Szerettél volna Jézus napjaiban élni Jeruzsálemben és látni őt?
A mostani tudásommal nem.
Hiányoltam volna a mai kor vívmányait, kényelmét, biztonságát.
Ha akkor, abban a korban születtem volna, akkor pedig ez nem kérdés, hanem egy kész helyzet.
A mostani tudásom alapján határozottan "nem" a válaszom.
Értem.
Első válaszolo ha a mostani tudásoddal,tegyük fel tanúja lettél volna a csodáinak meg a feltámadásának,akkor,hogyan tudnál dönteni,hogy miben higgy?
A mostani tudásommal elsősorban valami bűvésztrükkre, vagy csalásra gyanakodnék. :D
A hitem pedig nem attól függ, hogy konkrétan mit látok a szemeimmel. Az embert az érzékszervei igencsak be tudják csapni.
A hitemet az szabja meg, hogy mi az, amit tárgyi tudásom, ismereteim, és logikám alapján elfogadhatónak ítélek. Természetesen lehet, hogy tévedek, de akkor is így van.
A jelen korban megszerzett tudásom, a kor fejlettségi színvonala, az ebből fakadó hozzáférhető tudásmennyiség, és persze a neveltetés (szülői, iskolai, környezeti ráhatások) alapján az emberben kialakul egyféle "hit", amely lehet istenhit, ateizmus, ezotéria, stb.....
De minden ember saját maga, a saját látásmódja szerint alakítja ki a hitét.
Ezen pedig nem változtat sem az, ha tanúja vagyok egy "csodának", sem az, ha látom a Nagy Hadronütköztetőt....
A hitet nem ilyen egyszerű befolyásolni, akármiben is hisz valaki. :D
Nekem ez a véleményem.
(első)
Ja, és köszönöm mindenkinek a lepontozást.
Biztosan nagyon haszontalan volt a kérdés(ek)re adott válaszom.
(első)
Szervusz
A mai tudásommal úgy gondolom, az emberiség történelmémen két korban szerettem volna élni. Az egyik, igen Jézus idejében, mert láthattam volna, és hallhattam volna Isten Fiát, és a tanítását. Esetleg részese lehettem volna a csodáinak.
A másik kor az az, amelyben most élek, mert a ma élő emberek millióinak lehetősége van élve, halál nélkül bemenni Isten Királyságába!! Jelenések 7,9,14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!