Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg ír olyat a Biblia...

Tényleg ír olyat a Biblia hogy Jézus láthatatlanul is "eljön"?

Figyelt kérdés

2013. szept. 7. 00:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

" Nem, nem is ilyet. Azt írja, hogy mindenki látni fogja

az újra eljövetelét, tehát ő magát is, nem csak a tetteit.

Ez egy jehovista tévtanítás."

Nos én nem mondtam semmi bisztosat, mivel lehetne ez ellen és emellett is érvelni, de én nem tartom ezt olyan lényeges dolognak, hogy leálljak erről vitázni.

Ami biztos az az, hogy fizikai testben nem fogjuk őt látni.

" A Tanúk kitalálták az 1914-es dátumot Jézus

eljövetelére, de 1914-ben nem történt semmi ilyesmi.

Nem mondták, hogy tévedtek, hanem kitalálták a

láthatatlanul eljövő Jézus meséjét"

Egyáltalán nem mese, itt részletesen le van írva, hogy mi alapján gondoljuk így:

[link]

2013. szept. 7. 18:02
 12/23 anonim ***** válasza:

István35! 1; Te szoktál fröcsögni,én érvelek

2;Csak azt lehet tagadni,ami VAN!

Neked és Katynak küldöm ezt a szánalmas hazugságözönt,ha már ilyen "kedves" vagy.

1943-ban a Társulat alelnöke,Frederick Franz és elnöke Nathan H. Knorr egy bírósági meghallgatáson,ami ellenük folyt,azt vallották,hogy az Őrtorony tartalma közvetlenül Istentől jön. (Ez az Odin Moyle vs. WTB & TS per,1943, 2596-2597 rész,866, o.; 1943# 4421 rész 1474. o.) Kétszer is kijelentik,dokumentálva van. Ezt azóta is próbálják tagadni,de az internet csodákra képes. Szánalmas nagyképűség. De az ostobasággal csak nem tudnak

leállni. Őrtorony, 1995 aug. 1. " Jehova különösen az " Őrtorony " tanítói segédeszközön alapuló heti bibliatanulmányozás segítségével tanítja népét."

Ez több,mint szánalmas. Az Őrtorony Isten szócsöve...vagy,téged Amerikából egy csapat vén majom dróton rángat! Te döntsd el!

2013. szept. 7. 19:48
 13/23 anonim ***** válasza:

Elmondom, hogy mi a sok baki közt legnagyobb baki az egészben, amit a jw.org-nál láttam:

„A Jelenések 12:6, 14-ből kiderül, hogy három és fél idő egyenlő ’ezerkétszázhatvan nappal’. Akkor a "hét idő” kétszer annyi ideig, vagyis 2520 napig tart. A nem zsidó nemzetek azonban nem hagytak fel Isten uralmának ’tiprásával’ mindössze 2520 nappal Jeruzsálem eleste után. Nyilvánvaló hát, hogy ez a prófécia sokkal hosszabb időt ölel fel. A 4Mózes 14:34 és az Ezékiel 4:6 alapján - melyek rámutatnak, hogy ’egy-egy napért egy-egy évet’ kell számolni - a "hét idő” 2520 évet jelent.”

A Jel. 12:6 így néz ki:

„Az asszony pedig elfuta a pusztába, hol Istentől készített helye van, hogy ott táplálják őt ezer kétszáz hatvan napig.”

Ebből nem derül ki semmi olyasmi, amit a jw közöl. Sőt, ha megnézzük, három és fél esztendő 1260 napból áll a valóságban is. Egy idő = egy esztendővel, és nem 1 idő = 2560 nappal. Hogy honnan veszem? Az 1260 éves időszakról ír Dániel:

Dn 7,25 És sokat szól a Felséges ellen és a magasságos egek szenteit megrontja, és véli, hogy megváltoztatja az időket és törvényt; és az ő kezébe adatnak ideig, időkig és fél időig.

Ez a középkori egyház uralma, mely 1260 napig (évig) állt fent. Idő= egy év

Ideig= 1 év = 360 nap

Időkig = 2 év = 720 nap

Fél időig = fél év = 180 nap

Összeadva: 3 és fél idő = 1260 nap

A próféciákban, ahogy a jw is rámutatott 1 nap = egy év.

És erről ír János is:

Jel 11,3 És adom az én két tanúbizonyságomnak, hogy prófétáljanak, gyászruhákba öltözve, ezer kétszáz hatvan napig.

1 idő = 360 nap, 3 és fél idő = 1260 nap = 1260 év

Itt dől be teljesen az áhított 2520 esztendő számítása, amit ráadásul egyetlen helyen sem támaszt alá a Biblia. 1914-ben nem jött vissza láthatatlanul Jézus, ahogy a hamis tanításban állítják, ahogy 1844-ben sem ment a szentélybe, mivel már akkor több, mint 1800 éve megtette azt, ahogy az akkori adventisták is számolták, viszont mindkettő kreált magának egy hazugságot ezért.

„Ami biztos az az, hogy fizikai testben nem fogjuk őt látni.”

Jézus urunk erről máshogy nyilatkozott:

„Jel 1,7 Ímé eljő a felhőkkel; és minden szem meglátja őt, még a kik őt által szegezték is; és siratja őt e földnek minden nemzetsége. Úgy van. Ámen.”

Írja ezt akkor az idős János, ki Jézus kivégzésénél fiatal fiú volt, mikor már a kivégzői nagy része (vagy mind) halott volt. Persze ez a változat nem tetszik a tanúknak, mert a felsőbbségüket talán elveszi Krisztus mindent elsöprő hatalma. Úgy gondolják, hogy a Tanúk szervezete kapta meg a hatalmat, hogy képviseljék Krisztust. Olyan ez mint a pápaság, Isten fiának földi helytartójának képzelik magukat. Legalábbis nekem ez a meglátásom. És ezt nem az egyénekre gondolom, hanem a szervezetre.

Ahogy testben is támadt fel:

Lk 24,39 Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a léleknek nincs húsa és csontja, a mint látjátok, hogy nékem van!

Vagy mi a mi Urunk, mint kígyó levedlik? Maga Jézus mutatta meg a tanítványoknak, hogy testben támadt fel, testben vitetett fel és testben is jön el, hogy minden szem meglássa, ahogy ígérte.

Vigyázzatok!

Jel 22,15 „De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind a ki szereti és szólja a hazugságot.”

Jn 4,23 De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.

Jn 4,24 Az Isten lélek: és a kik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják.

Tehát ne hamis mendemondákban és szervezeti kitalálásokban, hanem igazságban kellene imádni. A láthatatlan csiribí-csiribá éppen olyan, mint a hitünk szent titka című hazugság. Krisztus egy Atyától meghatározott napon eljön, hogy megítéljen mindenkit. Nem egy cikluson keresztül. A háborúság és az öldöklés ideje lejárt (remélem), amiről Máté 24-ben olvashatunk, hogy ír háborúk híreiről és nemzetek nemzetek elleni támadásról (Máté 24;7-8), ami a francia forradalommal kezdődött és a két világháborúval folytatódott. A Máté 24 fő üzenete az elhitetés. Így is kezdi: „Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket” Ma az elhitetés és a hazugság napjai vannak, mikor a világ a békét és biztonságot hajtja, hirdeti (1Thess 5,3). (Ezt természetesen nem a tanúk terjesztik, hanem az istentelen világ, tudom.) Mikor az emberek úgy képzelik, hogy meggazdagodtak, és semmire nincs szükségük (Jel 3,17). Lassan a vég itt lesz, de ez holnap, vagy még néhány nemzedék után lesz, azt nem tudja az Atyán kívül senki sem. Krisztus azt mondta, hogy nem tudja, néhány felfuvalkodott meg azt mondta / mondja, hogy tudja, holott Jézus azt mondta, hogy nem.

2013. szept. 7. 20:16
 14/23 A kérdező kommentje:

9-es.

Igen ez az a Jelenések könyve. Megnéztem én is a Bibliámban. Köszönöm.

Károliban olvastam.

Ezek vannak még írva.

János 19,37 Másutt ismét így szól az írás: Néznek majd arra, a kit általszegeztek.

Zak. 12,10 Máté 24,30

Igen én is a tanúktól hallottam ezt a dolgot.

Logikus hogy látni csak azt lehet aki ott van. De láthatatlanul hogyan nézhetnének arra akit átlalszegeztek?

István35 most nem is az a lényeg hogy milyen testben lesz. Fizikaiban vagy másfélében ,hanem az a lényeg hogy látni fogjuk. Tehát ott lesz.

Ez nem a matek téma kör szóval én hanyagolom ezt az 1914-et. Nem ez érdekel.

Viszont nekem úgy tűnik a 13-as képben van ami a számokat illeti. Szóval vele lezongorázhatod.

Kaptam egy privát üzenetet is. Molnar42-től. (Írta a kereszt nevét is de azt nem írom ki.)

Köszi bár nem értem hogy miért írsz privátban. Írod hogyha kérdésem van akkor válaszolsz. A kérdésemet kiírtam ide ,jött is válasz.

De ez annyira tetszik hogy megosztom a többiekkel is.

Az üzenet küldője: Molnar42

Az üzenet címzettje: Ismeretlen kérdező

Az elküldés időpontja: ma 15:01

Az üzenet oka: A kérdés: Tényleg ír olyat a Biblia hogy Jézus láthatatlanul is "eljön"?

Az üzenet témája: valasz

Az üzenet szövege: T. Kerdezo!

Jezus nem jon el lathato modon tobbe. A Biblia ir errol:

„Íme! Eljön a felhőkkel, és minden szem meglátja őt, azok is, akik átszúrták; és a föld minden törzse veri magát bánatában miatta. Igen, ámen” (Jelenések 1:7).

Jézus nem jön el látható módon többé. Ezt te írtad.

Aztán idézed a Bibliából a Jelenések könyvét. Ahol az van írva hogy "minden szem meglátja őt".

Azt elhiszem hogy te nem látod meg őt. Mert hogy ekkora ellentmondást nem veszel észre. Az hihetetlen. De most már több Biblia rész is van idézve amik mind arról szólnak hogy Jézus láthatóan jön el.

Te magad idézed a Máté 24,30 ahol szintén azt írja hogy meglátják ,ismétlem meglátják az Emberfiát eljönni.

"Mivel O ezt kijelentette, igaznak kell lennie. Mert ha szo szerint vesszuk azt, hogy "minden szem meglatja mikor eljon a felhokben....stb", akkor a fenti idezet, amit O maga nyilatkoztatott ki magarol, nem lenne igaz. Marpedig Isten szava, maga az igazsag."

Akkor most melyik az igaz? Isten szava maga az igazság.

Tehát akkor azt szó szerint kell venni hogy láthatatlan lesz de azt már nem kell szó szerint venni hogy minden szem meglátja. Már csak azt áruld el hogy hogyan döntöd el hogy mit kell szó szerint venni és mit nem kell szó szerint venni.

Hogyan lehet ezt meghatározni? Viszont eddig még senki nem idézett olyan részt a Bibliából ahol arról van szó hogy Jézus láthatatlanul lesz jelen. Meg még az is eszembe jutott hogy azt írja a Máté 24,30 hogy „akkor megjelenik az Emberfiának jele az égen, és akkor a föld minden törzse siránkozva veri magát,"

Mi az a jel ami megjelent? Meg kik veri magukat? Mert láttam olyan filmeket ahol az emberek véresre verik magukat. De erősen kétlem hogy ők a föld minden törzséből valók lennének. Vagy még is? De mi a jel?

2013. szept. 7. 22:04
 15/23 anonim ***** válasza:

Filoszmen!

Addig, ameddig az Őrtorony nem tér el a Bibliai igazság közlésétől, addig nekem semmi sincs bajom vele.

13-nak

" Elmondom, hogy mi a sok baki közt legnagyobb baki

az egészben, amit a jw.org-nál láttam:"

Inkább ne tetted volna, ugyanis szándékosan figyelmen kívül hagytál egy igeverset, ami rögtön megváltoztatja a számítás végkimenetelét.

"A Jel. 12:6 így néz ki:

„Az asszony pedig elfuta a pusztába, hol Istentől

készített helye van, hogy ott táplálják őt ezer kétszáz

hatvan napig.”

Ebből nem derül ki semmi olyasmi, amit a jw közöl."

Jól mondod, ebből még önmagában nem, de nézd csak meg a 14. verset, ami az előző kommentedben beidézett szövegrészletben is szerepel, csak nem foglalkoztál vele!

(Jelenések 12:14):

"De a nagy sas két szárnyát adták az

asszonynak, hogy elrepülhessen a pusztába, a helyére;

ott táplálják ideig, időkig és fél ideig, távol a kígyó

színétől."

Tehát akkor mennyi is az a "hét idő"? Na ugye, hogy 2520 nap!

„Ami biztos az az, hogy fizikai testben nem fogjuk őt

látni.”

Jézus urunk erről máshogy nyilatkozott:"

Szerintem meg nem. Eleve apszurd az a kijelentés, miszrint Jézus, a hatalmas király a menyből visszaölti a hús-vér testét, pláne, ha még az ige is azt mondja, hogy nem fog újra hús-vér testet ölteni:

(Csel 13:34): Isten „feltámasztotta őt [Jézust] a

halottak közül, és nem fog többé visszatérni a

romlásba”.

Az emberi test természeténél fogva

romlandó. Ezért állítja párhuzamba az 1Korintusz

15:42, 44 a ’romlottság’ szót a ’fizikai testtel’. Tehát Jézusnak

ilyen teste soha többé nem lesz.

" Persze ez a változat nem tetszik a

tanúknak, mert a felsőbbségüket talán elveszi Krisztus

mindent elsöprő hatalma. Úgy gondolják, hogy a Tanúk

szervezete kapta meg a hatalmat, hogy képviseljék

Krisztust. Olyan ez mint a pápaság, Isten fiának földi

helytartójának képzelik magukat. Legalábbis nekem ez

a meglátásom. "

Szerintem meg téves a meglátásod, legalább is a velünk kapcsolatos biztosan, mi elfogadjuk Jézust kirájunknak, viszont a pápaságról alkotott elképzeléseddel nagyon is egyet értek.

" Vagy mi a mi Urunk, mint kígyó levedlik? Maga Jézus

mutatta meg a tanítványoknak, hogy testben támadt

fel, testben vitetett fel és testben is jön el, hogy

minden szem meglássa, ahogy ígérte."

Na neeee, ugye nen gondolod komolyan, hogy Jézus, a világegyetem második leghatalmasabb személye a menybemenetele után is hús-vér emberi testben maradt? Vicces vagy!

2013. szept. 8. 10:00
 16/23 anonim ***** válasza:
*bajom sincs
2013. szept. 8. 10:07
 17/23 anonim ***** válasza:

Olvasd el figyelmesen István, és vesd össze a Bibliával magad is, hogy mekkora marhaságot ír le a jw.org a hét időről:

Ezt írja:

„Egy prófétai álmot ír le, Nabukodonozor álmát. Ez a babiloni király egy óriási fát látott, melyet kivágtak. A töve nem tudott kihajtani, mivel vas- és rézbilincsbe verték. Egy angyal kijelentette: "hét idő múljon el felette” (Dániel 4:10-16).

A Bibliában a fák néha uralmakat ábrázolnak (Ezékiel 17:22-24; 31:2-5). A jelképes fa kivágása ezért azt jelenti, hogy Isten uralkodása, mely a jeruzsálemi királyok által jutott kifejezésre, megszakad. Ámde a látomásból megtudhatjuk, hogy ’Jeruzsálem tiprása’ csak átmeneti lesz, ’hét ideig’ fog tartani. Mégis mekkora időtartam ez?”

Tehát a szervezet a Nabukodonozor királynak adott álmot összemossa Jeruzsálemmel, holott Dániel pontos magyarázatot adott az álomra, és az álom még a 4. fejezetben be is következett.

21. Ez a jelentése, oh király, és a felséges Isten végezése ez, a mely bekövetkezik az én uramra, a királyra,

22. És kivetnek téged az emberek közül, és a mezei barmokkal lesz a te lakozásod, és füvet adnak enned, mint az ökröknek, és égi harmattal öntöznek téged, és hét idő múlik el feletted, mígnem megérted, hogy a felséges Isten uralkodik az emberek birodalmán, és annak adja azt, a kinek akarja.

23. Hogy pedig mondák, hogy a fa gyökereinek törzsökét hagyják meg: országod megmarad néked, mihelyest megismered, hogy az Ég uralkodik.

24. Azért, oh király, az én tanácsom tessék néked, és vétkeidtől igazság által szabadulj és a te hamisságaidtól a szegényekhez való irgalmasság által. Így talán tartós lesz a békességed.

25. Mindez betelék Nabukodonozor királyon.

És be is következett:

26. Tizenkét hónap mulva…

30. Abban az órában betelék a beszéd Nabukodonozoron: és az emberek közül kivetteték, és füvet evék mint az ökrök, és égi harmattal öntözteték az ő teste, mígnem szőre megnöve, mint a saskeselyű tolla, és körmei, mint a madarakéi.

31. És az idő elteltével én, Nabukodonozor, szemeimet az égre emelém, és az én értelmem visszajöve, és áldám a felséges Istent, és dícsérém és dicsőítém az örökké élőt, kinek hatalma örökkévaló hatalom és országa nemzedékről-nemzedékre áll.

Nabukodonozor király 7 esztendőre ki lett vetve. Ez volt az álom magyarázata és be is teljesült egyazon fejezeten belül.

A szervezet önkényesen azt a próféciát, mely Dániel meg is magyaráz, kivetíti Jeruzsálemre. Ez van, mikor emberi magyarázat kerül bele isteni kijelentésbe:

IIPéter1

20. Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.

Az apokaliptikus írásokban egy szó sincs 7 időről, 2560 napról vagy ilyesmiről.

Jelekről van szó, egyházi hatalom 1260 évéről, nagy háborúkról, majd elhitetésről és megtévesztésről.

Nincs meghatározott esztendő az emberek elé nyilvánítva. Krisztus nem 1914-ben lett beiktatva, mint király, ez szemenszedett hazugság egy emberi rossz próféciai magyarázatból adódóan, és erről maga a jw.org tesz bizonyságot a hamis magyarázatával.

A testben feltámadásról és Krisztus testben visszajöveteléről annyit, hogy szerinted Ádámnak nem volt teste, csak a bűnbeesés után? Krisztus TESTBEN támadt fel, erről bizonyságot tett a tanítványok előtt is.

Romolhatatlan TESTRŐL olvastál a Bibliában?

Az, hogy elfogadjátok királynak, szerintem kevés, és Jézus szerint is:

Nem elég, ha azt mondjátok, hogy Uram, Uram, ezt az idézetet jól ismeritek, mert sokszor emlegetitek. Jézusban hinni annyi, mint benne bízni. Tudni, hogy meggyógyít, eljön és megjutalmaz, és eszerint élni, cselekedni.

Zsid 13,8 Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.

2013. szept. 8. 11:14
 18/23 A kérdező kommentje:

Istvan35!

"Szerintem meg nem. Eleve apszurd az a kijelentés, miszrint Jézus, a hatalmas király a menyből visszaölti a hús-vér testét, pláne, ha még az ige is azt mondja, hogy nem fog újra hús-vér testet ölteni:

(Csel 13:34): Isten „feltámasztotta őt [Jézust] a

halottak közül, és nem fog többé visszatérni a

romlásba”.

Az emberi test természeténél fogva

romlandó. Ezért állítja párhuzamba az 1Korintusz

15:42, 44 a ’romlottság’ szót a ’fizikai testtel’. Tehát Jézusnak

ilyen teste soha többé nem lesz.

Na jó ehhez segítséget vettem igénybe. De ez a Biblia rész megmagyarázza neked a dolgot.

1Korintusz 15:50 Azt pedig állítom atyámfiai, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, sem a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot. 51 Ímé titkot mondok néktek. Mindnyájan ugyan nem aluszunk el, de mindnyájan elváltozunk. 52 Nagy hirtelen, egy szempillantásban, az utolsó trombitaszóra; mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk. 53 Mert szükség, hogy ez a romlandó test romolhatatlanságot öltsön magára, és e halandó test halhatatlanságot öltsön magára.54 Mikor pedig ez a romlandó test romolhatatlanságba öltözik, és e halandó halhatatlanságba öltözik, akkor beteljesül amaz ige, mely meg vagyon írva. Elnyeletett a halál diadalra.

De a kérdésemre még mindig nem jött válasz. :(((

A láthatatlan jelenlétre Biblia idézet nem érkezett. Sajnos!

2013. szept. 8. 21:24
 19/23 anonim ***** válasza:
Amúgy ha lenne ilyen idézet,akkor mi van? Nem mindegy mit ír egy mesekönyv?
2013. szept. 8. 21:37
 20/23 A kérdező kommentje:

"Nem mindegy mit ír egy mesekönyv?"

Nem mindegy! Legalább is a legtöbb gyereknek nem az. Mert szeretik az érdekes történeteket. Tapasztalat.

Ha uncsi a mese akkor nem hallgatják meg.

De ez nem a "gyerekvállalás, nevelés" kategória.

2013. szept. 8. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!