" és lőn este és lőn reggel, első nap" Mikor változott meg, hogy nem reggeltől számít a nap, ahogy az ige is mutatja, hanem estétől, ahogy tartják a sabbatot a zsidók?
Utolsó!
És neked hogyan jönnek ki fordításilag ezek az idézetek?
1Móz 8:5 A vizek pedig folyton fogyának a tizedik hónapig; a tizedikben, a hó első (echad) napján meglátszának a hegyek csúcsai.
1Móz 8:13 És lőn a hatszáz egyedik esztendőben, az első hónak első (echad) napján, felszáradának a vizek a földről, és elfordítá Noé a bárka fedelét, és látá, hogy íme megszikkadt a földnek színe.
2Móz 28:17 És foglalj abba befoglalni való köveket; négy sor követ, ilyen sorban: szárdiusz, topáz és smaragd; ez az első (echad) sor.
4Móz 1:18 És összegyűjték az egész gyülekezetet a második hónapnak első (echad) napján; …
4Móz 29:1 A hetedik hónapban pedig a hónapnak első (echad) napján szent gyülekezésetek legyen nektek. Semmi robota munkát ne végezzetek; kürt zengésének napja legyen az nektek.
Dán 9:2 Uralkodásának első (echad) esztendejében én, Dániel, megfigyeltem a könyvekben az esztendők számát, …
Stb
Ugyanis mond meg annak a „héber tudósnak” akitől a te általad leírtakat hallottad, hogy a óhéber nyelv a napszakok előtti első, egy (echad) kifejezés jelentése első. Annyira nem egyszerű az óhéber nyelv, hogy ilyen „feltaláltam a spanyol viaszt” gondolatmenettel keresztülvágd a gordiuszi csomót.
És ha melléteszed azt a logikai csavart, hogy a napok leírásánál a második, harmadik stb, mit jelent neked? Mert ha a második nap jelentése második nap, akkor szerinted hány első nap lehetett előtte? Hány egy nap volt a történelem folyamán? Az összes. És hány első? Egy, az első. Megpróbálhatsz lassan megbékélni azzal a gondolattal, hogy az első nap jelentése első nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!