Ha köteleznének: lőjek le valakit vagy magamat, melyik számítana nagyobb bűnnek?
Egy film kapcsán jutott eszembe. Tudom, kicsi az esélye, hogy ilyen előfordul az életben, de mégis, melyik a helyesebb döntés, ha vallási szempontból nézzük?
Mert ugye ölni bűn, de az öngyilkosság is az.
Kérlek a kérdésre válaszoljatokk!
Az önfeláldozás soha nem egyenlő az öngyilkossággal.
Én hangulattól és helyzettől függ, hogy mit tennék.
Igaz, hogy kár lenne értem és nem szeretnék ölni sem, de valószínűleg arra lőnék rá, aki erre kényszerít.
Bőven van olyan ember, aki még egy faékkal sincs egy szinten, úgyhogy azt hiszem valakitől megszabadítanám a világot.
Viszont a kérdésben leírt helyzetben az öngyilkosság valóban nem öngyilkosság, hanem önfeláldozás, ami tudtommal mindegyik vallásban erény.
Szia!
Szerintem a megoldás nagyon egyszerű: egyiket sem tenném meg.
Üdv. Péter
Csatlakozom Péter válaszához.
Egy keresztény nem lesz öngyilkos azért, mert Istennek engedelmeskedik, nem embereknek.,
Egy Jézus tanítását követő, addig engedelmesm az emberi törvényeknek, amíg Isten törvényébe nem ütközik, ugyan is a legfőbb hatalom Isten, és nem az ember, és ELSŐ SORBAN neki tartozik engedelmességgel.
Ha ezért az emberi törvények miatt mert nem ölsz meg senkit halálra ítélnek, vagy valamilyen büntetést kapsz, Isten előtt tiszta maradtál, Tehát nincs mitől tartanod, Isten vissza adja az életedet.
Katy Weaver
Szervusz
Az ölés minden formája bűn. Senkinek nincsen joga ölni, semmiféle belemagyarázással. Egyszerűen nem kaptunk erre Istentől jogot, iletve nem vagyunk erre feljogosítva - vallási szempontból.
De mint látod a válaszokból, a kibúvót mindenki megtalálja. A kérdés lényege, hogy mit szól ahhoz Isten?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!