Felnőttkori keresztelkedés lehetséges rövid idő alatt?
Azért szeretnék megkeresztelkedni, mert ha lesz gyermekem, akkor őt is megtudják keresztelni.
Minket tesómmal azért nem kereszteltek meg anno, mert a szüleim nincsenek összeházasodva, pedig elvileg ennek semmi köze hozzá.
Csak névadóztatón voltunk. Így nem érzem magam teljesnek.
*mert ha lesz gyermekem, akkor őt is megtudják keresztelni.
Egy keresztelés szabad Isten előtt kinyilvánított akarat szükséges. A csecsemő keresztelés egy vicc semmi több.
Nem Igei csak rituálé-kb. annyit is ér.
Mond csak kedves Kérdező, te tudod mi a jelentősége Isten szemében a keresztelkedés?
Vagy szerinted ez csak formaság? Akkor meg miért?
Ha meg szeretnél keresztelkedni, csak egy villanás az ami a Máté 28:19,20 versében van leírva, de már ott is olvashatod, mit vállalsz a keresztelkedéssel Isten előtt.
Az, hogy mit vár tőled Isten a keresztelkedéseddel kezdődően, az egész Új szövetség arról szól.
Ne vedd félvállról. Az nem hangulat, vagy kívánság kielégítés.
Kedves Kérdező!
Én kíváncsi lennék, hogy esetleg sikerült-e megoldani a kérdést! Úgy látom rengeteg offolónak sikerült beírni a kérdésre, pedig egészen világosan volt megfogalmazva. Én is szeretnék megkeresztelkedni - csak én Budapesten.
Kedves offolók! Kérlek, ne kezdjetek bele semmilyen kioktató vallási postba - felesleges.
Köszi előre is a választ! :)
Ha esetleg még valakit érdekel:
Én esküvő miatt szerettem volna megkeresztelkedni (no off topic please!). Sem katolikus, sem református pap nem keresztelt meg hittan nélkül, ami minimum egy év (katolikusoknál 2). Mivel 8 hónap múlvára terveztük az esküvőt, egyik sem fért bele.
Végül evangélikus keresztelőm volt, ott semmi ilyenhez nem kötötték a keresztséget. Örülnek, ha valaki csatlakozni szeretne hozzájuk.
Felhívtam kedden, szombatra már meg is volt az időpontom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!