A zsidó illetve iszlám vallásban a férfiaknak szabad igazítani az arcszőrzetükön vagy az is tiltott?
Én úgy tudom, a csupasz arc, ami tiltott. (Valami ősi "pogány" nép borotválta magát, a tőlük való különbözés végett tilos.) Minél hosszabb, annál jobb, de igazítani szerintem szabad.
Remélem javítanak, ha rosszul tudom. :)
Az iszlámról nem tudok, de rémlik, láttam már fotókon, klippeken hamaszosokat, heccbolhákat borotvált arccal. TelAviv-Yafoban láttam sok arabot borotvált arccal, de nemtom, mennyire vallásosok.
A zsidó vallásban: "vas ne érje arcodat" ( mert a vas a kard, a feyver jelképe, vagyis megszentségteleníti, márpedig I-ten saját képére és hasonlatosságára teremtete, ezért nem szabad megszentségteleníteni I-ten képmását. )
Ezért régen a vallásos zsidók, ha borotválkoztak, ahhoz faborotvát haszáltak. Ma vagy villanyborotvát ( az archoz csak a mûanyag ér, vagy olyan önborotvát ( gilette, stb ), aminél a penge befogadója mûanyag és olyan a kialakítása, hogy a penge nem ér az archoz.
Bármelyik esetben a vallásos zsidók úgy állítjáj be, hogy maradjon ( hacsak tized mm is ) valami kis borosta, hogy látsszék, nem ért fém az arcához.
( Amúgy, amennyirwe tom, jó ideje divat a borosta, így pusztán ez nem jelenti, h az illetõ zsidó. Azért ( is ) hordják, hogy mások lássák, mennyire elfoglalt, még borotválkozni sincs ideje, tehát biztos fontos, jól jeresõ ember ( elvtárs ) :D Ez viszont vallástól, származástól független. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!