6000-év a föld kora?
Sokat hallottam arról hogy a föld kora a bibliából kiszámitva 6000-év körülire tehető. A bibliai nemetségtáblázatból kiszámolva. Kent Hovidnak vann egy erről szóló előadása.
Mi a véleményetek erről?
Még ha esetleg vitatja is valaki a különféle kormeghatározási módszerek hitelességét, akkor is könnyű belátni, hogy a Föld kora nagyságrendekkel több mint 6000 év. Látható, hogy olyan erők, hatások formálták a felszínt, a kőzeteket, s a tágabb környezetét, a Naprendszert, amelyek messze nagyobb távlatúak ennél.
Azt meg sosem értettem, hogy valami meg van írva egy régi könyvben - ez esetben a Bibliában - akkor azt miért kéne elfogadni, hogy úgy is van? Megírták egy 2000 éves iratban, és? Ki írta?
Könyörgöm, ne hozzuk be Kent Hovindot a kultúra rovatba. Még a végén valaki azt fogja hinni, oda való.
Kérdező, a neten több ezer írás van a föld koráról. Miért pont ezt az egyet erőlteted? Próbálj szelektálni a szemét és (ha nem is a gyémánt, de legalább) az érték között. Akkor nem töltöd drága idődet haszontalan dolgokkal.
Tekintettel arra, hogy a Szaharában például ezerszámra vannak sokkal idősebb emberi alkotások, javaslom, a néhány milliárdnál ne add alább a föld korát.
Utolsó:Az evolúciós meglátásod miszerint volt evolúció valóban helyes.
De ennek nem a rasszista meglátás a bizonyítéka.Egy Ázsiai,arab,Indiai,vagy neagyisten európai ember ugyanolyan közel áll a majmokhoz.De tudom tudom,mi jó európaiak mindenkinél magasabban állunk mert...mert csak.
Mivel Walter és Howind szerint ezek a rétegek (kréta jura triász stb) szerint a mindenre kiterjedő özönvízből adódó sár-rétegek..
Azaz a kövületek és a földtani rétegek ne bizonyítják a föld korát.
Sajnos ez a helyzet..
Hazugság minden.
"Mivel Walter és Howind szerint ezek a rétegek (kréta jura triász stb) szerint a mindenre kiterjedő özönvízből adódó sár-rétegek..
Azaz a kövületek és a földtani rétegek ne bizonyítják a föld korát."
Ilyenkor mindig felszoktam tenni a kérdést, hogyha a földtani rétegek az özönvízben alakultak ki, akkor miért nem szemcseméret és anyagsűrűség szerint rétegződtek a vízben? Vagy ha a víz nem volt nyugalmi állapotban, akkor miért beszélhetünk egyáltalán jól elkülöníthető rétegekről, miért nem egy teljesen vegyes, amorf, foltokban minden színben pompázó rétegről?
Ezt el lehet végezni kísérletben.. pontosan ilyen rétegződés jön létre.
A rétegek összetétele természetesen eltérő...
Mindezeken felül kórtani rétegeket semmiképp nem reprezentálhat mivel vannak helyek ahol millió évek random hiányoznak, és eróziónak sehol nincsen nyoma minden full vízszintes akár a sárréteges kísérletben ellentétben a felszínnel ami erodált hullámos. Most ugye kőzet rétegekről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!