Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány Jehova tanúja követi...

Hány Jehova tanúja követi jelen pillanatban az Őrtorony tanítását a világon?

Figyelt kérdés

Valós számokat szeretnék ha lehet mert érdekelnek ezek az adatok.

Nagyon köszönöm!

Ne priviben írjatok mert beszélgetés céljából tettem fel a kérdést csak saját kutatást végzek.

Mégegyszer köszi!

2013. szept. 24. 06:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/121 A kérdező kommentje:

Pontosan!

Nem a Biblia a vita tárgya hanem az ŐRTORONY!

Ébredjetek már fel!!!!!!

Egyetlen egy ige van ami azt mondja,hogy:

"én vagyok az út az igazság és az élet"

Fogadd el ezt!

2013. szept. 29. 22:42
 42/121 anonim ***** válasza:
7%

"Jehova tanúi miért nem Bibliákat osztogatnak az Őrtorony és az Ébredjetek helyében?"

Azért mert sok évszázados története során, a Szentírásnak a nyelvezete jelentős változáson ment keresztül, de a tartalma sem lett mentes a sérüléstől - köszönhetően a hamis barátainak. És nyilvánvaló tény, hogy önállóan olvasva majdnem annyiféle értelmezője van, ahány olvasója. Minden őszinte ember elismeri hogy szüksége van bibliai segédeszközökre, mert sok esetben csak ezek segítségével tudja megérteni, mit mond a Biblia egy bizonyos tárgykörről. Ez senkinek sem vitatéma, csak annak, aki mellébeszél és kötözködni akar.

Nem a segédeszközök léte, vagy nem léte a valódi kérdés (ez egy igen szűk látókörű hozzáállás), hanem az, hogy azok mit tartalmaznak? Eltérnek-e Szentírás mondanivalójától, vagy hűek azokhoz. Érdekes, hogy erre senki sem tudod felhozni egyetlen épkézláb példát sem a Tanúk irodalmaiból.

"Nem nagyképüségből mondom de szeretek az igazság utján maradni."

Igen, látjuk!

"Szembe tud e szállni Isten szavával az ember által létrehozott "segéd eszköz"?"

Jehova Tanúi kiadványai NEM szálnak szembe a bibliával, de a sokféle, gyakran egymásnak is ellentmondó, helyenként téves fordításokkal igen.

"Sajnos én is, és a többi ember is csak törekedhet az objektivitásra és az igazság keresésre elfogultság nélkül, de kielégítő és teljes mértékben valós választ nem fogok tudni adni, egyetlen egy kérdésre sem."

Kedves sörpocak! Még arra sem, hogy "Isten szeretet-e"?!

"Pont itt van egy nagy különbség,,,én nyíltan beismerem, hogy tévedhetek, de a hívők (többsége) most netalántán a JT, meg vannak győződve a saját igazukról méghozzá hajthatatlanul."

Te nagyon nem is mered a Tanúkat! A legtöbb magát "kereszténynek" tartó csoporttal ellentétben, Jehova Tanúi a kezdetektől kijelentették, hogy NEM TÉVEDHETETLENEK és NEM IHLETETT PRÓFÉTÁK. Ennek megfelelően, változtatásokra is szükség volt. A legtöbben nem hajlandóak erre.

"Kérdés. Aki felolvas az a személy mit is olvas fel? Az Őrtorony van tanulmányozva az összejöveteleken vagy a Biblia?"

Kedves Vidiripi! A Biblia a fent vázolt körülmények miatt ésszerűen (sok más csoportban is) létező segédeszközök által. Nem bizonyítottad még be soha az ellenkezőjét, pedig már nem egyszer fogalmaztad meg ezt.

2013. okt. 2. 11:02
 43/121 anonim ***** válasza:
7%

"Hidd el,hogy tudatában vagyok azzal,hogy egyetlen vallás sem tökéletes,még az ennyém se,mert szinte mindegyikben találhatunk valami olyant ami nem kellene ott legyen. Én ezt be is ismerem,de vajon te beismered,hogy a tiéd is megkérdőjelezhető? Kétlem!"

Fent már leírtam, hogy ez egyértelműen nem igaz! De visszatérve a gyakori és Írásellenes vádra, miszerint "nincs tökéletes egyház", nem tudom hogyan várhatnánk el egy tökéletlen emberekből álló csoporttól, hogy legyen tökéletes? Érdekes, ez az első században az első keresztény gyülekezetek esetében sem volt elvárás, sőt előtte sem. Ennek ellenére Jehova elismerte mindig a tökéletlen bár, de HŰSÉGES földi szervezetét és ihletett bibliaírói által pl. arra kérte őket, hogy "legyetek szentek, mert én szent vagyok".

De sohasem volt egyszerre több szervezete Istennek.

"És,hogy miért? Azért mert akkor nem azt hírdetnéd,hogy CSAK azok akik követik Jehova földi szervezetét lesznek azok akik öröklik a földet."

Ez sem igaz, de téged ez ne zavarjon!! Milyen könnyű is hazugságokat mondani másokról, bizonyítás nélkül.

"Na itt az egyik probléma mivel sehol nem látom Jézus nevét ebben a gyönyörű földi paradicsomban."

Pedig ott van, csak te nem vagy elég figyelmes. Jézus az Atyja égi Királyságnak a kinevezett Királya.

A bibliahamisítás vádjával megint csak a bizonyítás a probléma.

2013. okt. 2. 11:30
 44/121 anonim ***** válasza:
7%

"Magyarázd meg nekem kérlek,hogy Isten Lelke,hogy tud lebegni a vizek felett Isten nélkül?"

Nem Isten nélkül lebeg, hanem Jehova erejével, mivel a szellemét oda küldi és arra használja, amire csak akarja. Éppen ezért értelmezik félre egyesek a róla szóló leírást és egy különálló "személynek" állítják, mert külsőlegesen hat a szent szellem, és néha költői képpel megszemélyesítik.

Így aztán a te beszűkült 2 választási lehetőségeden túl, én a harmadikat választom!

Nem volna egészen pontos azt állítani, hogy a szent szellem Isten ereje. Azért nem, mert az erő lehet szunnyadó, vagyis jelen lehet valakiben vagy valamiben anélkül, hogy működésben lenne — ez olyan, mint amikor erő van elraktározva egy feltöltött, de használaton kívüli akkumulátorban. Az Írások azonban olyan szövegösszefüggésekben mutatják be Isten szellemét, ahol az mozgásban van — ez olyasmi, mint az az elektromos áram, amely a használatban lévő akkumulátorból folyik (1Mózes 1:2). Így tehát Isten szent szelleme az ő kisugárzott energiája, tevékeny ereje.

A Biblia néha úgy beszél a szent szellemről, mint amely elvégez egy bizonyos feladatot, vagy amely nem ugyanazon a helyen van, mint Isten (Máté 28:19, 20; Lukács 3:21, 22; Cselekedetek 8:39; 13:4; 15:28, 29). Egyesek, akik ilyen részleteket olvastak, azt feltételezik, hogy a szent szellemnek Istentől függetlenül saját egyénisége van. Miért használnak az Írások ilyen nyelvezetet?

A Mindenható Isten olyan szinten létezik, amely teljesen felette áll az anyagi teremtésművének. Ő szellem, korlátozott érzékszerveink előtt láthatatlan (János 4:24).

A Biblia azt írja, hogy Jehova Isten az egekben lakik, és onnan nézi az emberiséget (Zsoltárok 33:13, 14).

Láthatatlan lakóhelyéből Isten elő tudja idézni, hogy valami bármikor és bárhol megtörténjen. Így nincs arra szüksége, hogy ott legyen, ahol a tevékeny ereje működik. El tudja küldeni szellemét, hogy elvégezzen egy feladatot (Zsoltárok 104:30). Ezt a modern korban élő emberek könnyen megérthetik, akik drót nélküli távirányítóval tudnak működtetni háztartási gépeket. Napjainkban elfogadjuk az olyan láthatatlan erők hatalmát, mint az elektromosság és az infravörös sugárzás.

A bibliai időkben ezt a gondolatot nem volt olyan egyszerű megérteni, mint ma, ismerve ezeket a fizikai energiákat. Az, hogy a szent szellemet különálló erőként írták le, kétségtelenül segített az olvasóknak megérteni, hogyan gyakorolja Isten az erejét, bár ő maga nincs személyesen azon a helyen, ahol ez az erő működik. Amikor a Biblia arra utal, hogy a szent szellem ezt vagy azt tette, tulajdonképpen arról beszél, hogy maga Isten kisugározta az erejét személyekre vagy tárgyakra, vagy felhasználta rajtuk, hogy így elvégezzék az akaratát.

2013. okt. 2. 12:16
 45/121 anonim ***** válasza:
71%

Vidiripi

"Azért mert sok évszázados története során, a Szentírásnak a nyelvezete jelentős változáson ment keresztül, de a tartalma sem lett mentes a sérüléstől - köszönhetően a hamis barátainak. És nyilvánvaló tény, hogy önállóan olvasva majdnem annyiféle értelmezője van, ahány olvasója. Minden őszinte ember elismeri hogy szüksége van bibliai segédeszközökre, mert sok esetben csak ezek segítségével tudja megérteni, mit mond a Biblia egy bizonyos tárgykörről. Ez senkinek sem vitatéma, csak annak, aki mellébeszél és kötözködni akar."

Jómagam is használok segéd eszközöket. De amikor az ember elmegy egy királyság terembe azt látja hogy mindenki kezében ott az Őrtorony sokaknak aláhúzva vagy szövegkiemelővel bejelölve.

S elkezdődik a felolvasás az Őrtoronyból. Nem! Nem a Bibliából hanem az Őrtoronyból.

Csak és kizárólag elméleti szinte foglalkozva a dologgal vizsgáljunk meg egy másik lehetőséget.

Magából a Bibliából olvasnak fel egy részt. Ezzel kezdődik a tanulmányozás az igerész felolvasásával. Amikor ez megvan utána jöhet a segédeszköz felhasználása amennyiben feltétlenül szükséges. Mert úgy gondolom hogy ez függ a témától is. S a felolvasott igerész után pedig az előadó vagy képesített személy elmondja ehhez a részhez fűzött magyarázatot.

"Eltérnek-e Szentírás mondanivalójától, vagy hűek azokhoz. Érdekes, hogy erre senki sem tudod felhozni egyetlen épkézláb példát sem a Tanúk irodalmaiból."

Ott Russel azon elképzelése hogy a gizai Nagy piramis Isten tanú köve. Ez 35 évig úgy vélte hogy igazolja a bibliai időszakokat. De a Biblia még csak nem is ír a piramisról.

Azok a kiadványok amelyek a nemzedék tanítást magyarázzák. Meg azok a kiadványok amelyek azt a hazugságot állítják hogy Isten szervezetéhez kell tartozni a megmentés érdekében de ezt a Biblia sehol sem támasztja alá. Így ELTÉRNEK A SZENTÍRÁS mondanivalójától. A keresztelkedési kérdések közül a 2. is eltér a Szentírástól.

Ami lényegében egy eskütétel a szervezet mellett de ezt sem támasztja alá a Szentírás hogy ezt kell tenni a keresztelkedéskor. Jézus nem tanított ilyesmit a tanítványainak.

Vannak példák a múltból is és napjaikból is. (a felsorolás nem teljes csak jelzés értékű)

"Jehova Tanúi kiadványai NEM szálnak szembe a bibliával, de a sokféle, gyakran egymásnak is ellentmondó, helyenként téves fordításokkal igen."

Jehova tanúi kiadványaiban van olyan ami ellentétes a Bibliával.

"A Biblia a fent vázolt körülmények miatt ésszerűen (sok más csoportban is) létező segédeszközök által. Nem bizonyítottad még be soha az ellenkezőjét, pedig már nem egyszer fogalmaztad meg ezt."

Azt kell bebizonyítanom hogy a tanúk az Őrtoronyból olvasnak fel?

"

2013. okt. 2. 12:34
 46/121 anonim ***** válasza:
0%

"A lényeg egy, a Szent Lélek nem adva van hanem a Szent Léleknek saját akarata van."

A Biblia pontos fordítása szerint szent "szellem", nem pedig lélek, de ez sem zavarjon, mert tudom, nektek oly mindegy..., csak Istennek nem az, aki ihlette az Írásokat, márpedig nem véletlenül használt két külön kifejezést, jelentésben is elkülönítve egymástól. :-)

A szent szellemnek pedig Jehova, a tulajdonosa ad látszólagos "saját akaratot", amikor (sokkal kevesebbszer, mit erőként, energiaként) megszemélyesíti azt a fenti okok miatt.

"(János 14:26) De a segítő, a szent szellem, melyet az Atya küld majd az én nevemben, az mindenre megtanít titeket, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek."

A pünkösdkor kitöltött szent szellem sok mindent tett a korai keresztényekért. Jézus azt ígérte, hogy "az igazság szelleme" ’eszükbe juttatja mindazt, amit mondott nekik’ (János 14:26). Felidézi bennük Jézus szolgálatát és tanításait, sőt azt is, hogy szó szerint mit mondott, és képessé teszi őket arra, hogy lejegyezzék ezeket a szavakat.

Ma a szent szellem segíthet az önátadott kereszténynek növekedni az ismeretben, ha az igénybe veszi a "hű és bölcs szolgá"-n keresztül jövő isteni gondoskodást (Máté 24:45–47). Isten szelleme segítséget nyújthat azáltal is, hogy megadja a bátorságot és erőt, amire szükség van ahhoz, hogy valaki Jehova egyik szolgájaként tanúskodjon (Máté 10:19, 20; Cselekedetek 4:29–31).

Kedves Vidiripi! Mindig kibúvót keresel az Írásokban magadnak arra, hogyan maradhatsz "semleges" minden vallásos szervezettől, elismerve azt, hogy (valamilyen, nyilván NEKED szimpatikus) "gyülekezetbe azért járni kell". Csakhogy az első század előtti és az első sz.-i példák egyértelműen bizonyítják, hogy mindenképpen létezett egy egyetlen, Isten előtt is elfogadható szervezet. Ezen belül a gyülekezetekben és azok felett létezett egy azokat összetartó vezető testület, mely szellemi vezetést adott, mint szellemtől felkent és annak segítségét igénybe vevő csoport, s a vitás dolgokat is segített rendezni. Amíg léteztek a szellemi csodaajándékok az első században, addig persze volt a szellemtől közvetlenül kapott személyes segítség, mint nyelveken szólás, és minden más, amit említ Jézus is még a halála előtt.

Az igaz, hogy mindenki kapott a szent szellemből és valószínűleg az első sz.-ban mindenki felkent volt, de ez nem azt jelentette, hogy mindenki egyénileg jutott a nagyobb megismerésre, minden más segítség nélkül - mint ahogy szeretnék ezt beadni sokan a szabad szelleműek közül -, mert akkor semmi szükség sem lett volna az összejövetelekre. Külön-külön, önállóan végezte volna mindenki a dolgát és kész.

Ezzel szemben azt olvassuk, hogy a tanítványokat prédikálással és tanítással szerezték, nem pedig valamiféle isteni sugallattal, mint pl. állítólag Buddha, aki "megvilágosodott" az eperfa alatt.

2013. okt. 2. 12:57
 47/121 anonim ***** válasza:
7%

"Ma a szent szellem segíthet az önátadott kereszténynek növekedni az ismeretben, ha az igénybe veszi a „hű és bölcs szolgá”-n keresztül jövő isteni gondoskodást (Máté 24:45–47). Isten szelleme segítséget nyújthat azáltal is, hogy megadja a bátorságot és erőt, amire szükség van ahhoz, hogy valaki Jehova egyik szolgájaként tanúskodjon (Máté 10:19, 20; Cselekedetek 4:29–31)."

Kedves Vidiripi! Bibliaolvasás és annak tanulmányozása is van - méghozzá az Őrtorony tanulmányozással egybekötve (mert hiszen ARRÓL SZÓL!!), de ezen kívül is, egyénileg és csoportban egyaránt, erről miért nem beszélsz?! Egyoldalú vagy?

Egyébként pedig ott mást is írtam, arról is beszéltem, hogy nem a segédeszközökkel van a baj, ez hamis vád, hanem annak bibliai voltával! Ebben pedig sok más segédeszköz elbukik.

Teljesen mindegy, hogy milyen "sorrendben" történik a tanulmányozás, ha nem a Szentírás tiszta Szavából tanítanak, akkor mindegy mit olvasol fel először! Olvashatod csak a bibliát önállóan is, ha hamis vallásos elképzeléseket tanítottak neked arról, úgy fogod értelmezni. Tehát a felesleges kötözködésen kívül, semmire sem jó az érved.

""Eltérnek-e Szentírás mondanivalójától, vagy hűek azokhoz. Érdekes, hogy erre senki sem tudod felhozni egyetlen épkézláb példát sem a Tanúk irodalmaiból."

Ott Russel azon elképzelése hogy a gizai Nagy piramis Isten tanú köve."

Először is: elengedhetetlenül fontos lenne tudnod, hogy hol és miért tévedtek a tévedhetetlenséget SOHASEM ÍGÉRŐ Bibliakutatók, nem csak dobálózni itt ész nélkül, hogy "tudom ám, hogy tévedtél itt is, ott is" - nevetséges és dedós színvonal.

Másodszor: azzal, hogy utánanéztél a részleteknek a PONTOS ISMERET szerint, tehát az eredeti forrásból, akkor megértenéd, hogy nem az 50-100 éves történeteket kell papagájkodni folyamatosan, hanem azt, hogyan vezetett az út máig, és mit, miért hagytunk el, javítottunk ki.

"Meg azok a kiadványok amelyek azt a hazugságot állítják hogy Isten szervezetéhez kell tartozni a megmentés érdekében de ezt a Biblia sehol sem támasztja alá. Így ELTÉRNEK A SZENTÍRÁS mondanivalójától."

No, azért ácsi! Ha "hazugsággal" vádolod azokat, akik ezt állítják, akkor tulajdonképpen rágalmazol, mivel attól, hogy te nem tudsz róla, még a Biblia szerves része, alapvető igazsága. Valójában azt a mesét nem támasztja alá a Szentírás, hogy az egyetlen látható szervezetén kívül, mely becsülettel halad a pontosabb megismerés felé, máshol is létezik megmentés. Ha így lenne, az első sz.-i tanítványoknak NEM KELLETT VOLNA változtatniuk a hitükön, bármilyen is legyen az. Ha eltért az igaz imádattól, vagy változtatott, és Jehova kegyébe fogadta, vagy nem, ebben az esetben pedig Isten elutasította! De ez így volt előtte is, bármilyen keserves is ezt beismerni.

Tehát mivel bizonyítod, amit mondasz, mert másokat hazugsággal vádolni könnyű?

"A keresztelkedési kérdések közül a 2. is eltér a Szentírástól."

Egyik sem tér el annak szellemétől. Ne csak állíts, bizonyíts!

"Ami lényegében egy eskütétel a szervezet mellett"

Jehova Tanújaként lesz az újonnan megkeresztelkedő azonosítva, ami abszolút bibliai álláspont. Egy igazság van, éppen ezért egy igaz vallás lehet csak. Ha szerinted nincs egyetlen igaz vallás sem, akkor mindegyik egyformán hamis. Akkor nem is tudom miről beszélnek az első sz.-i ihletett bibliaírók, ja, nyilván az ő "hamis vallásukról" írták azt, hogy ez nem igazabb másokénál, tehát tulajdonképpen nem kell változtatnia semmin, senkinek. Vagy éppen nem ezt írták???? Valami egészen mást írtak????

"Jehova tanúi kiadványaiban van olyan ami ellentétes a Bibliával."

Mutass a maiak közül egyet! Legalább tudni fogjuk.

2013. okt. 2. 13:36
 48/121 anonim ***** válasza:
83%

"Te nagyon nem is mered a Tanúkat! A legtöbb magát "kereszténynek" tartó csoporttal ellentétben, Jehova Tanúi a kezdetektől kijelentették, hogy NEM TÉVEDHETETLENEK és NEM IHLETETT PRÓFÉTÁK. Ennek megfelelően, változtatásokra is szükség volt. A legtöbben nem hajlandóak erre. "

Tudod nem épp erre akartam kilyukadni, de ha már itt tartunk, tennék egy megjegyzést. UTÓLAG ismertétek be, hogy nem volt igazatok. Míg nem kényszerültetek változtatásra, addig vállig állítottátok, hogy csak is nektek van igazatok. Nem minden témára igaz a mondandóm, de a többségére igen, és ezt nem lehet csak úgy kikerülni. Ez a "csak nekem lehet igazam" stílus, szinte mindenhol megtalálható. Ez nem kritika (bár veheted annak), hanem tény.

"Kedves sörpocak! Még arra sem, hogy "Isten szeretet-e"?! "

Vannak akik már ezt is kétségbe vonják. Valaminek az igazi tartalmát csak és kizárólag 100% pontosan maga az író, vagy jelen esetünkben az ihlető (Isten) tudhatja. Mi csak sejthetjük, és hihetjük, hogy ez meg az az üzenete a Bibliának. A Biblia is hit kérdése, akárcsak az igaznak vélt értelmezése. Az hogy te, vagy valaki más nem így gondolja, az nem változtat semmin.

2013. okt. 2. 18:28
 49/121 anonim ***** válasza:
100%

"Bibliaolvasás és annak tanulmányozása is van - méghozzá az Őrtorony tanulmányozással egybekötve (mert hiszen ARRÓL SZÓL!!), de ezen kívül is, egyénileg és csoportban egyaránt, erről miért nem beszélsz?! Egyoldalú vagy?

Egyébként pedig ott mást is írtam, arról is beszéltem, hogy nem a segédeszközökkel van a baj, ez hamis vád, hanem annak bibliai voltával! Ebben pedig sok más segédeszköz elbukik."

Hát az igaz hogy elég régen voltam már királyságteremben. Na majd elmegyek és felelevenítem az emlékeimet.

Oké akkor elemezzünk segédeszközöket. Kezd te!

"Teljesen mindegy, hogy milyen "sorrendben" történik a tanulmányozás, ha nem a Szentírás tiszta Szavából tanítanak, akkor mindegy mit olvasol fel először!"

Izé a Szent írásból olvasnak fel!

"Olvashatod csak a bibliát önállóan is, ha hamis vallásos elképzeléseket tanítottak neked arról, úgy fogod értelmezni. Tehát a felesleges kötözködésen kívül, semmire sem jó az érved."

Meglehet!

"Először is: elengedhetetlenül fontos lenne tudnod, hogy hol és miért tévedtek a tévedhetetlenséget SOHASEM ÍGÉRŐ Bibliakutatók, nem csak dobálózni itt ész nélkül, hogy "tudom ám, hogy tévedtél itt is, ott is" - nevetséges és dedós színvonal."

Akkor hogy teljes legyen a színvonal. Bi-bi-bi!

"Másodszor: azzal, hogy utánanéztél a részleteknek a PONTOS ISMERET szerint, tehát az eredeti forrásból, akkor megértenéd, hogy nem az 50-100 éves történeteket kell papagájkodni folyamatosan, hanem azt, hogyan vezetett az út máig, és mit, miért hagytunk el, javítottunk ki."

A papgájkodást Jehova tanúitól tanultam. De akkor írd már le azt a pontos ismeretet! A katolikus egyháznak meg sokszor felhozzák a keresztes háborút ,inkvizíciót. Többek között Jehova tanúi is. Akkor most mi van?

"No, azért ácsi! Ha "hazugsággal" vádolod azokat, akik ezt állítják, akkor tulajdonképpen rágalmazol, mivel attól, hogy te nem tudsz róla, még a Biblia szerves része, alapvető igazsága."

Oké legyen az "szerves része és igazsága". Na de hol írja?

"Valójában azt a mesét nem támasztja alá a Szentírás, hogy az egyetlen látható szervezetén kívül, mely becsülettel halad a pontosabb megismerés felé, máshol is létezik megmentés."

Na ez a félrevezetés.

Ha így lenne, az első sz.-i tanítványoknak NEM KELLETT VOLNA változtatniuk a hitükön, bármilyen is legyen az. Ha eltért az igaz imádattól, vagy változtatott, és Jehova kegyébe fogadta, vagy nem, ebben az esetben pedig Isten elutasította! De ez így volt előtte is, bármilyen keserves is ezt beismerni.

Tehát mivel bizonyítod, amit mondasz, mert másokat hazugsággal vádolni könnyű?"

Máté 19:25-29 ,János 5:39-40 ,János 6:35 ,János 12:32 ,János 14:6 ,János 17:3 , Cselekedetek 4:12 ,1János 5:12

A felsorolás nem teljes de szerintem ennyi elég.

"Egyik sem tér el annak szellemétől. Ne csak állíts, bizonyíts!"

(Máté 28:19) Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében,

"Jehova Tanújaként lesz az újonnan megkeresztelkedő azonosítva, ami abszolút bibliai álláspont."

(Cselekedetek 11:26) és miután megtalálta, elvitte Antiókiába. Így történt, hogy egy egész évig egybegyűltek velük a gyülekezetben, és igen nagy sokaságot tanítottak, és először Antiókiában volt, hogy a tanítványokat isteni gondviselés által keresztényeknek hívták.

Érted ezt?

"Egy igazság van, éppen ezért egy igaz vallás lehet csak."

Igaz vallás nincs! Csak út van János 14:6

" Ha szerinted nincs egyetlen igaz vallás sem, akkor mindegyik egyformán hamis."

A vallásokon belül mindegyikben vannak hamis tanítások.

"Akkor nem is tudom miről beszélnek az első sz.-i ihletett bibliaírók, ja, nyilván az ő "hamis vallásukról" írták azt, hogy ez nem igazabb másokénál, tehát tulajdonképpen nem kell változtatnia semmin, senkinek. Vagy éppen nem ezt írták???? Valami egészen mást írtak????"

Megadnád a helyet ahol olvasható? Kérlek!

"Mutass a maiak közül egyet! Legalább tudni fogjuk."

Folyt.köv.

sörpocak!

"Tudod nem épp erre akartam kilyukadni, de ha már itt tartunk, tennék egy megjegyzést. UTÓLAG ismertétek be, hogy nem volt igazatok. Míg nem kényszerültetek változtatásra, addig vállig állítottátok, hogy csak is nektek van igazatok. Nem minden témára igaz a mondandóm, de a többségére igen, és ezt nem lehet csak úgy kikerülni. Ez a "csak nekem lehet igazam" stílus, szinte mindenhol megtalálható. Ez nem kritika (bár veheted annak), hanem tény."

Lájkolom!

2013. okt. 3. 00:33
 50/121 anonim ***** válasza:
0%

"UTÓLAG ismertétek be, hogy nem volt igazatok."

Ó drága sörpocak! Hát mikor ismernéd be a hibáidat, ha nem utólag? Ha előre belátnád, akkor nem követnéd el. Igen, pontosan akkor ismeri fel az ŐSZINTE ember a hibáit, amikor meggyőződik több oldalról, hogy az hiba! Nem is gondoltad volna, igaz?

Persze tudom én, hogy mivel vádolsz valójában, de hát abban sincs sok logika. Azt akarod mondani, hogy a Tanúk "utólag", vagyis "kényszerőségből" változtattak a tanításaikon. De még ebben sincs semmi kivetnivaló és teljesen természetes állapot, hiszen a becsületes embert úgymond kényszeríti az a körülmény, hogy kijavítsa azt, amiben tévedett. És láss csodát, ez mindig az után történik, hogy felismerik és meggyőződnek az emberek arról, hogy amiben korábban hittek, az minden szempontból tarthatatlan álláspont. Tehát nem előtte!

A Tanúk (korábban Bibliakutatók) ezt mondták és tették kezdettől fogva. Tehát már a legelején arra figyelmeztettek, hogy hibák lesznek, mert csak akkor nem lennének, ha tökéletesek lennénk. És eszerint is jártak el mindig, ha felismerték, hogy a hitük kiigazításra szorul, akkor megtették! Te is megteszed?

"Míg nem kényszerültetek változtatásra, addig vállig állítottátok, hogy csak is nektek van igazatok."

TÉVEDÉS! Nem a mi igazságunk számított sohasem, hanem a bibliáé. De Isten Szavát a legjobb szándék ellenére is félre lehet érteni, mert az ismertünk bizonyos dolgokban csak részleges volt, és mert sok fordításnak régi és nehézkes a szövege, valamint rengeteg, egymásnak ellentmondó, félrevezető tan és filozófia létezik róla.

Ámde a legtöbb egyház és hívő nem igényli a változtatást és a kiigazítást, tehát kedves sörpocak te célt tévesztettél azzal, amikor minket bírálsz. :-) Ugyanis a kritikáid LOGIKUSAN azokra vonatkoznak, akik meg sem teszik a SZÜKSÉGES változtatásaikat, ezzel azt bizonyítva, hogy ők birtokolják az egyetlen igazságot, akkor is, ha nem ezt kommunikálják kifelé, és akkor is, ha nagyon messze vannak attól! Nem tudom érthető-e? Mi, akik mindig és minden szükséges kiigazítást szeretnénk megtenni, tudjuk hogy voltak és lehetnek hibáink, melyeknek a rendbetételére a jövőben is szükség lehet.

"Vannak akik már ezt is kétségbe vonják."

Te is?!

"A Biblia is hit kérdése, akárcsak az igaznak vélt értelmezése."

Csakhogy hit és hiszékenység között alapvető különbség van! Tudod-e hogyan?

2013. okt. 3. 10:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!