Katolikusok! Szokott olyan érzésetek lenni, hogy most nem mehettek gyónni, mert meg sem érdemlitek?
Én katolikus vagyok, sajnos egyre ritkábban megyek templomba (évente 4-5 alkalommal), mivel az időmbe is nehezen fér bele, és a papunk pedig nagyon színvonal alatti (hogy ne mondjak csúnyábbat), mivel két normális szót nem lehet vele váltani, néha mikor misén vagyok nagyon az jön le, mintha a középkorban lennék, annyira megrögzötten pénzéhesnek tűnik az egész település szemében, hogy elég sok hívőben feltevődik a kérdés, hogy az egyházmegye miért nem váltsa le.
Na, de hogy a kérdésedre válaszoljak, nekem nem szokott ilyen érzésem lenni, mivel még a legnagyobb bűnözőnek is joga van a gyónáshoz. Én már nagyon rég gyóntam, kb 7 éve (azóta nem volt a számban ostya :(, mivel ha jól tudom ilyenkor ez a szabály), az előbb felsorolt okok végett. Meg pluszban még abban sem vagyok biztos, ha egyik nap beállítanák a papunkhoz meg e gyóntatna. Na de ez már egy másik történet.
Mivel Jèzus azt mondta"gyonjátok meg büneiteket egymàsnak"(nem mondta a papnak)ez azt jelenti,hogy a sèrtettel kell rendezni a dolgot.
Jèzus azt mondta "Ha ajándèkot akarsz vinni az oltàrra tedd le menj el a testvèredhez kinek panasza van ellened,bekülj ki vele menj vissza es akkor tedd az ajàndèkodat az oltàrra".ez azt jelenti a sèrtett ha anyagi kàrositàs volt a sèrtett visszakapja, vagy ha bocsànatot kellet kèrni akkor azt is lehetett rendezni.
Ha a papnak gyonja meg az nemtudja a dolgot rendezni mert az anyagi kàr ami annyi embernèl felmerül a pap nemtudja intèzni mert a sok ember utàn sok az anyagi kàr.A bocsànat kèrèst ugyan csak nem mert azt szemelyesen kell megtenni.A gyonàs csak annyi,hogy egyemberrel többen tudjàk a bünt.
Ezèrt mondta Jèzus,hogy gyonjàtok meg büneiteket egymàsnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!