Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek van Isten?

Szerintetek van Isten?

Figyelt kérdés
Ha van, miért? Ha nincs, miért?

2013. aug. 30. 20:26
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
43%

szerinted van kereso?

1000x feltett kerdes, nincs miert elolrol kezzuk a vitatkozast

amugy meg nincs, magyarazat tul hosszu

2013. aug. 30. 20:39
 2/24 anonim ***** válasza:
32%

Nincs. Egy felesleges elem a képletben. Nekem az "Isten örökké való" érvelés nem állja meg a helyét. Akkor a világ is létezhetett mindig, nem de? Csak más formában. Aztán ott van, hogy sokan nem tudják elképzelni, hogy semmiből lett a világ, de Isten is a semmiből teremtett mindent, legalábbis a Biblia szerint, nem de?

De tovább megyek, ha Isten létezik, akkor mindenhatónak kell lennie. De ha mindenható, akkor öngyilkosságra is képes nem? De azzal meg a halhatatlanság vesztené érvényét. Tehát a mindenhatóság egy logika bukfenc, az pedig számomra nem elfogadható érv, hogy mi ezt nem foghatjuk fel, nem érthetjük. Azelőtt sok mindenről így vélekedtünk, aztán nézd meg most hol tartunk.

2013. aug. 30. 20:45
 3/24 anonim ***** válasza:
71%
Akkor leírom nyolcszázadszorra is, hogy igen van, mert kapcsolatban állok vele, ahogy a többi megtért hívő.
2013. aug. 30. 20:46
 4/24 anonim ***** válasza:
32%
Sokan állítják, hogy kapcsolatban állnak vele, de azt sose írják le, hogy mégis milyen jellegű ez a "kapcsolat", vagy, hogy mit értenek alatta.
2013. aug. 30. 20:51
 5/24 A kérdező kommentje:

Talán néhány dolog valóban túl komplikált ahhoz, hogy az ember megértse. Ekkor kell arról, amit ismerünk arra váltanunk, amiben hiszünk!

Sosem értettem az éles határvonalat a tudomány, és a hit között, vagy, hogy Isten alatt miért ért (kezeli úgy, mint) mindenki egy ősz, hosszúszakállú öregembert.

Engem személy szerint frusztrálna, ha egy véletlenen alapuló, értelmetlen világszemlélettel kéne megbékélnem. Alapvetően reál beállítottságú vagyok, de számomra Isten egy létező "dolog" :) Én a világmindenséget (a multiverzum egészét) tekintem Istennek, és hiszem, hogy egy tudatos entitás, aminek a létezése értelmes, nem véletlen. Csak mi nem látjuk át. És mivel még csak a saját univerzumunkat sem hagyhatjuk el, ezért soha meg nem érthetjük.

2013. aug. 30. 21:31
 6/24 anonim ***** válasza:
A kapcsolat kölcsönös szeretetet és kommunikációt jelent és ezt nem csak én állítom, hanem az összes hívő. Én ismerem a hangját. És te?
2013. aug. 30. 21:47
 7/24 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, hogy van-e, vagy nincs.
2013. aug. 30. 22:02
 8/24 anonim ***** válasza:
57%

"Én ismerem a hangját. És te?"

Én nem vagyok skizofrén.

2013. aug. 30. 22:02
 9/24 ferencz88 válasza:
100%
Fuggetlenul attol, hogy te hiszed, elfogadod, erted vagy nem Isten akkor is letezik. Hit nelkul nem letezik az ember. Valamiben hinnie kell. Ha nem Istenbem, akkor mas valamiben, vagy talan sajat magaban. Csak ket lehetoseg van: (1) Isten letezik es o teremtette a mindenseget, vagy (2) Nem letezik Isten es minden a nagy Osrobbanasbol ered. Hitre van szukseg egyik vagy masik elmeletet elfogadni. Ha nagy hitre van szugseged elfogadni Istent, a Biblia mese konyvnek szamitana, akkor meg nagyobb hitre van szukseged elfogadni a nagy BUMMot. Ja, es tudod van valoszinusege annak, hogy egy nagy robbanasbol eloalljon egy tank. A valoszinuseg erteke vegtelen. Nem hinnem, hogy eletedet ilyen alapokra bizod. Erdekesnek tunik szamomra, hogy az ember betegagyan, olyan helyzetben amikor minden veszve latszik Istenhez kialt. 17 eves koromig nem hittem Istenben, azota eltelt 23 ev: Hiszek Istenben es ez eltet engem.
2013. aug. 30. 22:06
 10/24 anonim ***** válasza:
15%

Isten nem az "Ősrobbanással" hozta létre az életet.

Hanem az élethez szükséges elemeket alkotta egybe, hogy működő képes legyen. A robbanás nem össze állítja a dolgokat, hanem szét rombolja.

Van Isten, Ő hozta a létre az életet, nem saját magunktól jöttünk létre.

Katy Weaver

2013. aug. 30. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!