Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok! Szokott olyan...

Katolikusok! Szokott olyan érzésetek lenni, hogy most nem mehettek gyónni, mert meg sem érdemlitek?

Figyelt kérdés
2013. aug. 18. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Én katolikus vagyok, sajnos egyre ritkábban megyek templomba (évente 4-5 alkalommal), mivel az időmbe is nehezen fér bele, és a papunk pedig nagyon színvonal alatti (hogy ne mondjak csúnyábbat), mivel két normális szót nem lehet vele váltani, néha mikor misén vagyok nagyon az jön le, mintha a középkorban lennék, annyira megrögzötten pénzéhesnek tűnik az egész település szemében, hogy elég sok hívőben feltevődik a kérdés, hogy az egyházmegye miért nem váltsa le.

Na, de hogy a kérdésedre válaszoljak, nekem nem szokott ilyen érzésem lenni, mivel még a legnagyobb bűnözőnek is joga van a gyónáshoz. Én már nagyon rég gyóntam, kb 7 éve (azóta nem volt a számban ostya :(, mivel ha jól tudom ilyenkor ez a szabály), az előbb felsorolt okok végett. Meg pluszban még abban sem vagyok biztos, ha egyik nap beállítanák a papunkhoz meg e gyóntatna. Na de ez már egy másik történet.

2013. aug. 18. 15:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Talán valami hasonló volt már, de inkább úgy, hogy jajjj, megint ugyanazt csináltam, és nagyon nem szeretném újra, de ha olyan leszek mint eddig, akkor megint elkövetem -- ezért nem is értem Isten nagy kegyelmét, hogyhogy mindig újra kedves, mindig újra irgalmas, mindig újra megbocsát, és mindig szeret. Odasomfordálok aztán nagy szégyenkezés közepette gyónni, és mindig újra megölel.
2013. aug. 18. 20:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Mivel Jèzus azt mondta"gyonjátok meg büneiteket egymàsnak"(nem mondta a papnak)ez azt jelenti,hogy a sèrtettel kell rendezni a dolgot.

Jèzus azt mondta "Ha ajándèkot akarsz vinni az oltàrra tedd le menj el a testvèredhez kinek panasza van ellened,bekülj ki vele menj vissza es akkor tedd az ajàndèkodat az oltàrra".ez azt jelenti a sèrtett ha anyagi kàrositàs volt a sèrtett visszakapja, vagy ha bocsànatot kellet kèrni akkor azt is lehetett rendezni.

Ha a papnak gyonja meg az nemtudja a dolgot rendezni mert az anyagi kàr ami annyi embernèl felmerül a pap nemtudja intèzni mert a sok ember utàn sok az anyagi kàr.A bocsànat kèrèst ugyan csak nem mert azt szemelyesen kell megtenni.A gyonàs csak annyi,hogy egyemberrel többen tudjàk a bünt.

Ezèrt mondta Jèzus,hogy gyonjàtok meg büneiteket egymàsnak.

2016. márc. 23. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!