Krisztus-hipotézis?
Sziasztok!
Gondolkoztam ma azon, hogy ugye a megváltó a zsidóknál Ábrahám utódja kell hogy legyen. Na ugye aki zsidó az hisz abban hogy el fog jönni. Szerintem Jézus családfája (Máté evangéliumában (1:2-16) igen pontos az újszövetségben, és ha ma jönne el a megváltó nem lehetne bizonyítani azt hogy tényleg Ábrahám utódja -e hisz több mint 2 ezer évre nyúló családfát kéne alkotnunk.
Maradjunk annyiban, hogy már a Bibliában is komoly problémák voltak a családfákkal, és valószínűleg már ott sem stimmelnek.
Amúgy, ha Ábrahám vére nem pusztult ki, akkor ma az emberiségnek legalább a negyede az ő utódja, úgyhogy emiatt szinte akárki lehetne megváltó.
Nem tudhatjuk mennyire megbízható Máté evangéliuma ebben a dologban. De tudhatjuk azt, hogy a Krisztus több mint Názáreti Jézus személye. Jézus isteni kilétére ébredt, elismerte önmagában a Krisztust és a végsőkig kifejezésre hozta.
A Krisztus nem feltételezés, a Krisztus az ember “prototypusa” minden ember isteni kiléte, az Isten egyszülött Fia/Leánya vagy az isteni Én Vagyok minden emberben, minden ember megváltója.
Nem véletlen az, hogy a megváltó a zsidó mép szülöttje, hiszen ök várakoztak a Messiásra és ők voltak leginkább ellőkészülve egy ilyen nagy jelentőségű eseményre.
Szervusz
Elméleteket gyártotok Jézus születésével kapcsolatban, de alapvető dolgokat hagytok ki belőle.
Például:
2Timóteusz 3:16
A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre.."
és
2Péter 1:21
Prófécia ugyanis soha nem hozatott ember akaratából, hanem Istentől szóltak emberek, amint a szent szellem vezette őket.
Ezek szerint a Biblia Isten szava. Vagy elfogadod annak minden részét, vagy az egészet nem kell elfogadni, és akkor nincsen mit beszélni Krisztusról sem.
Talán önmagaddal szemben is tisztességesebb lenne, ha kutatnád a Bibliát, hogy Istentől kapjál választ az életedet mélyen érintő kérdésedre. Lehet, hogy tudatlanságból(távol álljon tőlem a vádaskodás)de amit fölvetettél, az Krisztusgyalázás és Isten semmibevétele.(Mit szólnál hozzá, ha tudatlanságból az édesanyádat goromba vádakkal vádolnám, azután elnézést kérnék tőled, szabadkozva, hogy én másként tudtam a dolgot. Könnyen megbocsátanál? miután azt akit szeretsz hamisan vádoltam? tudatlanságból?) Pedig hidd el, semmik sem vagyunk mi emberek Isten támogatása nélkül.
Sajnos könyvek és filmek egyaránt gyalázzák ma Krisztust és az Atyját, de nem kellene odarakni magunkat az ilyenek mellé, hiszen le van írva a Bibliában milyen szomorú vége lesz ezeknek.
Jó, ha kutatsz, keresel. De elsősorban a Bibliából tedd minden Istent érintő kérdésben, mert ott pontos, kimerítő válaszokat kaphatsz. Ezért lett leíratva számodra is.
Tisztelettel: Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!