Szeretnétek ha az iskolákba bevezetnék a hitoktatást? Változtatna valamit a mostani fiatalság gondolkodás módján?
Figyelt kérdés
Én pró vagyok mert nem látok benne semmi kivetnivalót.2013. szept. 17. 18:56
11/15 homo ludensz válasza:
Igazából ha néhány gyermek és a szüleik úgy döntenek hogy ők az iszlámot tanulnák a kereszténység helyett akkor az iskola igazgatója biztosít(hat) nekik helyet és módot. Gondolom a hit oktatójáról a szülőknek kell gondoskodni. Elsős koromban még én is tanultam hittant mert olyan vén vagyok ,de generációk nőttek fel úttörőként,KISZ tagként és sok időnek kell eltelni mire nem kéri a a gyerek a cigit,a piát és a kábszert mert tudja hogy az pótcselekvés. Nem az adott vallás tiltása végett nem fogyasztja mert az nonszensz,azért mert a saját döntésképessége arra buzdítja hogy neki célja van az életében.
12/15 anonim válasza:
A körülötte levő balliberális sopánkodás valóban túlzás, viszont én hívőként azt gondolom, hogy a kötelező iskolai hit-vagy erkölcstan oktatás nem biztosítéka annak, hogy a gyerek/fiatal majd máshogy fog gondolkodni, mint eddig. Ezeket a dolgokat elsősorban otthon tanulja meg a gyerek, és ha a családi háttér nem ilyen, akkor az iskola a feje tetejére is állhat, akkor se fogja tudni "átnevelni". Egyébként Európában csak Csehországban, Bulgáriában és Franciaországban nincs hitoktatás, a többi országban vagy kötelező vagy hasonlóképpen válaszható, mint most nálunk.
13/15 anonim válasza:
Hát persze, üssük csak tovább a szögeket a szekuláris állam koporsójába. Hajrá!
14/15 anonim válasza:
Természetesen változtatna, mert ha a mostani fiatalságnak nem az evolúció törvényeit tanítanák, tehát, hogy az erős legyőzi a gyengét, hanem azt, hogy Isten szeret minket és mindenki megváltásban részesülne a bűnei alól, ha elfogadná a Krisztusi megváltást, akkor nem akarna az erős felülkerekedni a gyengén, hanem inkább azzal foglalatoskodna, hogy hogyan tudjon megfelelni az Úrnak és azáltal szeretetben élhetne az embertársaival, mert az Úr ezt kívánja tőle.
15/15 homo ludensz válasza:
Nem a keresztény hitoktatás fogja megváltoztatni az értékek más besorolását mert ebbe a teljesítmény centrikus és haszonelvű világban csak úgy jut 1 ről 2 re az ifjonc ha oda áll a rajtvonalhoz mivel nem mindenki papnak készül.Igen kevesen értik meg hogy nem csak kenyérrel él az ember. Még a tudományról is lepereg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!