Mi a különbség egy baptista és egy golgota gyülekezet között?
nem szekta a golgota.
amúgy meg menj el, és nézd meg magad :)
Szia!
A baptista felekezet egy tradicionális protestáns felekezet, mely több száz évre visszatekintő teológiai múlttal rendelkezik, saját lelkészképzéssel, mely akadémiai szintű.
A Golgota gyülekezet az amerikai Calvary Chapel magyarországi közössége, ennek gyökerei a 60-as évek Amerikájába nyúlnak vissza. Szemben a baptistákkal nincs minden gyülekezet számára kötelezõ általános szabályzata. Gyakorlailag egy harmadik generációs un. "harmadik hullámos" közösség, amely az előző két hullámhoz képest jóval konszolidáltabb, de azért nagy hangsúlyt helyez a karizmák használatára. "Hisszük, hogy Jézus Krisztus az odaszánt hívõt Szentlelkével újra meg újra betölti, és így a szolgálat végzésére alkalmassá teszi. Valljuk, hogy a Lélekkel való teltség sokféle módon megnyilvánulhat, és a jele nemcsak egy karizma lehet. Hisszük, hogy a korai egyházhoz hasonlóan mi is rászorulunk a Szentlélek vezetésére, erejére és ajándékaira a keresztény élet és a szolgálat minden területén." - vagyis lehet nyelvekenszólni de nem kötelező...
Üdv. Péter
5/5-ösnek!!! Én 100%-ban tökéletes vagyok, mert elfogadtam Jézus Krisztust személyes megváltómnak, és Ő azzá tett!!! :D
Nem kritizálok, de Istenre hoznak szégyent az ilyen Golgota Gospel szerű énekesek :(
Sziasztok!
Egy kis gondolat az utolsónak:
1Kor 10,12
"Azért a ki azt hiszi, hogy áll, meglássa, hogy el ne essék."
Üdv. Péter
Hát ez nem vonatkozik rám :)
Nem vagyok beképzelt, de Jézus Krisztus tökéletes, és ha ő bennünk lakik, akkor mi is azok vagyunk, csak az ember az ember és nem mindig hallgat a szentszellemre, aki benne lakik, így hibázik. Ezért van a bűnbocsánat :D
Szia!
Hát sajnos ez a fajta alázat sem:
Filippi 3,12
"Nem mondom, hogy már elértem, vagy hogy már tökéletes volnék; hanem igyekezem, hogy el is érjem, amiért meg is ragadott engem a Krisztus Jézus."
Üdv. Péter
Golgota alatt a Nagykörúton levő, fiatalos, nagylétszámú, zenés református gyülekezetet érted
VAGY
a Biblia szól egyház (szekta!) golgota téri gyülekezetét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!