Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol írja/hol utal arra a...

Layla-chan kérdése:

Hol írja/hol utal arra a Biblia, hogy Isten nem szereti, illetve ellenzi a melegházasságot?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék arra, hogy a Biblia milyen módon, illetve hogyan hivatkozik arra/jelenti ki, hogy Isten ellene van az egyneműek házasságának, illetve szerelmének.

((Ez nekem már csak azért is furcsa, mert mindannyian Isten gyermekei vagyunk. Akkor úgy szeret, és úgy fogad el mindenkit, ahogyan megteremtett, és ahogyan vagyunk. Ellenben hallottam egy ilyen dolgot, hogy ezt említik a Bibliában, és kíváncsi lennék az igazságra.))

2013. szept. 3. 21:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 szpeti1991 ***** válasza:
40%
Azt tartom az ösztönök eluralkodásának, ha az ember a teremtés rendjét (férfi-nő) felborító vágyait engedi előtérbe (ide tartozik sok parázna dolog, többek között a homoszexualitás is, igen).
2013. szept. 4. 00:54
 12/71 anonim ***** válasza:
38%
Aha, tehat ha az azonos nemű paroddal elsz párkapcsolatban, az "paraznabb",mint ha mondjuk van feleséged,de felrekefelsz...teljessen logikus,ertem...
2013. szept. 4. 00:59
 13/71 szpeti1991 ***** válasza:
54%

Nem mondtam, hogy paráznább, de ha igen, idézd kérlek :)

Mindkettő bűn, de a vallási törvényekben nem nagyon szokott hasonlítgatás lenni, hogy melyik nagyobb vagy kisebb bűn.

Ráadásul ez nem vagy-vagy dolog, hogy az ember vagy meleg, vagy megcsalja a feleségét :D

Szóval a kommented nagyjából értelmezhetetlen :)

2013. szept. 4. 01:05
 14/71 anonim ***** válasza:
46%
Hat furán hangzik,hogy bun azzal elni,akivel szeretitek egymast...nem tűnik logikusnak nekem...
2013. szept. 4. 01:10
 15/71 szpeti1991 ***** válasza:
46%

Most már csak kötekedsz, pontosan érted, amit írtam.

Kulcsszavak: teremtés rendje, ösztönök, Isten teremtő terve (amire a szexualitás elsősorban irányul, persze nem bűn élvezni, teszem hozzá gyorsan...), fajtalankodás.

Szerintem túltárgyaltuk :) Jó éjt!

2013. szept. 4. 01:16
 16/71 anonim ***** válasza:
73%
"Nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem FÉRFIAKKAL HÁLÓ FÉRFIAK, sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát."(1Kor 6:9)
2013. szept. 4. 08:34
 17/71 anonim ***** válasza:
38%
Római katolikus vallású vagyok és leszbikus. Gyakorlom a vallásom, nem járok el minden vasárnap misére, viszont hiszek Istenben, de nem érzem azt, hogy egy több, mint 2000 éves könyvön múlik ez az egész. Látom, hogy keresztény és keresztény között is van különbség. Vannak barátaim, akik nagyon vallásosak. Többek között egyikük teológiára jár és féltem elmondani neki, hogy a nőket szeretem. Mikor rászántam magam, átölelt és azt mondta, hogy bűn ugyan a homoszexualitás a biblia szerint, de ha a szeretet vezérel és nem okozok senkinek fájdalmat, Isten megbocsájtja a bűneimet, ahogyan mindenki másét. Nagyon jól esett tőle az, hogy igy reagált az egészre és tudom, hogy őszinte. Ő adott reményt arra, hogy ha ő elfogadja, akkor más is képes rá. De ez, látható a válaszokon is, nem biztos, hogy igy van. Nekem sokkal többet jelentenek a pápa szavai, amik a közelmúltban elhangzottak. Attól, hogy leszbikus vagyok és egy nőt szeretek, még katolikus vagyok és bizony nem érdekel, hogy nehány hetero erről mit gondol. :) Lehet, hogy bűn az, hogy egy nő a párom, de nekem kb. ez az egyetlen bűnöm. Másnak nem biztos, hogy csak egy bűne van...
2013. szept. 4. 10:10
 18/71 anonim ***** válasza:
45%
17-es, tetszett, amit írtál. Én egyáltalán nem vagyok vallásos, de azt gondolom, hogy aki az, az akkor teszi a legjobban, ha az istenére bízza az ítélkezést, és nem maga próbálja megtippelni, hogy kinek jár bünti, és kinek jutifalat a halála után. Isten helyében én bizony azokat büntetném súlyosan, akik másokról nyilatkoznak elítélően, de közben esetleg maguk is elkövettek ezt-azt életük során (bár tudom, katolikusoknál megvan az a luxus, hogy "stipi-stopi, meggyóntam a papnak, akkor már nem számol")...
2013. szept. 4. 10:17
 19/71 anonim ***** válasza:
43%
Ez az, hogy én senki felett sem ítélkezem, mert nincs hozzá jogom egyenlőre. Majd, ha bíró leszek, akkor ítélhetek, de akkor is csak a törvény nevében és nem a privát véleményem szerint. A többi pedig Isten dolga. Alapból nem vagyok egy ítélkező ember, mert mindenki hibázik és akarva, akaratlanul árt másoknak. Szerintem pont azok ugrálnak itt a melegek ellen a Bibliával, akiknek van valami szennyesük. Mindig a Jobbik párt jut eszembe ilyenkor. Nagy keresztények, nagy konzervatív felfogásúak, de írtsuk ki a cigányokat, zsidókat, melegeket. A keresztény vallás nem arra tanít, hogy öld meg a másikat. Az már más kérdés, hogy politikailag tényleg problémák vannak az elsővel, de akkor ne burkolózzon senki se a katolikus értékekkel, mert eléggé paradox... Nem maga a Jobbik zavar, hanem az, hogy a katolikus értékekkel argumentálnak, meg Jézussal, a melegek ellen, de amott meg irtani akarják a másikat... Ellentmondásos, nem igaz?
2013. szept. 4. 11:30
 20/71 anonim ***** válasza:
0%
Továbbra is egyetértek veled, az ítélkezős részt az előző hozzászólóknak szántam, akik úgy érezték, feladatuk annak megítélése, hogy ki bűnös Isten szemében, és ki nem...
2013. szept. 4. 11:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!