Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért lesz gonosz valaki?

Miért lesz gonosz valaki?

Figyelt kérdés
Miért válik vajon egy gyerekből, aki tiszta lappal indul olyan ember, aki élvezi, ha másoknak kárt, bajt, bánatot, tragédiát okozhat? Olyan emberekből, akiknek a családi háttere ezt nem indokolja. Szerintetek? Ír valamit erről a Biblia?
2013. aug. 16. 11:40
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Mivel bűnt örököltünk, bennünk van a hajlam a rosszra. Ha figyelmen kívül hagyjuk Isten törvényét és nem állunk ellen a hajlamainknak,könnyen eluralkodhat rajtunk! Minden embernek születésétől fogva vannak hiányosságai, ami bizonyítja, hogy bűnt és tökéletlenséget örököltünk. „Mindnyájan vétkeztek, és elmaradnak az Isten dicsőségétől” – mondta Pál apostol. Mi ennek az oka? Így folytatja: „egy ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt, mivel mindnyájan vétkeztek . . . ” (Róma 3:23; 5:12).
2013. aug. 16. 12:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Én rossz embernek tartom az egyik énem, általában történik valami az emberrel gyermekkorában és attól lesz rossz ember, nekem a szüleim elváltak, és anyukámmal nagymamámhoz költöztünk(6éves voltam), aki alkoholista volt, rendszeresen összeszarta a lakást, emiatt gyűlöltem meg a nyugdíjasokat, aztán jöttek a suliban a bántalmak(nem súlyos, de nyomot hagy az emberben).

Most, hogy felnőttem itt vagyok nem két tudattal, de két elmeállapottal, az egyik normális vidám ember, a másik pedig arról fantáziál, hogyan ölne embert és madarakra lövöldözik

2013. aug. 16. 12:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Mi történik akkor, amikor tudatosan elfojtod az agresszív fantáziaképeket? Azért kérdem, mert nekem is két "énem" van és mikor jönnek elő ezek a gondolatok, akkor mindig imádkozni kezdek. Kb fél éve tudatosan elnyomom és nem reagálok rá, nem fűzöm tovább a fantáziaképeket.
2013. aug. 16. 12:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Már miért akarnám eltüntetni, az főrendszer(nevezd tudatalattinak, vagy aminek akarod) cserélgeti, attól függően mire van igény, és ha elnyomnám a rossz énem akkor pár év múlva kitörne és lemészárolna mindenkit, én meg hagyom játszani, de ha kell átveszi a helyét a szociális én
2013. aug. 16. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:
uTOLSÓVAL EGYETÉRTEK.
2013. aug. 16. 13:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Bocs a Caps Lockért.
2013. aug. 16. 13:55
 7/9 Antimod ***** válasza:
Szerintem itt a fő tényező az, hogy minden rossz, ami egy emberrel történik egy életében, érzelmi lenyomatként benne marad, mégha tudatosan nem is emlékszik rá. Ezek pedig meghatározzák későbbi attitűdjét, hozzáállását a világhoz, vagy egyes dolgokhoz benne.
2013. aug. 16. 14:00
 8/9 A kérdező kommentje:

De miért kéne hagyni, hogy eluralkodjon rajtunk? Nekem akkor még nehezebb volt, mikor hagytam magam, mert hát ugye a sok agyturkász azt hazudja, hogy nem szabad elfojtani, mert akkor kitör és az egyén legyilkol mindenkit.

Nekem akkor nagyon rossz volt, mert egy rakás rossz és gonosz dolgot hozott magával, nekem meg azokat is meg kellett élni. Ma pedig nem veszek róla tudomást és így nem feszít.

2013. aug. 16. 15:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Kérdező,a nem-elfojtás azt jelenti,hogy nem foglalkozol velük,ahogyan azt tetted is.Mert akkor felbukkan,de el is tűnik,mivel nem fordítasz rá figyelmet.Akkor most mi benne a hazugság?
2013. aug. 16. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!