
Második válaszoló vagyok
Nem nem dolgozhat, ez olyan lenne, mint ha az izraeliták, idegen vallású épületeket mentek volna helyre hozni, ezzel támogatták volna a hamis istenek házát, miközben tudják, hogy Isten csak egy van és az akit szolgálnak
Az első fontos kérdés: Az adott munkát vajon elítéli a Biblia
A kereszténynek tehát kerülnie kell az olyan világi munkát, amely közvetlenül előmozdítja azokat a tevékenységeket, amelyeket Isten helytelenít,
A második kérdés ez: Vajon az adott munka végzésével az illető bűnrészessé válik egy elítélt gyakorlatban?
Még ha pusztán olyan feladatokat látna is el nap mint nap, mint a sepregetés vagy a telefonkezelés, olyan tevékenységet támogatna ezzel, melyet Isten Szava elítél.
Ebből a két kérdésből például láthatjuk, miért nem fognak az igaz imádók egy hamis vallási szervezet közvetlen alkalmazottjaként egy templomban és a templom javára dolgozni. A Jelenések 18:4-ben ezt a parancsot találjuk: „Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben.” Az illető részes lenne Nagy-Babilon tevékenységeiben és bűneiben, ha állandó alkalmazottja lenne egy vallásnak, amely hamis imádatra tanít. Alkalmazottként egy kertész, portás, szerelő vagy könyvelő munkája olyan imádat előmozdítását szolgálná, amely ellentétben áll az igaz vallással. Sőt azok az emberek, akik látják, hogy ez az alkalmazott a templom szépítésében, rendben tartásában vagy vallási tevékenységeiben vesz részt, logikus módon ezzel a vallással azonosítanák az illetőt.
"Sőt azok az emberek, akik látják, hogy ez az alkalmazott a templom szépítésében, rendben tartásában vagy vallási tevékenységeiben vesz részt, logikus módon ezzel a vallással azonosítanák az illetőt."
Nem logikus arra következtetni hogy csak azért mert annak a vallásnak a templomában tevékenykedik akkor a valláshoz tartozik. Főleg akkor nem logikus ha mondjuk egy kisebb településről van szó. Ahol ismerik egymást az emberek. De ez sem képezte a kérdésem részét. Te nagyon furcsa tanú vagy.
Tedd fel magadnak a kérdést egy asztalosnak lenne e állandó munkája egy templomban?
De talán külön említenem kellett volna hogy ez egy eseti munka nem folyamatos. Se nem is olyan tevékenységek amiket felsoroltál. Mert ha egy szakmájához értő asztalos megcsinál valamit akkor az nem néhány hétig fogja bírni.
Mint írtam korábban is ,munkáról van szó.
Nem arról hogy részt vesz bármilyen vallási tevékenységben.
Olyasmit írsz amit én nem írtam.
Miért teszel hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!