Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők és nem hívők! Szerintete...

Hívők és nem hívők! Szerintetek ez jó elképzelés a 7 napos teremtéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Hogy szerintem nem úgy hét nap, hogy szó szerint hét nap, hanem, hogy ugyanúgy ment minden mint az evulóció története, olyan hosszú is volt, csak ami nekünk mondjuk nem tudom hány millió év, az Istennek egy napnak tűnik?

Ez erről a viccről jutott eszembe, ami valami olyasmi, hogy "Isten, igaz, hogy ami nekem egy nap az neked egy pillanat? - Igen, igaz. - És igaz, hogy ami nekem egy év, az neked egy másodperc? Igen, igaz. - És igaz, hogy ami nekem egy évmillió, az neked egy perc? - Igen, igaz. - Na, jó, mindegy. Nem tudnál milliomossá tenni? - De, csak várj egy percet.

Bocsi, nem tudom, hogy volt pontosan, de a lényeg az ugyanez :)

2013. aug. 26. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Jó a vicc, egyik kedvencem.

Hívők és nem hívők, kérem átgondolni a következőket: A teremtés könyve nem "elképzelés" hanem teremtésmítosz. Minden népnek van teremtésmítosza, ez a zsidóké.

Az Újszövetségben NINCS teremtésmítosz, lazán elfogadja a zsidót, de a lényegében hasonló többit is. Az evolúció nem érinti azt, hogy az ember ISTEN KÉPMÁSA. És amit János ír: A Logosz testté vált és közöttünk lakozott. Az Újszövetség - a kereszténység fundamentuma, jó hír, ahogy az Ősatyák mondták: "Isten emberré lett, hogy az ember Istenné válhasson."

2013. aug. 26. 20:29
 2/9 anonim ***** válasza:
7%
Igen, teljesen jó elképzelés.
2013. aug. 26. 20:45
 3/9 anonim ***** válasza:
44%
Nem ezzel csak bevallod,hogy az egész hülyeség. De te mégis ragaszkodsz hozzá ezért belemagyarázol mindent, csak nelegyen igazad.
2013. aug. 26. 20:54
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
A Bibliába bármit belelehet magyarázni. Attól még ugyanolyan nevetséges lesz.
2013. aug. 26. 21:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és a harmadik időszakban megteremtette a növényeket, a negyedikben a Napot, és az ötödikben a porzó rovarokat. Nem semmi növények lehettek pár millió év Nap és rovarok nélkül. Ezt azért gondold át újra.

Az evolúció szerint a halál hozta az embert a világba, a Biblia szerint az ember hozta a halált a világba. A materialista világnézet szerint az ember teremtette meg istent, a Biblia szerint Isten teremtette meg az embert.

Nem összeegyeztethető. Ha a székletet összekevered az arannyal, akkor mi lesz? Kakis arany, de nem gyémánt, ahogy most tálaltad ezt. Így a Bibliát, mint aranyat, nem kell összekenni, mert abból nem lesz semmi értékelhető.

2013. aug. 26. 22:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Mármint a tudományt, mint aranyat nem kell összekeverni a Biblia írásaival (nem kell és nem is lehet vele kimagyarázni a Biblia tévedéseit).

A Bibliában tanulságos mesék vannak, amelyek lehetnek hasznosak is. Az igazságot nem kell keresni bennük, mint ahogy Hófehérke tökhintójáról sem várod, hogy majd a tudomány elmagyarázza a működését.

2013. aug. 27. 01:19
 7/9 anonim ***** válasza:

A szentiratok - minden vallásé- az Igazságról szólnak (azért lettek szentiratok). A tudomány: a valóságról szól. És a morálisan tiszta tudomány MINDIG hozzáteszi: 'a tudomány mai állása szerint ... '.

A nagy művészeti alkotások, a mítoszok és a nagy mesék, az igazi nagy népmesék: ahogy a szentiratok, szintén az örök Igazságról szólnak - mindegyik a maga eszközével. Az örök és Egy Igazságot fejezi ki, azt a jelenbe hozva "egy képben, s csupán a lényeget"- mondja Radnóti.

http://www.youtube.com/watch?v=S6yuR8efotI

Bach műve soha nem évül el, mert az örökről szól -az idő felettiről.

József Attila kéri a művészt:

"Te jól tudod, a költő sose lódit:

az igazat mondd, ne csak a valódit,

a fényt, amelytől világlik agyunk,

hisz egymás nélkül sötétben vagyunk."

Egymás nélkül, az igazságról szóló szentiratok nélkül és a nagy műalkotások nélkül sötétben vagyunk.

Hiába a tudomány minden vívmánya, a technika összes csodája- a lélek a hit és a művészetek nélkül elsorvad, ahogy a növény az éltető fény nélkül. A valóság tényeit boncolgató és feltáró tudomány nem segít abban, hogy az ember a benne lévő, veleszületett metafizikai kérdések felé közeledjen a megismerés és az alkotás által. Ki vagyok én? Mi a feladatom az életben? Mi az ember? Eredetem? A szellemi erők forrása? Hogy lesz a teremtő képzeltem által létrejött gondolatomból kimondható SZÓ?

mindezekhez, a gnózishoz (a megismeréshez), a kifejezéshez, az élethez, szerelemhez, halálhoz kell, létszükséglet, hogy

"az igazat mondd, ne csak a valódit,"

2013. aug. 27. 10:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem sem jó elképzelés. Ahogy megteremtette Isten a világegyetemet és mindent, ami abban van, éppúgy hozta létre az időt is. Mindennek volt kezdete, beleértve a világűrt és az időt is. Következésképpen Isten mind a világűrön, mind az időn kívül helyezkedik el.

Nem neki volt szüksége a 7 napra, hogy megteremtse a Földet és mindent ami azon van, hanem nekünk. Ezzel ugyanis példát adott az embernek, hogy hogyan ossza be az idejét, rendelt egy emléknapot a Teremtésnek, amikor az ember megpihenhet, és több időt szánhat a magasabbrendű dolgoknak!

Üdv. Péter

2013. aug. 27. 11:29
 9/9 anonim ***** válasza:

A hét nap az hét nap kedves kérdező. Napokrol beszél a Biblia és nem évezredekről vagy mittudomén.

Szerinted mikor lenyugszik a nap,mit jelent? Nap végét vagy...?

Gondolkozz!

2013. szept. 12. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!